Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΠΠΑΣΙΑ ΣΕ ΩΡΙΜΗ ΗΛΙΚΙΑ





     Ένα από τα χαρακτηριστικά της εκπαιδευτικής αντιμετωπίσεως των μαθητών μας είναι ότι δεν μας απασχολεί καθόλου η ηλικία από την οποία ξεκινούν την εκπαίδευσή τους στη Σχολή μας! Έχοντας ως παράδειγμα τον Ιδρυτή των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» ο οποίος πρωτο-εφίππευσε στην ηλικία των 48 ετών, χωρίς αυτό να τον εμποδίσει να εξελιχθεί σε έναν ικανό Εφιπποτοξότη, θεωρούμε ότι κάθε αποφασισμένος να εξελιχθεί σε άριστο Ιππέα και Εφιπποτοξότη μπορεί να το κάνει ξεκινώντας ανεξαρτήτως ηλικίας.


     Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ακολουθούμε είναι κατάλληλο και για την μύηση στην Ιππασία ατόμων προχωρημένης ηλικίας με την ίδια αποτελεσματικότητα και, κυρίως, ασφάλεια, όπως και για τους νεώτερους.


     Οι εισαγωγικές ασκήσεις ευκαμψίας οι οποίες εκτελούνται από τον μαθητή και σε κάθε μάθημα, βαθμιαία τον «διευθετούν» με τις κινητικές ανάγκες της Ιππασίας. Ασχέτως εάν ο αρχάριος εφιππεύει με ένα δύσκαμπτο σώμα, αναμενόμενο για άτομα προχωρημένης ηλικίας, θα διαπιστώσει με έκπληξη ότι μετά από λίγα μόλις μαθήματα η ευκαμψία του δεν θα έχει να ζηλέψει και πολλά πράγματα από εκείνη των νεωτέρων του. Πολλοί λίγοι γνωρίζουν, άλλωστε, ότι η Ιππασία δεν είναι μία «βόλτα» αλλά μία απαιτητική σωμασκία η οποία, όμως, δεν κουράζει και δεν δημιουργεί αίσθημα μονοτονίας «γυμναστηρίου» αφού κάθε λεπτό της είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα.


     Έτσι, μπορεί η παιδική ηλικία να είναι ιδανική για το ξεκίνημα της Ιππασίας, όμως και οι μεγαλύτεροι, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορούν να χαρούν με ασφάλεια και συνεχή πρόοδο το δώρημα της Ιππασίας αντικαθιστώντας, μάλιστα, με αυτό τη μονοτονία ενός γυμναστηρίου.


     Η Σχολή των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» εγγυάται την επιτυχία, αφού η επιτυχία είναι ο ...στόχος μας!



Υπεύθυνη Σχολής:

Χαρά Πολυζοπούλου τ. 6976345555



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.