Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"


     Η "ειδοποιός" εκρηκτικότητα η οποία είναι "κατάκτηση" ενός συλλογικού συντονισμού και ένδειξη "ετοιμοπόλεμου σώματος" υπήρξε εμφανής στο οπτικοακουστικό υλικό και της τελευταίας Προπονήσεως των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας"!

     Με την "ομοβροντία" να ..."ακούγεται" και μέσα από τις ...εικόνες των Προπονήσεών τους, θαυμάζουμε την αποτελεσματικήν επίδραση του συντονιστικού έργου που ασκεί ο επικεφαλής τους, Συνασκούμενος Χριστόφορος Κασφίκης "ομογενοποιώντας" όλα τα "Τόξα" της Γραμμής Βολής σε ένα ενιαίο, επιτυχές, προπονητικό αποτέλεσμα.

     Εκπληκτική η παιδαγωγική αυτής της ομαδικής καταλήξεως σε μιαν εποχή που ευνοεί, κυρίως, το διανοητικό, αλλά και, δευτερευόντως, το ευρύτερο ...μπάχαλο, διδάσκοντας με τον τελεσφορέστερο και διόλου δασκαλίστικο τρόπο την ύψιστην Αξία της πνευματικής τάξεως η οποία άγει στην ευταξία του εύστοχου και καρποφόρου βίου.

     Και ο Χριστόφορος Κασφίκης, με την ευρεία ατομική του Παιδεία αυτό επιχειρεί και καταφέρνει, με τον δικό του διακριτικό τρόπο που "απορρέει" από την εμβάθυνσή του στις ανατολικές Πολεμικές Τέχνες με τις οποίες καταγίνεται δια βίου.

     Γι αυτό και κάθε Προπόνηση των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" έχει τα δικά της, ξεχωριστά, "συστατικά" που αποκλείουν ανιαρές επαναλήψεις εξασφαλίζοντας πρόοδο!

     Κι εδώ έγκειται η μεγάλη, ανιδιοτελέστατη, προσφορά των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" προς την κοινωνία του νησιού τους με το διαχρονικό τους έργο που μας κάνει όλους υπςερήφανους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.