Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΝΕΑ, ΕΥΓΕΝΗΣ ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΩΝ



     Ο εξαιρετικός φίλος της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" και των "Ελλήνων Κενταύρων" κ. Γεώργιος Κοτζάμπασης, επανέλαβε το ενδιαφέρον του για τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης μας με σπάνια ιστορικά και φυσιοκεντρικά βιβλία τα οποία μας είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα τόσο για την τεκμηρίωση του έργου μας όσο και για τον εμπλουτισμό των γνώσεων των Μελών μας. 


     Ήδη, τα εκ της προηγουμένης ευγενούς προσφοράς του κ. Γεωργίου Κοτζάμπαση βιβλία, απεδείχθησαν πολύ χρήσιμα για την διευθέτηση λεπτομερειών της σχεδιαζόμενης Αποστολής των "Ελλήνων Κενταύρων" στους επικείμενους διεθνείς αγώνες της "Gyula" (Ουγγαρία, Αύγουστος 2016) και τα προσφάτως δωρηθέντα βιβλία θα αποβούν ακόμη χρησιμότερα ως εκ της εγκυρότητός τους και του περιεχομένου τους.


     Είναι γνωστό ότι η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας και Εφίππων Πολεμικών Τεχνών "Έλληνες Κένταυροι" δεν περιορίζεται στην απλή άσκηση μιας πολεμικής τέχνης αλλά προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στη φυσιοκεντρικήν αλλά και ιστορικήν εγκυρότητα του μαχητικού αποτελέσματός της, κυρίως δε στη Ελληνική Παιδεία και αγωγή των Μελών της.  


     Έτσι, γίνεται αντιληπτή η σημασία του πολυσχιδούς γνωστικού αντικειμένου των "Ελλήνων Κενταύρων" και η επιμονή όλων ημών στην "Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία" της διαπαιδαγωγήσεως νέων Ελλήνων επί του απαρεγκλίτου άξονος των εθνικών μας Παραδόσεων.


     Ήδη η Βιβλιοθήκη της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μία από τις πληρέστερες του είδους της κατά το ιππικό και τοξευτικό περιεχόμενό της, βασικές συνισταμένες κατά το κυρίως αντικείμενό μας.


     Παρά ταύτα, ο εμπλουτισμός της με έγκυρες ιστορικές και, εν γένει φυσιοκεντρικές εκδόσεις, κρίνεται ως μία διαρκής ανάγκη προκειμένου, οι δεξιότητες των "Ελλήνων Κενταύρων" να ολοκληρώνονται με την πρόσκτηση Ελληνικής Παιδείας αλλά και φυσικού προσανατολισμού χαρακτηρίζοντος υγιή πλάσματα, όπως το φυλετικό μας "πρόσημο" επιτάσσει.


     Η "Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία" και οι "Έλληνες Κένταυροι" παραμένουν ευγνώμονες προς όλους τους αγαπητούς φίλους οι οποίοι υποστηρίζουν ηθικώς και υλικώς το έργο μας και, μάλιστα, σε εποχές απολύτως "πέτρινες"...


     Ειδικώς έναντι του κ. Γεωργίου Κοτζάμπαση δεν είμεθα, απλώς, υπόχρεοι αλλά και ευγνώμονες παρατηρητές της ευγενούς "περιπτώσεώς" του η οποία θυμίζει τους ευεργέτες-δωρητές προηγουμένων αιώνων των οποίων τα έμπρακτα παραδείγματα είναι εκείνα τα οποία, πέραν σκωροβροτών παλιμψήστων, διδάσκουν και εμπνέουν για την δημιουργία ενός νέου ελληνοδόξου Έθνους, μετά την οικτρή αποτυχία της δημοκρατίας των γραικύλων!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.