Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

ΕΜΠΗΚΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΩΣ και δι' αβροτάτης γυναικείας χειρός...

 ΕΜΠΗΚΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΩΣ...

...και δι' αβροτάτης γυναικείας χειρός...


     Ανατρεπτικό κι αιφνιδιαστικό το ασκησιολόγιο για την Νικολέτα, σχεδιασμένο για να την ωθήσει σε μια διαφορετική σχέση με τη στοχαστική διαδικασία.

     Ταυτοχρόνως, η κατάδυσή της στον ρόλο του ειδικού Εκπαιδευτή την ανέδειξε ακόμη περισσότερο ως Τοξότρια, ωθώντας την να βοηθήσει τον Βασίλη στο να τοξεύσει σωστά κάτι το οποίο με μεγάλη ...μαεστρία αλλά και προσοχή κατάφερε η Νικολέτα επιδεικνύοντας ακόμη και προσόντα ...παιδαγωγού.

     Ταχύτατη Προπόνηση που ξεκίνησε από μέσες αποστάσεις για την Νικολέτα και κοντινές για τον Βασίλη, με εναλλαγές ασκήσεων βάσει του διαφορετικού επιπέδου των δύο Συνασκουμένων της Γραμμής Βολής και την διατήρηση μιας απαράμιλλης ισορροπίας σε μία παράλληλη Προπόνηση "δύο ταχυτήτων".στην οποία, τελικώς, οι δύο "ετεροβαρείς" Συνασκούμενοι τόξευσαν ως ένας με ταυτόχρονη επιτυχία, χάρη στη διαρκή συνεισφορά της Νικολέτας.

     Κάποια πράγματα που, στην αρχή, μας φάνηκαν ανυπέρβλητα βλέπουμε ότι ήσαν απλό ...παιγνιδάκι όταν εγκύπτουμε σ΄ αυτά με σεβασμό και επιμέλεια! Κι αυτό, πράγματι, είναι ό,τι πιο χαροποιό.

     Ο ίδιος ο προπονητικός μας χώρος, μπορεί να μην έχει την "ελευθερία" ενός ανοικτού πεδίου όμως "λειτουργεί" σαν το Κυκλοτερές του Ιππευτηρίου, ενισχύοντας την αυτοσυγκέντρωση των Συνασκουμένων κι αυτό το ξαναπροσέξαμε πολύ ξεκάθαρα σήμερα παρατηρώντας την συνεργασία της Νικολέτας με τον Βασίλη.

     Δύσκολο το εξατομικευμένο ασκησιολόγιο της Νικολέτας η οποία, σήμερα, τόξευσε εμπηκτικώς και πολύ πλαγίως, υπό γωνία και συνθήκες ισορροπίας αντιξοότατες. Όμως, αυτό το συμπαθέστατο κοριτσάκι, μετά από σύντομη άσκηση στη Σχολή μας έχει κατακτήσει ένα πολύ προχωρημένο επίπεδο υποχρεώνοντας τον Αρχηγό Βολής να της σχεδιάζει συνεχώς τα ...δυσκολότερα!

     Παρά ταύτα, οι τοξεύσεις της Νικολέτας κατ΄ αυτή την απαιτητικότατη και πρωτοεπιχειρούμενη, για την ίδιαν, άσκηση, είχαν ποσοστό επιτυχίας ...100%!

     Οι τριάδες των βελών της Νικολέτας κατέγραφαν επάνω στο στόχο τον βαθμό της αυτοσυγκεντρώσεως και της τεχνικής της που απεδείχθη λίαν εντυπωσιακός και ενθαρρυντικός για τα ακόμη δυσκολότερα που την ...περιμένουν .

     Σημαντική η βελτίωση όχι μόνον της ευστοχίας αλλά, κυρίως, της τεχνικής της Νικολέτας!

     Άψογες οι τοξεύσεις της καθ΄ όλα τα στάδια του προπονητικού σεναρίου και με εμφανή άνεση.

     Πολύ καλός και ο Βασίλης μας με μεγαλύτερο βαθμό αυτοσυγκεντρώσεως αυτή την δεύτερη φορά του και επιτυχέστερες τοξεύσεις. Άλλωστε, η επανάληψη είναι μητέρα της μαθήσεως...

     Κι έτσι, η ικανοποίηση επιτυγχάνεται από κοινού για όλους σε ένα πρόγραμμα που φτερουγίζει από ένα ταπεινό δισάκι, όπως φτερουγίζουν τα περιστέρια από τα μανίκια ενός ζογκλέρ τσίρκο...

     Γιατί σε τούτη την αυλή τα περιστέρια μπορούν να φτερουγίζουν, ακόμη, ελεύθερα, χαρούμενα και ...ωφελημένα!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.