Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΛΕΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ "ΣΚΙΑΣΜΕΝΗ" ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ

 

    ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΛΕΩΣ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ "ΣΚΙΑΣΜΕΝΗ" ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ


     Ουδείς άξιος ηγείται αναξίων! Και υπό την έννοια της "ηγεσίας" δεν νοείται ουδεμία νοσηρή "εξουσιαστικότητα", αλλά η ανιδιοτελής και μετ' αυταπαρνήσεως, ανάληψη του "κήδεσθαι" της, υπό του ενός και μόνον, υπηρετήσεως της ευημερίας και προόδου των πολλών! Και ο κανόνας αυτός διέπει την λειτουργία των "Ελλήνων Κενταύρων", μιας Ομάδος η οποία σέβεται το αξιακό πλαίσιο της "Πολιτείας" του Πλάτωνος. Και, βεβαίως, η "ηγεσία" μιας προπονητικής διαδικασίας δεν αφίσταται καθόλου του προαναφερθέντος θεμελιακού κανόνος. Κι αυτό πετύχαμε ως Ομάδα και στη τελευταία μας Προπόνηση Τοξοβολίας, ισορροπώντας κάποιες μικρές, ωστόσο, αιφνιδιαστικές δυσκολίες.

     Σήμερα ασκηθήκαμε για πρώτη φορά υπό το τεχνητό φως του προβολέως που εγκαταστήσαμε για την ομαλή διεξαγωγή των Προπονήσεών μας στον αύλειο χώρο της έδρας της Ομάδος μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η είσοδός μας στην κυρίως χειμερινή περίοδο επέβαλε την αντιμετώπιση της υστερήσεως φυσικού φωτός πολύ ενωρίτερα απ΄ ό,τι κατά την θερινή περίοδο και "των φρονίμων τα παιδιά"... Μία Προπόνηση, όμως, υπό τεχνητό φωτισμό έχει τις δυσκολίες της, όπως δυσκολίες έχει και η σωστή τήρηση οπτικοακουστικού υλικού υπερβαίνοντας δύσκολες φωτομετρήσεις και σκιές...

      Ευχάριστη υπέρβαση μιας αρχικής δυσκολίας προγράμματος είχε η αιφνιδιαστική αναγγελία συμμετοχής νέου Μέλους, όταν διαπιστώσαμε ότι αυτό το πρόσωπο διέθετε πολύ περισσότερες ικανότητες από τις αναμενόμενες ώστε, από την πρώτη στιγμή να μπορεί να παρακολουθήσει το ιδιαιτέρως απαιτητικό πρόγραμμα της  σχεδιάσεως αυτής της Προπονήσεως χωρίς καμία "κοιλιά" για την Γραμμή Βολής και πάντοτε με την ανεκτίμητη, μυητική, επικουρία της καλότατης Νικολέτας μας. Όμως, ποιος ήταν ο στόχος της σημερινής μας ημερίδος;

     Η σοφή Φύση επιτάσσει την αρμονική συμβίωση των φύλων με εκατέρωθεν επάρκεια και αυτάρκεια, χωρίς "επικαλύψεις" και ανταγωνισμούς. Και, εν προκειμένω, ο άνδρας Εκπαιδευτής, τιμώντας την γυναίκα-Συνασκουμένη (και όχι μόνον) την θέλει το ίδιο επαρκή και αυτάρκη με τον ίδιο, το ίδιο δυνατή στη ζωή ώστε εκείνη να μην έχει "ανάγκη" των δικ΄'ων του "μπράτσων" που πιθανώς να τιμούσαν τον δικό του "λόγο υπάρξεως" εν αντιθέσει των δικών της πραγματικών και αδιαμφισβητήτων ικανοτήτων! 

     Σ' ετούτη την Προπόνηση, λοιπόν, "σχεδιάστηκε" μια εισαγωγική αφύπνιση του γυναικείου ενστίκτου όχι μόνον στην Τοξοβολία αλλά και στην καθημερινότητα με ένα δραστικό ασκησιολόγιο που περιελάμβανε αποδέσμευση από την περιβαλλοντική "εικόνα" και την ενδοστροφή προκειμένου, κάθε μία από τις παρούσες Συνασκούμενες, να ανακαλύψει ίδιες δυνάμεις κινήσεως και τοξεύσεως. 

     Σ'  αυτό το πρόγραμμα αξιοποιήθηκαν όλες οι εσωτερικές δυσκολίες του προπονητικού μας χώρου (οι οποίες δεν είναι ...ανώδυνες, για όποιον δεν προσέξει...) και ακολουθήθηκε μία τακτική προϊδεασμού, μεν, αλλά και αφέσεως στην πρωτοβουλία κάθε Συνασκουμένης ο, κατά περίπτωση, τρόπος διαχειρίσεως κάθε δυσκολίας.

     Οι Συνασκούμενες, επιδεικνύοντας υψηλό βαθμό αυτοπειθαρχίας και αυτοσυγκεντρώσεως ξεκίνησαν με μία χαλαρή προθερμαντική διαδικασία, "αφομοιώνοντας" στη Γραμμή Βολής και την πρωτοεισερχόμενη Πηνελόπη η οποία, μετά την μυητική εισαγωγή της Νικολέτας και την, άριστη(!), πρώτη επαφή της με την "Τοξοβολία εξ Επαφής", τόξευσε σαν να τόξευε επί ...χρόνια στην Ομάδα μας.

     Ακολούθησε η παγία εξάσκηση στη "Στάση του Τόξου" η οποία, πλέον έχει καθιερωθεί στο ασκησιολόγιό μας με διαπιστωμένα σημαντικά οφέλη τόσο στην ευστάθεια όσο και στην εκρηκτικότητα του Τοξότη.

     Σήμερα, την "Στάση του Τόξου" την εξασκήσαμε και με κλειστά μάτια, συζητώντας, εκ των υστέρων, και τα ατομικά βιώματα που νιώσαμε κατά την διάρκειά της.


     Βαρύνον στοιχείο στις Προπονήσεις μας, η άριστη συνεργασία όλων των Συνασκουμένων μεταξύ τους και, ειδικώς, σε μία ομοιογενή Γραμμή Βολής όπως η σημερινή. Οπότε, αναμενόμενο και το καλό αποτέλεσμα.

     Η σημαντική παράταση ωραρίου που μας εξασφάλισε ο νεοεγκατασταθείς προβολέας, εξασφάλισε αρκετα περισσότερες τοξεύσεις στις Συνασκούμενες απολαμβάνοντας μια καλοφωτισμένη "αυλή" ανάμεσα σε λεμονιές και γιούκα.

     Η παράδοση των ωφελίμων και ποιοτικών Προπονήσεων τηρείται απαρεγκλίτως από όλες τις Σχολές των "Ελλήνων Κενταύρων" και, βεβαίως, από αυτή της αθηναϊκής ομάδος η οποία ακολουθεί έναν αποτελεσματικό "δρόμο" βελτιώσεως των Μελών της.


   ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.