Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΤΑΧΥΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ...ΦΑΚΟΥ!

Η Χαρά που ξεπέρασε την ταχύτητα του φωτογραφικού φακού καλπάζοντας και τοξεύοντας!

     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" αναδεικνύονται ταχύτεροι του φωτογραφικού ...φακού! Έτσι, σήμερα, η Χαρά, από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα κάλπαζε και τόξευε δίνοντάς μας εξαιρετικές εφιπποτοξοτικές εικόνες αλλά καμία φωτογραφία! Ο λόγος; Ο φωτογραφικός φακός δεν προλάβαινε να καταγράψει τις τοξεύσεις της λόγω ...ταχύτητος! Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.


     Μετά την καταρρακτώδη βροχή σε όλο το λεκανοπέδιο, όπως ήταν φυσικό, το Ιππευτήριό μας ήταν σχεδόν "εκτός λειτουργίας". Αυτό, όμως δεν εμπόδισε τον Αρχηγό της Ομάδος να διευθετήσει ασφαλή διαδρομή ώστε να εκτελεσθούν απρόσκοπτα τα ημερήσια μαθήματα του Α' Διμήνου Σχολείου Ιππικής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Άλλωστε, ο νέος Αρχηγός αποτελεί την πλέον επάξια "συνέχεια" του προσφάτως παραδώσαντος Ιδρυτού και παλαιού Αρχηγού ο οποίος παραμένει, παρά την ηλικία του,βιωματικός πολεμιστής "παντός καιρού"!


     Έτσι, ο Αρχηγός της Ομάδος μας Αρπάλυκος, με μαεστρία ...Herbert von Karajan, κατάφερε όχι μόνον να διεξαγάγει επιτυχώς και υπό άκρως αντίξοες καιρικές συνθήκες ένα κρίσιμο τετράωρο μάθημα Έφιππης Τοξοβολίας, αλλά στο τέλος να αναδειχθούν χωρίς κανένα απρόοπτο (ούτε καν απλή πτώση) δύο νέοι Εφιπποτοξότες!


     Η διαδρομή στήθηκε στο πλέον κατάλληλο μήκος του στίβου μιας κι ο υπόλοιπος ήταν απλώς ...λίμνη λόγω της δεκαπεντάωρης καταιγίδος. Το έδαφος στο συγκεκριμένο σημείο, ειδικώς υπολογισμένο για τον ασφαλή καλπασμό αλλά και την ορθοπεδική ακεραιότητα των τενόντων των Ίππων μας. Στον μέσον της διαδρομής μία ελαφρά καμπή απέκρυπτε το υπολοιπόμενο μήκος κάνοντας τον καλπάζοντα Ίππο να ανακόψει την ταχύτητά του στην περίπτωση που θα είχε διάθεση να υπερκαλπάσει λόγω "ενθουσιασμού". Τέλος, πριν εισέλθει στη διαδρομή ο πρώτος Ίππος, ο Αρχηγός με τα πόδια του διαγράφει στο χώμα το ακριβές ίχνος πάνω στο οποίο θα καλπάσουν οι μαθητές, ώστε οι Ίπποι να παρασυρθούν να παραμείνουν σε ασφαλή, σωστή, τροχιά αποφεύγοντας να πλησιάσουν τα πλευρικά ξύλινα όρια. Τίποτε στη τύχη και ο Αρχηγός προβλέπει, προνοεί και προλαμβάνει τα ...πάντα! 


     Ο Γεώργιος, άψογος στο κάθισμά του, άψογος στον καλπασμό και στην τόξευση, άψογος στις κινήσεις του, με σιγουριά ...υπνοβάτη διεκπεραίωσε το πρόγραμμά του επιτρέποντας στον φωτογραφικό φακό να τον απαθανατίσει! Δυστυχώς, δεν συνέβη το ίδιο και με τη Χαρά η οποία, από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή, κινήθηκε τόσο γρήγορα και στον καλπασμό και στην τόξευση, με αποτέλεσμα, παρά τον εμπειρότατο ...φωτογράφο με την εξαίρετη "Nikon" να μην επιτρέψει στο φακό να καταγράψει ούτε μία φωτογραφία της! Έτσι, Τιμής ένεκεν στη ...Μητέρα της, αναρτούμε μία φωτογραφία όπου ιππεύει "δικάβαλο" με την ικανότατη γεννήτορά της, την οποία συγχαίρουμε για τις σημερινές επιδόσεις της κόρης της!


     Υποσχόμεθα δε, αύριο να προτιμήσουμε μία πλέον προηγμένη κάμερα ("Canon", αυτή τη φορά!) ώστε να αναρτήσουμε αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες και της Εφιπποτοξότριας Χαράς η οποία με τις ταχύτητες που καλπάζει και τοξεύει "αχρηστεύει" φωτογραφικούς φακούς!


     Κατά τα λοιπά, το πρόγραμμά μας σήμερα είχε στο ωριαίο διάλειμμα πολύ ...Τοξοβολία, η οποία αποδεικνύεται το καλύτερο ...χαλαρωτικό και στο καθημερινό πρόγραμμα του Διμήνου Σχολείου Ιππικής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!


     Ο Αρχηγός της Ομάδος μας, πλέον, δεν αρκείται στις κλασικές τοξεύσεις αλλά άρχισε να επιδίδεται και σε ασκήσεις ..."εμπηκτικών πυρών", όπως λέγονται και στο Πυροβολικό!  Και είναι τόση η προσήλωσή του στη Τοξοβολία που ούτε η κούραση των μαθημάτων, ούτε το λασπώδες έδαφος δεν τον εμπόδισε να ασκηθεί στα εμπηκτικά πυρά που τόσο του αρέσουν! Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" εξελίσσουν την, ενστικτώδη, Παραδοσιακή Τοξοβολία ακόμη περισσότερο! 


    Φαίνεται ότι το αναπόσπαστο της καθημερινότητός μας "στοιχείο" που λέγεται "Τοξοβολία" μας ξεκουράζει ακόμη και στις ελάχιστες στιγμές αναπαύσεως που μας επιτρέπει ένα εξαιρετικά απαιτητικό ημερήσιο ιππικό πρόγραμμα και είναι πραγματική απόλαυση να χαιρόμαστε τα παιδιά μας να αποφεύγουν την καφετέρια επενδύοντας τον χρόνο τους κατά τον πλέον ωφέλιμο τρόπο, δίπλα στον Ίππο και με το Τόξο στο χέρι! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα ίδια αυτά παιδιά μας δεν θα απολαύσουν, με πολλήν ...αγάπη, έναν ωραίο "χειροποίητο" καφέ στο ωραιότερο περιβάλλον, επίσης, πλάι στους Ίππους! Η ζωή, ειδικώς η ζωή των νέων παιδιών είναι όμορφη όταν είναι και έντονη και "γεμάτη"...

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.