Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ

Ο μέγας Αλέξανδρος του Γεωργίου Ρούσση

     Ένα ακροθιγές "προϊδέασμα" μνημειακού γλυπτού αφιερωμένου στον μέγα Στρατηλάτη Αλέξανδρο Μακεδόνα επαναλαμβάνει την μεγάλην αλήθεια "εξ όνυχος τον λέοντα" και παρά το ότι μας το μεταφέρει μια ατελής μαυρόασπρη φωτογραφία ανηρτημένη στο ... Facebook, μας γεμίζει ενθουσιασμό διότι, για πρώτη φορά στην σχετική νεοελληνική εργογραφία θαυμάζουμε παρόμοιο δημιούργημα!

Ο καλλιτέχνης Γεώργιος Ρούσσης

     Πρόκειται για ένα γλυπτό του σύγχρονου Έλληνα καλλιτέχνη Γεωργίου Ρούσση ο οποίος, με το υγιές αισθητήριό του, παραμερίζει σαρωτικά την μοντερνιστική ασκήμια την οποία ανέδειξε σε ..."τέχνη" η απουσία Αισθητικής των μεταμοντέρνων αταλάντων!

Έργο του Κωνσταντίνου Φάη

     Λίγο καιρό πριν, στην Αθήνα, θαυμάσαμε την ατομική έκθεση ενός άλλου κορυφαίου, σύγχρονου, Έλληνα καλλιτέχνη, του Κωνσταντίνου Φάη ο οποίος, πραγματικά, άγει ψυχές με την στιβαρότατην έκφρασή του η οποία, κυριολεκτικά, αιχμαλωτίζει με έναν φυσικό δυναμισμό ο οποίος εξοβελίζει την κακαισθησία της εποχής μας!

Ο καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Φάης

     Ένας άλλος "άνεμος" πραγματικής Τέχνης πνέει, πια, στην Ελλάδα σπρώχνοντας τα μέχρι τώρα "κατεστημένα" υποπροϊόντα του κακαίσθητου μοντερνισμού στη χωματερή. Και με τα έργα τέτοιων αληθινών καλλιτεχνών μπορούμε να ελπίζουμε στην αποκατάσταση των Αξιών και δη των εικαστικών, που επί δεκαετίες τέθηκαν στην απαξίωση της υστερήσεως ταλάντου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.