Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΓΑΡΓΑΡΗ ΡΟΗ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ
ΤΗΣ
...ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ


     Συμπαγείς, γρήγορες, δυνατές, πολυσυμμετοχικές,  απολύτως συντονισμένες και ρυθμικές, με μια λέξη, ...τέλειες ήσαν οι Προπονήσεις μας αυτού του Σαββατοκύριακου. Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ρέουν γάργαρα στο αυλάκι της Έφιππης Τοξοβολίας ...ομόψυχα, ομόδοξα και ομόγλωσσα, χωρίς "ιστρούχτορες" και "παράγοντες", ωραίοι ως ...Έλληνες!


     Αυτές οι Προπονήσεις επεσφράγισαν την επιτυχία του συστήματος που ακολουθούμε καταλήγοντας με ισότιμα εξαιρετικές τοξεύσεις της λιλιπούτειας Εύας μας και των πλέον προχωρημένων ενηλίκων Εφιπποτοξοτών!


     Με ιδιαίτερη έμφαση στη σωματική βελτίωση των Μελών μας και την επίτευξη ευκαμψίας, εισάγουμε ένα πλέον προσεγμένο προθερμαντικό ασκησιολόγιο το οποίο ανατάσσει ό,τι "σκούριασε" επί μια ολόκληρη εβδομάδα. Το φυσικό περιβάλλον με την καθαρότητά και την γαλήνη του βοηθά τα μέγιστα στην σωστή και γαλήνια εκτέλεση του προθερμαντικού μας προγράμματος που μας εισάγει στην κυρίως Προπόνηση.


     Τηρώντας απαρεγκλίτως το προθερμαντικό ασκησιολόγιό μας, παρατηρούμε ότι όχι μόνο δεν έχουμε αντιμετωπίσει κανένα μυοσκελετικό τραυματισμό σε Συνασκούμενο αλλά η κυρίως τοξευτική πρόοδος όλων μας είναι δεδομένη!


     Οι κυρίως Προπονήσεις μας αυτού του Σαββατοκύριακου διεξήχθησαν επί τη βάσει ενός σεναρίου ταχύτητος, ακριβείας, συγκεντρώσεως ομαδικών βελών και κινήσεως.


     Ό μεγάλος αριθμός των προσερχομένων στις Προπονήσεις και ο σχετικά περιορισμένος αριθμός των κοινοχρήστων Τόξων, δεν αποτελεί, πια, πρόβλημα για μας αφού έχουμε αναπτύξει λύσεις για την απρόσκοπτη διεξαγωγή με ταχύτατα περάσματα και γρήγορες εναλλαγές υπο-ομάδων στη γραμμή βολής. Αυτό είναι μία από τις καλύτερες παραμέτρους εκπαιδεύσεως τόσο των Συνασκουμένων όσο και του, εκάστοτε, Αρχηγού Βολής. 


     Και αυτό το Σαββατοκύριακο καλωσορίσαμε ακόμη πέντε νέους Συνασκουμένους, όλους νεαρής ηλικίας, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαιτέρως όταν, μάλιστα, διαπιστώνουμε το βαθύτερο τάλαντο των νέων Ελλήνων στις Πολεμικές Τέχνες!


     Από τις λεπτομερείς στατιστικές των αρχείων μας προκύπτει ότι, ενώ μέχρι την προηγούμενη Προπονητική Περίοδο η μέση ηλικία Συνασκουμένου ήταν 37, κατά την παρούσα (μέσα σε δύο σχεδόν μήνες λειτουργίας μας) με τα νεοεγγραφέντα Μέλη, κατέβηκε στα 26! 


     Και δεν αρκούμεθα σε αυτά και μόνον! Μπορεί σε κανέναν συναφή αθλητικό όμιλο να μη δίδεται καμία σημασία ούτε καν στη Προθέρμανση (κατά κανόνα σε όλους τους ιππικούς και τοξευτικούς ομίλους οι αθλητές αρχίζουν σα να ξεκινούν μια παρτίδα ...τάβλι) εμείς επιμένουμε και στην Αποθέρμανση η οποία κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή "έξοδο" από την Ιππασία και την Ενστικτώδη Τοξοβολία.


     Εδώ και πολύ καιρό τις Προπονήσεις τις διευθύνουν έμπειροι Εφιπποτοξότες υπό επίβλεψη και όχι ο Αρχηγός της Ομάδος. Ένας από τους βασικούς στόχους μας είναι η ανάδειξη όλων των Συνασκουμένων σε ισάξιους "Αρχηγούς" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"  αφού μόνον με προς τα άνω εξίσωση των μελών της μια Ομάδα, μια Κοινωνία, ένας Κόσμος μπορούν να μακροημερεύσουν και να ευτυχήσουν. Έτσι, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" σε κάθε Προπόνηση κερδίζουμε και σ' αυτό τον ζωτικό υπαρξιακό και διοικητικό τομέα, επιβεβαιώνοντας τη "γραμμή" που ακολουθούμε. 




      Το αξιοπρόσεκτο της εβδομάδος προέκυψε κατά τον καταληκτικό "Κύκλο" των Προπονήσεών μας αυτού του Σαββατοκύριακου όταν ένα από τα νεώτερα Μέλη μας, ο Ιωάννης, προέτεινε την καθιέρωση ενός πλήρους προγράμματος  Σωματικής Βελτιώσεως (!) μέσα στο προπονητικό πλαίσιό μας!  Η ιδέα του Ιωάννη μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους, ευχαριστούμε τον Ιωάννη και του υποσχόμεθα να κινηθούμε ώστε να λάβουμε τις απαραίτητες εγκρίσεις προκειμένου να διαμορφώσουμε έναν χώρο ενοργάνου Γυμναστικής μέσα στον οποίο η Σωματική Βελτίωση θα γίνει μια ευεργετική πραγματικότητα για όλα τα Μέλη μας. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.