Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΘΥΜΑΡΙΟΥ

 ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΘΥΜΑΡΙΟΥ


      Γνωστή η αντιβακτηριακή δράση του θυμαριού και ειδικώς σε όλους τους αλογατάρηδες οι οποίοι, όταν είναι υποψιασμένοι, δεν παραλείπουν, στις εξωτερικές τους περιιππεύσεις, να βαδίσουν τους Ίππους τους επάνω από θυμάρι ώστε να ευεργετηθούν τα πέλματα τα οποία, συνήθως, μέσα στα σταυλικά περιβάλλονται, επιβαρύνονται, όπως είναι φυσικό, με βακτήρια, αλλά και για το αναπνευστικό του.

     Και το θυμάρι δεν δρα αντιβακτηριακά μόνον εξωτερικώς, αλλά και εσωτερικώς, λόγος για τον οποίο πολλές κορυφαίες παρασκευάστριες ιππείων τροφικών συμπληρωμάτων, όπως η «NutriHorse» προσθέτει θυμάρι στο φημισμένο διατροφικό της συμπλήρωμα “Snack Herbs Mix”.

     Στη Κοιλάδα μας υπάρχει κάμποσο θυμάρι και ποτέ δεν παραλείπουμε να εκμεταλλευόμαστε την αντιβακτηριακή δράση του ευεργετώντας τα πέλματα του Γλαύκου μας, αλλά, σήμερα, λόγω της φύσεως του ασκησιολογίου μας, ολόκληρη την ημερίδα την χαρήκαμε με τον Γλαύκο συνεχώς μέσα στο θυμάρι.

     Άλλωστε, πάντα η ευημερία του Ίππου αποτελεί την προτεραιότητα της Ομάδος μας διότι ο Ίππος είναι ο Δάσκαλος και ως Δάσκαλο τον σεβόμαστε και τον αγαπάμε!

     Σήμερα, λοιπόν, το ασκησιολόγιο μιλούσε για σύντονο χειρισμό Ίππου και Τόξου κι ενώ οι λέξεις «μιλάνε» για κάτι αυτονόητο, ίσως και απλό, η πραγματικότητα δείχνει πολλά, διάφορα και, εν πολλοίς, δύσκολα.

     Πρώτο μας μέλημα ήταν να «δείξουμε» στον Ίππο την κατεύθυνσή του και να του «εξηγήσουμε» τον, εκάστοτε, ρυθμό κινήσεως, άλλοτε βάδην κι άλλοτε τροχάδην διότι σήμερα δεν είχαμε καλπασμό.

     Χωρίς κανένα προϊδεασμό από πλευράς του Εκπαιδευτή, όλες οι Αμαζόνες μας «ανεκάλυψαν» (χωρίς να το συνειδητοποιήσουν) τον ρόλο του κέντρου βάρους του κορμού κατά την διατήρηση της επιθυμητής κατευθύνσεως του Ίππου.

     Και όπως τα μαθήματά μας, ανεξαρτήτως εάν είναι ομαδικά, είναι … «επί μέτρω», όλες αξιοποίησαν τον κορμό τους στο να επιτύχουν τόξευση διαρκούντος, αναλόγως, του βάδην ή του τροχασμού και τα κατάφεραν.

     Σήμερα έγινε αντιληπτό το πόσο διαχωρίζονται στην Έφιππη Τοξοβολία, η κεφαλή (όραση στον στόχο), τα άνω άκρα (χειρισμός Τόξου), ο κορμός (ευστάθεια, κέντρο βάρους, διεύθυνση) και τα κάτω άκρα (διατήρηση κινήσεως και, δευτερευόντως, διεύθυνση).

     Τελικώς, το θυμάρι είναι βάλσαμο και όχι μόνον για τα πέλματα και το αναπνευστικό του Ίππου, αλλά και για μας νιώθοντας στο τέλος ένα ανανεωμένο αναπνευστικό που ούτε η καλύτερη …διασωλήνωση δεν θα το πετύχαινε… 

     Πόσο κρίμα οι άνθρωποι αντί να κατευθύνονται στο φυσικό περιβάλλον, να καταλήγουν στα …νοσοκομεία!   


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.