Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΥΦΛΟΥΣ
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ 
"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ"

     “Greek Centaurs” Horseback Archery team considers instinct above common acceptable five senses. This is, anymore, the great teaching of Instinctive Archery. So, one of our oldest Members, Athanasios Psoromitis, decides to teach Instinctive Archery to the Members of the Blind Association of Kalamata (Peloponnese), first time in Greece. Because among our duties is to offer the benefits of Archery to anybody.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΨΩΡΟΜΥΤΗΣ
Άξιος Επαίνου

     Η φιλοσοφική προσέγγιση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" που αναζητά διαρκώς την Πλατωνική έξοδο από το Σπήλαιο προς το φως, δε θα μπορούσε να βρει μια μεγαλύτερη δικαίωση από τη πρωτοβουλία του Συνασκουμένου μας Αθανασίου Ψωρομύτη ο οποίος, από το περασμένο Σάββατο 13η Φεβρουαρίου 2016, ξεκίνησε να μυεί στην Ενστικτώδη Τοξοβολία τυφλούς Συνανθρώπους μας, στη Καλαμάτα. 


     Είναι γεγονός ότι η τυφλότητα είναι μία πολύ ρευστή "έννοια" και εμείς, οι Εφιπποτοξότες, εμπιστευόμαστε την ενστικτώδη "πληροφόρηση" πολύ περισσότερο εκείνης που παρέχει ο υλικός κόσμος δια των παραδεδεγμένων αισθήσεων. Έτσι, ο εξαιρετικός Συνασκούμενός μας Αθανάσιος Ψωρομύτης θεώρησε φυσικό να μυήσει στη Παραδοσιακή Τοξοβολία τους τυφλούς συντοπίτες του με το εύλογο σκεπτικό ότι, με τον τρόπο αυτό, αυξάνεται η ενστικτώδης αντιληπτικότητά τους, κάτι που βελτιώνει την ποιότητα της ζωής τους.


     Η πρώτη εκπαιδευτική ημερίδα της μυήσεως τυφλών στην Ενστικτώδη Τοξοβολία περιελάμβανε την παρουσίαση του Τόξου και του βέλους δια ψηλαφήσεως, ώστε οι μέλλοντες Τοξότες να αντιληφθούν τη μορφή και τη λειτουργία  αυτού του προαιώνιου εφευρήματος του Ανθρώπου που του εξασφάλισε την επιβίωση και τη τροφή στο πέρασμα των χρόνων.


     Με μια πρώτη εισαγωγική ημερίδα ψηλαφήσεως του Τόξου και του βέλους για τους Συνανθρώπους μας που θα ασχοληθούν με τη Τοξοβολία, ξεκίνησε στη Καλαμάτα η διδασκαλία μιας δραστηριότητος ευεργετικά αυτοσυγκεντρωτικής όπως απεδείχθη σε όλους όσους καταπιαστήκαμε μαζύ της.


     Και ο Αθανάσιος Ψωρομύτης, με το ήθος αλλά και τις ιδιαίτερες ικανότητές του αποτελεί την καλύτερη εγγύηση επιτυχίας αυτού του πολύ ειδικού Σχολείου Ενστικτώδους Τοξοβολίας.
    

     Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" συγχαίρουν τον Συνασκούμενο Αθανάσιο Ψωρομύτη για το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης που τον διακρίνει αλλά και για την πρωτοπόρο πρωτοβουλία του η οποία ανοίγει για πολλούς Συνανθρώπους μας νέους φωτεινούς ορίζοντες σε έναν τομέα ο οποίος αποτελεί "μονοπάτι ψυχής".   


Η αναφορά του ιδίου του Αθανασίου Ψωρομύτη 
προς τον Αρχηγό της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ":


"1ο ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΟΧΟΒΟΛΙΑΣ 
ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Καλαμάτα, Σάββατο 13η Φεβρουαρίου 2016

     Η ύλη του σεμιναρίου περιελάμβανε εξοικείωση με το Τόξο και το βέλος
     Οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι ήσαν οι:
1.       Ιωάννης … ετών 40
2.       Παναγιώτης … ετών 35
3.       Γεωργία … ετών 37

     Χρησιμοποιήθηκαν δύο Τόξα 35 και 25 λιβρών, ένα βέλος και μία φαρέτρα

     Εκ περιτροπής έγινε λεπτομερής ψηλάφηση από τους εκπαιδευόμενους με ταυτόχρονη δια αφής καθοδήγηση και λεκτική περιγραφή από τον εισηγητή για κάθε έναν από αυτούς.
     Κατόπιν παροτρύνθηκαν με την ίδια μεθοδολογία και επιτυχώς να εγκαθιδρύσουν την χορδή στο Τόξο των 25 λιβρών. Από τον Παναγιώτη εκφράστηκε η επιθυμία να τεντώσει την χορδή και στο Τόξο των 35 λιβρών πράγμα που του υποσχέθηκα για το επόμενο μάθημα.
     Ακολούθησε μια μικρή συζήτηση όπου ακούστηκαν βασικές αρχές που διέπουν την Παραδοσιακή Τοξοβολία και την Φυσική Ιππασία και τα οφέλη που προκύπτουν από την ενασχόληση με αυτές.
Από πλευράς ασκουμένων εκφράστηκαν καθ’ όλη την διάρκεια του σεμιναρίου πολλές και εύστοχες απορίες και το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο

     Τέλος σχηματίσαμε έναν κύκλο όπου όλοι δεν είχαν κάτι αρνητικό να εκφράσουν παρά μόνο χαρά και αδημονία για το επόμενο μάθημα. Το σχόλιο που εμένα άφησε έκπληκτο ήταν αυτό που κάποια στιγμή ψιθύρισε ο Παναγιώτης (ενώ στον κύκλο μιλούσε ο Ιωάννης) «...η τοξοβολία είναι θεραπευτική...»"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.