Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΜΗΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΠΠΙΚΗΣΟ νέος εκπαιδευτικός θεσμός
των
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"     Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", με σταθερό γνώμονα το εκπαιδευτικό αλλά και οικονομικό όφελος των Ελλήνων Εφιπποτοξοτών και προβλέποντας τις (οικονομικώς) τραγικές "ημέρες" που πλησιάζουν, ανασχεδιάζει, συστηματικοποιεί και βελτιώνει την εκπαίδευση των Ελλήνων Εφιπποτοξοτών, καθιερώνοντας έναν νέο εκπαιδευτικό θεσμό, εκείνο του Διμήνου Σχολείου Ιππικής.


     Σε κάθε Δίμηνο Σχολείο Ιππικής, για λόγους διατηρήσεως της υψηλής εκπαιδευτικής στάθμης, θα μπορούν να εκπαιδεύονται μόνον τέσσερις Εφιπποτοξότες, παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα Φυσικής Ιππικής που θα περιλαμβάνει Ιππογνωσία, Ιππολογία, Ιπποκομία, Ιπποσαγή, Προθερμαντική Ιππέως και Ίππου, Γυμνιππευτική, Διεύθυνση, Ασκήσεις Υψηλής Ιππασίας, Υπερπήδηση Εμποδίου, Εξωτερική Ίππευση, Στοιχεία Προπονητικής και, τέλος, Έφιππη Τοξοβολία.


     Καθημερινώς, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, θα διαρκεί 4 ώρες, όπως ακριβώς και το πρόγραμμα του Ιπποφορβείου της Lipica στο οποίο εκπαιδεύθηκε ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", με γρήγορο και εναλλασσόμενο καθημερινό πρόγραμμα, σχεδιασμένο κατά τα πρότυπα της Σλοβενικής Ακαδημίας.


     H διδασκαλία του Διμήνου Σχολείου Ιππικής θα βασίζεται στο περιεχόμενο των ιδίων εκπαιδευτικών πηγών στις οποίες, ήδη, βασίζεται ολόκληρη  η εκπαίδευση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", ήτοι:


     α. "ΠΕΡΙ ΙΠΠΙΚΗΣ", Ξενοφώντος.
     β. "ΙΠΠΟΙ και ΙΠΠΟΛΟΓΙΑ", Θ. Αντίκα DVM, PhD.
     γ. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΟΛΕΚΤΟΥ ΙΠΠΟΥ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ
         ΙΠΠΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ", έκδ. της
         "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ".
     δ. "ΠΕΡΙ ΣΥΡΑΓΩΓΕΩΣ", Ιλάρχου Κ. Βλάχου.
     ε. "ΑΡΧΑΙ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΓΥΜΝΑΣΕΩΣ, ΥΨΗΛΗ
          ΙΠΠΑΣΙΑ" James Filis, μεταφρ. Ιλάρχου κ. Βλάχου.
     ς. "ΠΕΡΙ ΙΠΠΕΥΣΕΩΣ", Επιλάρχου Γ. Παπαδημητρίου.
     ζ. "ΟΠΛΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑΛΩΣΙΣ", Eμ. Ματθαιάκη.
     η. "TRAVELLING BY MONGOLIAN HORSE", Bekhjargal
         Bayarsaikhan.
     θ. "ΒODENSCHULE", Peter Kreinbergs.
     ι. "FINGER IN DER WUNDE", Gerd Heuschmann Dr.
         Med. Vet.
    ια.  "ARTHROSE BEI PFERDEN" Dr. Birgit Janssen.
    ιβ. "SCHWIERIGE PFERDE VERSTEHEN UND
         FöRDERN", Ute Ochsenbauer.
    ιγ. "PFERDE-KRANKHEITEN", Sylvia Koslowsky Dr. Med
         Vet.
    ιδ. "GRUNDAUSBILDUNG DES JUNGENREITPFERDES"
         Ingrid und Reiner Klimke.
    ιε. "REITEN OHNE SATTEL UND ZAUMZEUG", K.
         Tillisch,
    ις. "ΑBC OF THE HORSE", Pauli Grönberg,ενώ στον ειδικά διαμορφωμένο κλειστό χώρο θα προβληθούν εκπαιδευτικές ταινίες και θα παρουσιασθούν προπλάσματα (σκελετικά κλπ) προκειμένουν να γίνουν κατανοητές πολλές σημαντικές λεπτομέρειες περί της φυσιολογίας του Ίππου.


     Τα καθημερινά μαθήματα θα φωτογραφίζονται και θα κινηματογραφούνται (όπως, άλλωστε, γίνεται με όλα τα μαθήματα και Προπονήσεις της Ομάδος εξ αρχής της λειτουργίας της και μέχρι σήμερα), το δε αποκομιζόμενο οπτικοακουστικό υλικό, ως πνευματική ιδιοκτησία της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ", θα χορηγείται στους Εκπαιδευομένους προς βελτίωση των επιδόσεών τους, ενώ, στο τέλος και κατόπιν γραπτών και πρακτικών εξετάσεων θα χορηγείται Πιστοποίηση με την οποία θα αναγνωρίζεται στον Πιστοποιούμενο το δικαίωμα να εκπαιδεύει Εφιπποτοξότες, ιππεύοντας, πλέον,   ο ίδιος ισοβίως δωρεάν!


     Όλα τα μαθήματα θα τελούν υπό την άμεση επίβλεψη και ευθύνη του Αρχηγού της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ο οποίος λογοδοτεί ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.