Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ AMΑΣΕΙΑ
ΟΙ
"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"





     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" μετά από την εντυπωσιακή εμφάνισή τους στους Αγώνες Παραδοσιακής Τοξοβολίας της Αμάσειας Uluslararası Gümüşyay Okçuluk Festivali, την γενέτειρα του Έλληνος γεωγράφου Στράβωνος, επέστρεψαν και πάλι στην Ελλάδα, προετοιμαζόμενοι για τη νέα αγωνιστική εξόρμησή τους στη ...Κίνα, τον Ιούλιο!


     Έχοντας απολαύσει την πλέον θερμή τουρκική υποδοχή και φιλοξενία σ'  ένα υπέροχο τοπίο, αλλά και συναποκομίζοντας μια πολύ μεγάλη αγωνιστική εμπειρία ανάμεσα στους καλύτερους παραδοσιακούς Τοξότες του Κόσμου, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ξανα-οπλίζουν τα Τόξα τους για τους Ασιατικούς Αγώνες παραδοσιακής Τοξοβολίας της Κίνας.


    Η "εικόνα" τους "έγραψε" κατά τον καλύτερο τρόπο με τις ιστορικώς ακριβείς αλλά και εντυπωσιακές Βυζαντινές πανοπλίες τις οποίες κατεσκεύασε χειροποίητα ο Δημήτρης Κατσίκης, γνωστός ερευνητής ιστορικών όπλων και πανοπλιών.


     Εξίσου εντυπωσιακοί και στη γραμμή Βολής οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", έδειξαν ότι η Ελληνική Παραδοσιακή Τοξοβολία μπορεί να έχει αναβιώσει μόνον κατά τα τελευταία πέντε χρόνια από την λειτουργία της Ομάδος μας αλλά μπορεί να σταθεί ισάξια με τις Παραδοσιακές Τοξοβολίες Χωρών στις οποίες αυτή η υψηλή Τέχνη συνεχίζεται αδιάκοπα επί πολλούς αιώνες.


     Αφήνοντας πίσω τους στην Τουρκία εξαιρετικούς φίλους, θα θυμούνται πάντα αλησμόνητες στιγμές είτε στη γραμμή Βολής, είτε στα ..."μετόπισθεν".


     Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι "εξορμήσεις" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αποτελούν τη δική τους ευκαιρία να ξεδιπλώσουν την Ελληνική Σημαία αφήνοντας το "άρωμα" του Πολιτισμού της να "μυρώσει" τα μήκη και τα πλάτη της γης.

     Και, βεβαίως, αυτές οι "εκστρατείες" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" επιβεβαιώνουν τη δυναμική μιας Ομάδος η οποία πολεμά μόνη της καθιερώνοντας την μαχητικότητα του διαχρονικού Έλληνος ως τις μέρες μας όταν το ελλαδικό και ποτέ Ελληνικό "κράτος" των Αθηνών ...βάζει την ουρά στα σκέλια! 
  

     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" έχουν λόγο... και λόγο υπάρξεως και, κυρίως,  ...Τιμής  κι αυτό τους έχει αναγνωρισθεί διεθνώς όπου κι αν βρεθούν!   


     Σε λίγο θα αναρτηθεί αναλυτική περιγραφή της Αποστολής στην Αμάσεια, αφού οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" έχουν πολλά να πουν και όχι μόνον στα Τουρκικά μέσα μαζικής ενημερώσεως από τα οποία δέχθηκαν μια τεράστια προβολή...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.