Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ & ΚΙΝΗΣΕΩΝ

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ  "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ & ΚΙΝΗΣΕΩΝ



     Για όσους τον γνωρίζουμε, ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης είναι ένας ακούραστος και μεθοδικότατος "εργάτης" λίαν "χαμηλών τόνων" ο οποίος, αθορυβότατα προάγει όχι μόνον την Έφιππη Τοξοβολία αλλά και ο,τιδήποτε "περνά από το χέρι του", έχοντας καταφέρει, μέχρι σήμερα τα ..."απίστευτα", χωρίς να το ...επιδιώκει! Λόγω της διαμονής του στην επαρχία, δεν έχει την ευκαιρία της παρακολουθήσεως της διδασκαλίας της κεντρικής Σχολής της Ομάδος παρά μόνον κατά τα διαστήματα που ο ασφυκτικός του χρόνος των οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων του το επιτρέπει. Παρά ταύτα, με ιδιαίτερο ζήλο και, το απαραίτητο, πηγαίο τάλαντο, φροντίζοντας αφ΄ εαυτού του να αναπληρώνει κάθε κενό, εξελίχθηκε σε έναν ικανότατο Εκπαιδευτή νεολέκτων Ίππων, κυρίως, λόγω της βαθύτερης ζωοφιλικής και φυσιοκεντρικής ιδιοσυστασίας του η οποία υποστηρίζεται από την ιδιαίτερην ευφυία του!


     Σήμερα, μετά από τέσσερις, μόνο, συνεδρίες εκπαιδεύσεως ενός νεολέκτου νεαρού επιβήτορος "ελευθέρας βοσκής", ο Αθανάσιος μπορεί να είναι υπερήφανος, κάνοντάς μας κι εμάς να τον θαυμάζουμε, για το αποτέλεσμα που κατάφερε!


     Κι αυτή την φορά, μελετώντας προσεκτικότατα το οπτικοακουστικό της προσπαθείας του, δεν μπορούμε παρά να του αναγνωρίσουμε ότι αυτή η, τελευταία, συνεδρία υπήρξε ένας διθύραμβος χειρισμών και κινήσεων στον οποίο κυριάρχησε το επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων του Εκπαιδευτή ως προς το εκπαιδευτικό του αντικείμενο.


     Αναφερόμενοι σε έναν νεόλεκτο Ίππο ("green horse") ο οποίος είναι επιβήτορας, νεαρότατος, εντελώς ανεκπαίδευτος και διαβιών στην ελεύθερη φύση, ένα πλάσμα που είχε σφοδρή άρνηση στην όποιαν επικοινωνία με τον Άνθρωπο, αντιλαμβανόμεθα ότι μιλούμε για ένα ζώο το οποίο "συνοψίζει" όλες τις δυσκολίες της εκπαιδεύσεως που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας Εκπαιδευτής. Παρά ταύτα, ο ...αδίστακτος Αθανάσιος με ανιδιοτελέστατην αφιλοκέρδεια, όχι μόνον ανέλαβε όλο τούτο το "φορτίο" των δυσκολιών, αλλά και τάχιστα, σε πέντε μόνον συνεδρίες έφερε το αποτέλεσμα που θα δούμε εν συνεχεία. 


     Ο ειδήμων χειρισμών και κινήσεων, πλέον, Αθανάσιος Ψωρομύτης, ακολουθώντας ένα καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα αποενοχοποιήσεως φοβιών του νεαρού Ίππου καταφέρνει να τον κάνει ήρεμο και ευτυχισμένο ώστε να απολαύσει τη ζωή του χωρίς άγχη και ψυχοφθόρες επιφυλάξεις έναντι του ανθρώπινου περιβάλλοντος μέσα στο οποίο καλείται να επιβιώσει.


     Και η, εκ του υστερήματος του χρόνου του, ανιδιοτελής προσφορά εργατωρών του Αρχηγού των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" αποτελεί το προσωπικό του δώρημα προς την ισορροπία της ίδιας της Φύσεως μέσα στην οποία θα χαρεί τη ζωή ένα τετράποδο το οποίο, διαφορετικά, θα βασανίζονταν από περιττές φοβίες ή και μανίες καταδιώξεως που κάνουν ένα πλάσμα να δυστυχεί!


     Για άλλη μια φορά ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" Εφιπποτοξότης-Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης κάνει υπερήφανη την Σχολή και την Ομάδα μας με τα αποτελέσματα της εκπαιδεύσεώς του σε μια δυσκολότατη "περίπτωση" νεολέκτου Ίππου, λόγος για τον οποίο τον συγχαίρουμε όλοι οι "Έλληνες Κένταυροι" αλλά και όλοι κήδονται της ευημερίας του Ίππου και όλων των ζώων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.