Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016


ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ  ΙΠΠΙΚΟΥ
Στρατιωτικόν Σχολείον Ευελπίδων
Σχολικόν έτος 1924-25


     Καθώς η επίκληση ορθής γνώσεως περί την εκπαίδευση προϋποθέτει την συνεχή έρευνα και μελέτη εγκρίτων πηγών, στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" καλλιεργούμε με ζήλο την διαρκή αναζήτηση  πληροφοριών προς βελτίωση της ήδη αποτελεσματικής εκπαιδεύσεώς μας τόσο στο κυρίως εφιπποτοξοτικό μας αντικείμενο, όσο και στα υπόλοιπα που συνθέτουν τις Έφιππες Πολεμικές Τέχνες τις οποίες διακονούμε. Και τα ευρήματά μας φροντίζουμε να τα δημοσιοποιούμε εξ αλληλεγγύης προς ομοτέχνους οι οποίοι ασκούνται δίχα ημών, αλτρουιστικώς σεβόμενοι την προσπάθειά τους προς υπηρέτηση κοινού αντικειμένου και μη πάσχοντες εξ εμμονών εσωστρεφούς "μυστικοπαθείας" εκ των οποίων, άλλοι, πάσχουν.


     Κατόπιν λοιπόν, της επισταμένης μελέτης του, προσφάτως, δωρηθέντος στρατιωτικού συγγράμματος υπό του ευγενούς φίλου της Ομάδος μας αξιοτίμου κ. Γεωργίου Κωσταρέλλου και της εξαγωγής σημαντικών συμπερασμάτων για την βελτίωση της εκπαιδεύσεως των μαθητών μας στην Έφιππη Σπαθασκία (και όχι μόνον...), το ψηφιοποιήσαμε και το παραδίδουμε σε ευρύτερη χρήση υπό μορφή pdf που μπορείτε να βρείτε εδώ.



     Το περιεχόμενό του είναι χαρακτηριστικό ενός υψηλού εκπαιδευτικού πνεύματος το οποίο δίνει έμφαση στη στρατιωτική Ηθική άνευ της οποίας η ένοπλη δύναμη ενός Έθνους οδηγείται στον σημερινό ευτελισμό, ευτελίζοντας και το ίδιο το Έθνος.





     Ειδικώς δε επί των ειδικών εκπαιδευτικών λεπτομερειών, η εν θέματι πραγματεία αποδεικνύεται "θησαυρός γνώσεων" για τον μελετητή της.



     Δυστυχώς, η σημερινή δημοκρατική υπέλιξη κατήντησε την Ελληνική Σχολή Ευελπίδων να έχει καταργήσει το, βασικό για κάθε στρατιωτική Σχολή μάθημα Ιππικής, το μόνο προοριζόμενο να αναδείξει  η γ ε τ ι κ ο ύ ς  χαρακτήρες! Οι λόγοι ευνόητοι, αφού το καθεστώς εκείνο για το οποίο ο Πλάτων κατήγγειλε ότι αποτελεί απαρχή τυραννίας ("Πολιτεία", βιβλ. Η') επιδιώκει έναν δημοσιοϋπαλληλικό και όχι μάχιμο στρατό. 



     Αντιθέτως, η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", πάντοτε ... "τοις κείνων ρήμασι πειθομένη", επιμένει στη διδασκαλία της Ιππικής κατά τα προβλεπόμενα στρατιωτικά πρότυπα, αποβλέπουσα στη διαμόρφωση ηγετικών χαρακτήρων στους κόλπους της, ως υγιής συνισταμένη, εκ των ελαχίστων, μιας κοινωνίας σε βαθύτατη αποχαύνωση κι ενός Έθνους σε πλήρη αποσάθρωση!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.