Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

 Η "ΚΟΙΛΑΔΑ KASSAI" ΔΙΔΑΣΚΕΙ...
 
 

       Ο Kassai Lajos μπορεί να είναι μία μυθική μορφή πρωταθλητή της πλέον απαιτητικής πολεμικής τέχνης, μπορεί ο ίδιος κάθε χρόνο να σπάει τα ...ρεκόρ του και να κυριαρχεί στο "Βιβλίο Ρεκόρ Guinness", όμως, όσοι τον "ζήσαμε" από κοντά και, κυρίως, όσοι τον "ζήσαμε" ως Δάσκαλό μας, μάθαμε από αυτόν την σεμνότητα του κυρίαρχου "πρώτου"!
 
 
     Σ' αυτό τον επίγειο "παράδεισο" της Έφιππης Τοξοβολίας που λέγεται " Κοιλάδα KASSAI" στον οποίο ζήσαμε αξέχαστες στιγμές, γνωρίσαμε πόσο κοντά μας μπορεί να συμβεί το ...απίστευτο που, όμως, καταφέρνει να περισώσει την ποιότητα και την αισθητική μέσα σε μια εποχή βαρβαρότητος.
 
 
     Εδώ, καταλάβαμε ότι η φυσική αρμονία μπορεί να αποτελέσει πλαίσιο ζωής και η ελευθερία των πλασμάτων προϋπόθεση υπαρξιακής ευτυχίας.
 
 
     Και, κοντά σ΄όλα ετούτα, βεβαιωθήκαμε ότι ο Άνθρωπος μπορεί να ζει συμβιωτικά με αισθητική σχέσεων και, κυρίως, με αισθητική συμπεριφοράς προς τους ομοίους αλλά και προς τους "άλλους".
 
 
     Πώς να λησμονήσουμε την πιο όμορφη "εικόνα" του Δασκάλου μας ο οποίος, όταν μετά από κάθε δημόσια επίδειξή του στο χιλιάδων στρεμμάτων ιδιόκτητο κτήμα του, αφίππευε και άρχιζε, ταπεινά, να μοιράζει φρεσκοκομμένα μήλα στους επισκέπτες του οι οποίοι λίγο πριν παραληρούσαν με τα εφιπποτοξοτικά επιτεύγματά του; Μεγάλη διδασκαλία η ευγένεια ψυχής και ο Kassai Lajos ίσως κι απ΄την Έφιππη Τοξοβολία κατάφερε να διδάξει σε όλους μας αυτό το "μάθημα" με την μεγαλύτερη επιμονή αλλά και προσδοκία.
 
 
     Σήμερα, μια σημαντική ημέρα στη ζωή του γράφοντος, το μάθημα του Δασκάλου του ξαναγύρισε στο νου όταν απεφάσισε να δοκιμάσει την ευκαμψία ενός Ίππου με την κλασική άσκηση τροχασμού yin-yang. Μπορεί η δοκιμή, όπως και κάθε ίππευση στη Σχολή μας, να έγινε με ανενστόμιστο και ανεπίσακτο τον Ίππο, όμως τα χέρια του Ιππέως είχαν συνεχώς την αίσθηση ότι θα έπρεπε να ήσαν όσο στοργικά θα υπαγόρευε το μάθημα ευγενείας του Ούγγρου Δασκάλου! Πράγματι, η ανάλαφρη, "χορευτική", κίνηση του Ίππου και η ευχάριστη διάθεσή του απέδειξαν ότι η "Κοιλάδα KASSAI" διδάσκει ακόμη και πολλές χιλιάδες χιλιομέτρων μακρυά της...
 
 

  
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.