Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΑΥΞΑΝΕΣΘΕ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΕΣΘΕ...


     Οι συνεχώς πολλαπλασιαζόμενες εκπαιδευτικές ανάγκες της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" λόγω του αυξανομένου αριθμού μαθητών και μαθημάτων, υπαγόρευσαν την ανάγκη της μυήσεως στην Έφιππη Τοξοβολία ενός ακόμη Ίππου, του πανέξυπνου Ιβάν, ο οποίος σήμερα για πρώτη φορά απέβαλε ιπποσαγή και στομίδα και υπέστη τη χαλαρωτική εξοικείωση με την Έφιππη Τοξοβολία, ανταποκρινόμενος από την πρώτη στιγμή στις ουμανιστικές ιππευτικές προδιαγραφές της Φυσικής Ιππικής που ακολουθούμε.



     Με συμπεριφορικά δείγματα υψηλότατης ευφυίας, ο καλός μας Ιβάν, απέδειξε για μια ακόμη φορά το πόσο βασανιστική αλλά και άχρηστη είναι η χρήση της στομίδος αφού, από την πρώτη στιγμή που, σήμερα, του αφαιρέθηκε, συνεργάσθηκε στα νέα του καθήκοντα άψογα! 


     Ο Ιβάν μυήθηκε με το σύστημα της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" από τον Αρχηγό της Ομάδος και με τη βοήθεια ενός μαθητή του στην Έφιππη Τοξοβολία χωρίς καμιάν ιδιαίτερη δυσκολία ούτε στην αποδοχή των ιδιαιτεροτήτων αυτής της υψηλής πολεμικής τέχνης, ούτε στον έλεγχό του αφού, πλέον, ανήκει στους προνομιούχους Ίππους που δε βασανίζονται από την ανθρωποκατασκεύαστη στομίδα. 


     Άριστος ο συντονισμός και η συνεργασία του Αρχηγού της Σχολής μας με τον νεοείσακτον Ίππο και με τη βοήθεια του εξαιρετικώς αυτοπειθαρχημένου βοηθού-μαθητή και το αποτέλεσμα παραπάνω του απλώς επιθυμητού!


     Ο Ιβάν, δείχνοντας τη πλήρη εμπιστοσύνη του σε όλους μας, δεν έδειξε ουδεμία ενόχληση ούτε και όταν ο Αρχηγός τόξευσε τα καθιερωμένα βέλη κάτω από την κοιλιά του και ανάμεσα στα τέσσερα πόδια του! Στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" κάθε ρίσκο λελογισμένο και η επιτυχία προδιαγεγραμμένη εξ αρχής, αποκλείοντας κάθε δυσάρεστο με τη σιγουριά του ...υπνοβάτη!


     Μετά από μία συντομότατη αλλά προσεκτικά εκτελεσμένη μυητική διαδικασία, ο νεοείσακτος Ίππος όχι μόνον συμπεριφέρθηκε άριστα στα νέα καθήκοντά του αλλά ήταν τόσο το ενδιαφέρον του γι αυτά που τόλμησε και να δοκιμάσει τη ...γεύση των βελών μας θεωρώντας τα, πλέον, μέρος της πλέον προσφιλούς του καθημερινότητος! 


     Έτσι, σε λίγο, ο Ιβάν ιππευόμενος για πρώτη φορά άνευ σέλλας, άνευ ηνιών και άνευ στομίδος όχι απλώς μας έπεισε για τη συνεργασιμότητά του αλλά και μας έδειξε ότι σύντομα θα αναδειχθεί σε ιδανικό Ίππο Φυσικής Ιππικής και Έφιππης Τοξοβολίας.


     Τα μαθήματα της σημερινής εκπαιδευτικής ημερίδος είχαν ως περιεχόμενό τους την ανάπτυξη των ικανοτήτων Υπερπηδήσεως Εμποδίων των μαθητών μας αλλά και προγράμματος Έφιππης Τοξοβολίας.


     Με διαρκώς εξελισσόμενο ασκησιολόγιο, οι μαθητές του σημερινού μας προγράμματος βελτίωσαν το υπερπηδητικό "κάθισμά" τους και ανέπτυξαν περαιτέρω το στρατιωτικό υπερπηδητικό "στυλ" που βασίζεται στην εφόρμηση κατά του εμποδίου και όχι, απλώς, στην "αναμονή" της υπερπητικής στιγμής η οποία "έρχεται" με τους καλπαστικούς διασκελισμούς, όπως απετύπωσε το οπτικό υλικό της σημερινής μέρας.


     Έξοχα δείγματα αυτού του στρατιωτικού υπερπηδητικού "στυλ" μας έδωσε σήμερα ο Παντελής μας και ο φωτογραφικός φακός αδιάψευστος "μάρτυρας"!


     Στο τέλος της ημερίδος, η γνωστή "γλυκειά συμμορία" της Σχολής μας δε παρέλειψε να εξωτερικεύσει τον ενθουσιασμό της για μία ακόμη ψυχαγωγική εκπαιδευτική ημερίδα που χάρηκε υπό τις ανοιξιάτικες συνθήκες ενός Υμηττού που ξυπνάει από τη χειμέρια νάρκη του.


     Και, βεβαίως, ο αγαπημένος μας Μάριος δε παρέλειψε να επιβεβαιώσει ότι δεν αρκείς να "χοροπηδάς πάνω στα άλογα" αλλά μπορείς να το κάνεις και πάνω στα κλαριά των δένδρων! Κέφι χρειάζεται και από "αυτό" διαθέτουμε άπειρο, εν μέσω μίζερων ...πλασμάτων!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.