Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΜΟΣΤΑΥΛΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟ…ΧΝΩΤΟΙ



     Ποτέ μία σοβαρή Σχολή Ιππικής δε θα πρέπει να «επαναπαύεται» στο ότι οι σχολικοί Ίπποι της είναι «ομόσταυλοι»! Η ασφαλής διαγωγή τους κατά τη διάρκεια των μαθημάτων δεν εξασφαλίζεται από αυτή και μόνον την ιδιότητα του «ομοσταύλου» αλλά περιλαμβάνει και κάποιες άλλες προϋποθέσεις καταλληλοποιήσεώς τους όπως αυτή της «θεραπείας» του υπερτροφικού «εγώ» που κάνει, συχνά, πολλούς Ίππους δυσάρεστα απρόβλεπτους. Διότι, ειρήσθω εν παρόδω, δεν πάσχει μόνον ο Άνθρωπος από την ανασφάλεια του «εγώ» του αλλά και πολλοί εκπρόσωποι του, λοιπού, ζωικού βασιλείου.



     Στην Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας ο Ίππος σπουδάζεται συστηματικά και η μεγάλη τεχνογνωσία που, ήδη, έχει σωρευθεί στα στελέχη μας αποτελεί, πια, σημείο αναφοράς ακόμη και των πλέον ανεπτυγμένων ξένων Σχολών, οι οποίες δε διστάζουν να υιοθετήσουν πολλά από τα προγράμματα και τις ασκήσεις μας, όπως αποκαλύπτει και το …πασίγνωστο μέσο «κοινωνικής δικτυώσεως» που δεν αφήνει τίποτε, πλέον, κρυφό! Και, βεβαίως, αυτό όχι μόνον δε μας λυπεί αλλ΄ αντιθέτως μας χαροποιεί βλέποντας τη «σκέψη» μας να καρποφορεί και εκτός ορίων της Ελλάδος. Έτσι, η Σχολή Έφιππης Τοξοβολίας των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» μελετά προσεκτικά τις συμπεριφορικές εκδηλώσεις των σχολικών Ίππων της και επεμβαίνει εξομαλυντικά όπου διαπιστώνεται χρεία, έστω και απειροελάχιστης, βελτιώσεως.



     Σε αυτό, λοιπόν, το πλαίσιο, οι Εκπαιδευτές των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» παρεμβαίνουν συνεχώς εκεί όπου αναφύεται και το παραμικρό «σημάδι» συμπεριφορικού ζητήματος ώστε να μπορούμε να εμπιστευόμαστε «τυφλοίς όμμασι» τους Ίππους μας ως Δασκάλους των μαθητών μας.



     Καθώς η επί του Ίππου άσκηση της οιασδήποτε ψυχοσωματικής βίας είναι αδιανόητη κατά το σύστημά μας, σε κάθε βελτιωτική εκπαιδευτική παρέμβαση, όπως ακριβώς και στην κυρίως Εκπαίδευση, μεταφέρουμε στον Ίππο το «μήνυμα» με ήπια διδακτική διαδικασία, ασχέτως κόπου που προϋποθέτει αυτό το «μονοπάτι» για τον Εκπαιδευτή. Στους «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ» προέχει η ευημερία του Ίππου και αυτό το κάνουμε καθημερινή πράξη!



     Αυτή η διαδικασία, βεβαίως, απαιτεί επιπρόσθετες εργατώρες για όλους μας και, μάλιστα, πέραν των ωρών διδασκαλίας, ώστε να μην υπάρχει η οιαδήποτε παρεμβολή στα προγραμματισμένα μαθήματα των μαθητών μας,  αλλά καμία θυσία δεν θεωρείται υπερβολική προκειμένου να διατηρήσουμε τον μηδενικό δείκτη ατυχημάτων της Ομάδος μας, κάτι που έχουμε επιτύχει κατά την οκτάχρονη λειτουργία της.



     Και η ικανοποίησή μας μετά από μία επιτυχή διορθωτική παρέμβαση παρά την όποια κούραση, είναι μεγάλη, αισθανόμενοι ότι ο Σταύλος μας φιλοξενεί σχολικούς  Ίππους όχι απλώς «ομοσταύλους» αλλά και ομο…χνώτους, άριστης διαγωγής και, βεβαίως, υποδειγματικής ασφαλείας για τους αγαπημένους μαθητές μας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.