Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ
ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


     Στη καταπράσινη αυλή της "ΚΡΗΝΗΣ" ενός πολύ ιδιαίτερου τοπικού "στεκιού" υψηλής γευσιγνωσίας, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" αναπτύσσουν τη δική τους προπονητική δυναμική υπό την καθοδήγηση του Αρχηγού του Παρατήματος Αθανάσιου Ψωρομύτη.


     Και μπορεί η αυλή να είναι πολύ ..."cool" αλλά τα Τόξα των Συνασκουμένων είναι ..."on fire" με τα σφυρίγματα του Αθανασίου, ενώ οι ευφυείς κινούμενοι και σταθεροί στόχοι μετατρέπονται σε ..."σκατζόχοιρους".


     Όσοι έχουμε απολαύσει τα γευστικότατα πιάτα της "ΚΡΗΝΗΣ" απολαμβάνουμε στο, εν συνεχεία, βίντεο και τα απολαυστικότατα "σερβιρίσματα" του νεαρού επικεφαλής της και Συνασκουμένου μας Χρύσανθου επί των στόχων, ενώ και οι λοιποί εξαίρετοι καλαματιανοί Συνασκούμενοι στη Γραμμή Βολής δείχνουν ότι εξελίσσουν σε πολύ ...gourmet την Τοξοβολία.




     Σε αυτή την Προπόνηση και ο αγαπημένος μας Μελέτιος ανέλαβε και την μύηση στην Τοξοβολία ενός νέου Συνασκουμένου, του Νικολάου, ο οποίος τίμησε την Ομάδα μας με την συμμετοχή του και τον οποίο καλωσορίζουμε εγκάρδια! 


     Και συγχαίροντας τον Συνασκούμενο Νικόλαο για τις "παρθενικές" τοξεύσεις του, συγχαίρουμε και τον Συνασκούμενο Μελέτιο για την επιτυχή -όπως κρίνει ο Αρχηγός του Παραρτήματος- πρώτη μυητική διδασκαλία του.


     Έτσι, στην υποδειγματική Αναφορά του με την οποία πάντοτε συνοδεύει κάθε Προπόνηση του Παραρτήματός του, ο Αθανάσιος Ψωρομύτης, αυτή την φορά σημειώνει:

28η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
«Προπόνηση στην Παραδοσιακή Τοξοβολία»

ΑΝΑΦΟΡΑ

Καλαμάτα
Δευτέρα, 1η Μαΐου 2017

Χώρος εκπαίδευσης: Περιαύλιο «Κρήνης», Δυτική Παραλία


ΟΙ συμμετέχοντες συνασκούμενοι ήταν οι:

Α/Α
ΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ
ΗΛΙΚΙΑ
Σημειώσεις
1.        
Μοίρας
Μελέτιος


2.        
Δρίτσας
Χρύσανθος


3.        
Δρίτσα
Μαρία


4.        
Ζήρα
Χριστίνα


5.        
Μπαρμπαγιαννάκος*
Νικόλαος


*Νεόλεκτοι

Στάδια Προπόνησης:
1.       Προθερμαντικές βολές σε τρείς χρόνους με παραγγέλματα.
2.       Το ίδιο με πρώτο στάδιο με παράλληλη, ταυτόχρονη εισαγωγή του Νικολάου στην τοξοβολία από τον Μελέτιο υπό επίβλεψη.
3.       Βολές με στόχο μπάλα-εκκρεμές μόνο με παράγγελμα έναρξης.
4.       Συντονισμένες βολές μόνο με παράγγελμα έναρξης. Μία βολή κάθε φορά ακολουθούμενη από δύο βήματα προς τον στόχο.
5.       Κινητικές βολές βάδην και σε κυκλική τροχιά.
6.       Κινητικές βολές σε κυκλική τροχιά. Πρώτο σφύριγμα και έναρξη σε βάδην, δεύτερο σφύριγμα και αλλαγή σε τροχάδην.
7.       Κινητικές βολές σε κυκλική τροχιά. Πρώτο σφύριγμα και έναρξη σε βάδην, δεύτερο σφύριγμα αλλαγή σε τροχάδην, τρίτο σφύριγμα τροχάδην και βολή με άλμα.
8.       Κινητικές βολές σε κυκλική τροχιά. Πρώτο σφύριγμα και έναρξη σε βάδην, δεύτερο σφύριγμα αλλαγή σε τροχάδην, τρίτο σφύριγμα τροχάδην και βολή με άλμα. Κάθε επιπλέον σφύριγμα κυκλικές εναλλαγές από πρώτο βήμα (βλέπε βίντεο 100_9382).

Παρατηρήσεις:
Πρώτη και επιτυχημένη απόπειρα του Μελέτιου σε εισαγωγή νεολέκτου συνασκουμένου υπό επίβλεψη. Ο νεόλεκτος Νικόλαος ανταποκρίθηκε τόξευσε πολύ καλά άμεσα ενώ ανταποκρίθηκε εξαιρετικά τόσο στις κινητικές βολές όσο και στον στόχο εκκρεμές.
 Η Χριστίνα χρειάζεται να κατανοήσει καλύτερα τον τρόπο άφεσης της χορδής.
Ο Χρύσσνθος και η κόρη του πολύ άνετοι στις βολές τους.
Συζήτηση στον κύκλο για μελλοντικές ομαδικές εξορμήσεις στην Αθήνα για προπονήσεις ιππασίας.
Προβλήματα με τις μπαταρίες της φωτογραφικής μηχανής.



Αθανάσιος Α. Ψωρομύτης


     Κι εμείς, πάντοτε υπερήφανοι για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" και τον, εξαιρετικό επικεφαλής τους, Συνασκούμενό μας Αθανάσιο Ψωρομύτη σε μια Ομάδα όπου η πειθαρχία, η σοβαρότητα και η τυπικότητα μπορεί να βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την περιρρέουσα παρακμή, όμως διασφαλίζουν την πρόοδο των χαρακτήρων των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.