Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ


     Με απερίγραπτη οργή πληροφορηθήκαμε από τον ηλεκτρονικό τύπο την δολοφονία ενός αδέσποτου σκύλου με βέλος στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας, έξω από κάποιο πολυκατάστημα. 

     Πέραν από κάθε υστερική συμπεριφορά "ζωοφιλίας", η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" στιγματίζουμε το φόνο του ατυχούς ζώου ως δείγμα ψυχανώμαλης συμπεριφοράς ανθρώπου χρήζοντος επισταμένης ψυχιατρικής συνδρομής. 

     Αμέσως, εξετάσαμε  τις συνθήκες του περιστατικού και  διαπιστώσαμε ότι το μεταλλικό φονικό βέλος δεν έχει ουδεμία σχέση με την Παραδοσιακή Τοξοβολία την οποία εμείς υπηρετούμε, αλλά προέρχεται από "τοξότη" της "Ολυμπιακής" (αποκαλουμένης) Τοξοβολίας.

     Παρά ταύτα, ερευνήσαμε διεξοδικά τα Αρχεία των Μελών μας προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν υπάρχει εγγεγραμμένο Μέλος μας διαμένον στη περιοχή των Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας ή σε κάποια εκ των εγγύς περιοχών και πάλι με αρνητικό αποτέλεσμα.

     Επίσης, από την διεξοδική έρευνά μας δεν παραλείψαμε και τον έλεγχο των στοιχείων των διαγεγραμμένων, τέως Μελών μας, δοθέντος ότι κατά το διάστημα της οκταετούς λειτουργίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" πολλοί μη πληρούντες τα υψηλά εχέγγυα της Ομάδος μας διεγράφησαν με αιτιολογημένες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" και κάποια από αυτά εστράφησαν στην "Ολυμπιακή" Τοξοβολία. Και εν προκειμένω, τα πορίσματα ήσαν αρνητικά. 

     Έτσι, ελπίζουμε ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα επί του φονικού βέλους αλλά και η συνεργασία των Αρχών με τους  ε μ π ό ρ ο υ ς ειδών Τοξοβολίας θα οδηγήσει στη σύλληψη και τιμωρία του ανθρωποειδούς που αφαίρεσε αναίτια τη ζωή ενός ζώου. 

      Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε στα Μέλη μας ότι σύμφωνα με την βούληση του Ιδρυτή της Ελληνικής Ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", ο σεβασμός μας προς την Φύση και τα ζώα είναι και πρέπει να είναι δεδομένος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.