Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

ΜΕ ΣΦΡΙΓΟΣ ΚΑΙ ...ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

ΜΕ ΣΦΡΙΓΟΣ ΚΑΙ ...ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ


     Αλήθεια, σε τι επίπεδα "συναισθηματικών φορτίσεων" μπορεί να "κινούνται" τα αγαπημένα μας αλογάκια; Σε τι εντάσεις ...ερωτισμού μπορεί ο κάθε Ίππος να ζει και να εργάζεται και τι συντελεί σε αυτές τις διαμορφώσεις; "Tι" τις προκαλεί και πως αντιμετωπίζονται, τουλάχιστον, εν ώρα εργασίας; Μερικές απαντήσεις εφ΄ όλων τούτων των ερωτημάτων μας προσέφερε, σήμερα, ο Στίλπων, σε ένα αρμονικότατο και εκτενές μάθημα που χαρήκαμε στο Ιππευτήριο της Ομάδος.

     Έμπειρη Αμαζόνα της Ιππικής Αντοχής η Ρία, απεφάσισε να χαρεί από σήμερα την Έφιππη Τοξοβολία μαζύ μας κι έτσι, είχε την πρώτη επαφή της με τον, όπως προβλέπεται, ανενστόμιστο και ανεπίσακτον Ίππο σε ένα πρώτο, εισαγωγικό, πρόγραμμα Φυσικής Ιπικής.

     Η έκπληξη της ημέρας ήταν ο Στίλπων ο οποίος, από τον Κύκλο Προσεγγίσεως, όχι μόνον "δέχθηκε" την Ρία με όλες τις γνωστές ενδείξεις αποδοχής, αλλά και με υπέρμετρη αφοσίωση στους χειρισμούς της και στην ίδια.

     Σημειωτέον ότι ο Στίλπων ο οποίος ανταποκρίνεται υποδειγματικώς στην ρυταγώγηση, σήμερα, αιφνιδίως ...ξέχασε να ρυταγωγείται επιδεικνύοντας την συμπεριφορά του νεαρού που τα χάνει προ της ...νεαράς των "ενδιαφερόντων" του. 

     Σε ένα γενικό πνεύμα ευωχίας, λοιπόν, διεξήχθη το σημερινό, πολύ ιδιαίτερο μάθημα Φυσικής Ιππικής και βασικής Γυμνιππευτικής στο οποίο η Ρία, παρά τις, αναμενόμενες, αρχικές επιφυλάξεις της, ανταπεξήλθε άριστα! Αντιθέτως, εκείνος που τα "έχασε" προ της Ρίας ήταν ο Στίλπων και η συμπεριφορά του ήταν χαρακτηριστική σε όλη την διάρκεια της ημερίδος.

     Επικαλούμενη το χιούμορ της και υποβοηθούμενη από την άριστη φυσική αλλά και ψυχική κατάστασή της, η Ρία ξεπέρασε γρήγορα το άγχος της απουσίας στομίδος και αντελήφθη εγκαίρως πόσο άχρηστο είναι αυτό το ανθρωποκατασκεύαστο βασανιστικό εργαλείο, εκτελώντας τέλειες ακινητοποιήσεις του ανενστόμιστου Ίππου της.

     Παρά το πρωτόγνωρο του "καθίσματος" υπό ανεπίσακτες συνθήκες, η Ρία "ακολούθησε" με την "ευέλικτη λεκάνη" της σε όλες τις φάσεις του μαθήματος την ράχη του Ίππου της εκτελώντας τις προβλεπόμενες ασκήσεις με ακρίβεια.

     Πολλοί νομίζουν ότι ένας έμπειρος Ιππέας (Αμαζόνα) της κλασικής Ιππασίας μπορεί αμέσως και χωρίς κανένα πρόβλημα να προσαρμοσθεί στις συνθήκες της Γυμνιππευτικής, όμως, αυτό δεν είναι πάντοτε αλήθεια. 

     Η Ρία, πάντως, αυτό το κατάφερε και πολύ σύντομα και, παρά το ότι η ίδια δεν το είχε συνειδητοποιήσει, την βοήθησε ο Εκπαιδευτής της να το καταλάβει.

     Όπως τηρείται απαρεγκλίτως, η Ρία "πέρασε" βαλβίδες με όλους τους προβλεπόμενους τρόπους και όχι μόνον...

      Γενικώς, όλο το μάθημα το οποίο, μάλιστα, διήρκεσε και πολύ περισσότερο από την αρχική του σχεδίαση, ήταν ένας ωραιότατος "διάλογος" Ίππου και Αμαζόνος ο οποίος συνεχίσθηκε και μετά την αφίππευση, στην καταληκτικήν Ιπποκομία προ σταυλισμού, όταν ο Ίππος δεν παρέλειψε να αποδώσει στην Αμαζόνα του τους μυκτηρισμούς που συνηθίζουν οι επιβήτορες προς τις φοράδες!

     Και καταφέραμε να καταγράψουμε αυτούς τους μυκτηρισμούς στον φωτογραφικό φακό ως τεκμήριο της διαφορετικότητος κάθε μαθήματος και της αενάου διδασκαλίας της Ιππικής η οποία, κάθε φορά αιφνιδιάζει με τον πλούτο των διδασκομένων εμπειριών της. 


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.