Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ 


      Εν μέσω της "αρένας" όπου τα, εκατέρωθεν, συστημικά δίποδα σκύβαλα αλληλοσπαράσσονται, στιγματίζοντας τον κοινωνικό μας Πολιτισμό, η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων", προάγοντας την Έφιππη Τοξοβολία η οποία αναγνωρίζεται από την "Unesco" ως μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, συνεισφέρει στον ανθρώπινο Πολιτισμό με το ανιδιοτελές έργο της ενισχύοντας την ανάδειξη υγιών και συγκροτημένων χαρακτήρων!

     Αυτή την φορά, στην αυλή των "Ελλήνων Κενταύρων" ξεπεράσαμε τον ιδανικό αριθμό τον οποίο η έκταση του χώρου μπορεί να υποδεχθεί για την ομαλή διεξαγωγή μιας Προπονήσεως κάτι που, πραγματικά, μας έβαλε σε σκέψεις για το προσδοκώμενο τελικό αποτέλεσμα. 

     Ευτυχώς, όμως, χάρη στις οργανωτικές, διοικητικές αλλά και τοξευτικές ικανότητες της Δέσποινας και της Νικολέτας και αυτή η τακτική, εβδομαδιαία, Προπόνησή μας στέφθηκε με επιτυχία επικυρώνοντας εκείνο το "Αλλά και δια γυναικός πηγάζει τα κρείττω!". 

     Και, βεβαίως, τηρουμένων όλων των κανόνων λειτουργίας της Ομάδος μας, με προεξέχοντα τον κανόνα του Σχολείου Σιωπής

     Υποδεχόμενοι, σήμερα, δύο νέους Συνασκουμένους στην «Οικογένεια» των «Ελλήνων Κενταύρων», την Ελένη και τον Κωνσταντίνο, με την ανεκτίμητη βοήθεια της Δέσποινας και της Νικολέτας, μετατρέψαμε την αυλή της έδρας της Ομάδος μας σε ένα «μελίσσι» καταφέρνοντας και το κυρίως προπονητικό πρόγραμμα να διεκπεραιώσουμε ομαλά και τους νεοεισερχόμενους να εντάξουμε αλλά και να ξεπεράσουμε σοβαρά προβλήματα ανεπαρκείας χώρου.

     Τόσο η Δέσποινα όσο και η Νικολέτα, με την εκπληκτικήν οξυδέρκειά τους, αποδεικνύονται, ουσιαστικώς, «Εκπαιδεύτριες» πριν καν διαπιστευθούν ως Εφιπποτοξότριες κι αυτό παρατηρείται για πρώτη φορά στην Ομάδα μας.

     Και, όταν λέμε «Εκπαιδεύτριες» μπορεί να μην εννοούμε πρόσωπα με πλήρη κατοχή των γνώσεων ενός Εκπαιδευτή αλλά με τα φόντα του χαρακτήρος που ορίζουν τον Εκπαιδευτή κατά τα οποία προηγείται ο ανιδιοτελής αλτρουισμός της μεταδόσεως γνώσεων και δεξιοτήτων μέχρι σημείου επί του οποίου ο εκπαιδευόμενος μπορεί να αναπτυχθεί παραπέρα!

     Σήμερα, λοιπόν, η Γραμμή Βολής χωρίσθηκε σε δύο υπο-ομάδες, σε εκείνη των δύο νεοεισάκτων και σε εκείνη του κυρίως "σώματος" αναλαμβάνοντας την πρώτη η Δέσποινα και την δεύτερη η Νικολέτα.

     Ευτυχώς, η ιδανική διαμόρφωση του αυλείου χώρου μας με πλήρη περιφερειακή τοιχοποιία αλλά και εσωτερικό διαχωρισμό ακόμη και κατά τρία διαφορετικά επίπεδα, επιτρέπει την ταυτόχρονη λειτουργία πέντε διαφορετικών ομάδων εργασίας με αποτέλεσμα να πλεονεκτούμε σε αυτό το σημείο χωρίς να τίθεται το παραμικρό ζήτημα ασφαλείας κατά τις τοξεύσεις.

     Έτσι, για άλλη μια φορά, η Δέσποινα με την Νικολέτα κράτησαν επιτυχέστατα στις γυναικείες πλάτες τους την πρόοδο ολόκληρης της Γραμμής Βολής εντάσσοντας τους δύο νεοελθόντες αλλά και επιτυγχάνοντας την πρόοδο όλων.

     Πραγματικά, η σταθερή, υψηλότατη, ποιότητα των ατομικών χαρακτήρων των "Ελλήνων Κενταύρων" παραμένει ο λαμπρός συντελεστής της ομαδικής μας προόδου!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.