Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

ΥΠΕΡΟΧΑ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!

 ΥΠΕΡΟΧΑ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!


     Τι κρίμα που κι αυτή την φορά δεν πρωτοτυπήσαμε επαναλαμβάνοντας το ίδιο, άριστο, αποτέλεσμα όπως σε όλες τις μέχρι σήμερα εκπαιδευτικές ημερίδες μας στα 15 χρόνια λειτουργίας της Σχολής μας και τι κρίμα που καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα προβαίνοντας στη, μετά την λήξη, καθιερωμένη «αποενημερωτικήν» ανασκόπηση των μαθημάτων μας ότι, δηλαδή, το σύστημα που ακολουθούμε λειτουργεί σαν μονοδρομημένη σιδηροτροχιά που υποχρεώνει στην επιτυχή κατάληξη κάθε ιππικής δραστηριότητός μας και κάθε μαθήματος, ώστε, ακόμη κι αν θέλουμε να …αποτύχουμε να μην μπορούμε…!


     Επί παραδείγματι, σήμερα ξαναβιώσαμε την κλασική εμπειρία μιας "φωνής" που δηλώνει κατηγορηματικότατα ότι ..."δεν μπορεί", ενώ αυτοστιγμεί αποδεικνύει ότι ...μ π ο ρ ε ί  και, μάλιστα, χωρίς καμία βοήθεια!


     Και, βεβαίως, χαρήκαμε και πάλι τα χαμόγελα όσων ασκήθηκαν μαζύ μας έχοντας, προηγουμένως, παρατηρήσει τις ατομικές τους προόδους επάνω σε έναν αβίαστο και χαρούμενο Ίππο.


     Διότι, μεταξύ μας, πρώτιστο κριτήριο ασφαλείας της Ιππασίας είναι η αβίαστη συναίνεση του Ίππου ως αποτέλεσμα της χαράς του από την παρουσία μας και της ευγενούς συνεργασίας μας μαζύ του.


     Ούτε το φύλο, ούτε η ηλικία, ούτε η σωματοδομή επηρέασαν το τελικό αρμονικό αποτέλεσμα των σημερινών μαθημάτων και η όλη εκπαιδευτική διαδικασία δεν κατέληξε στην εξάσκηση, απλώς, στην "Ιππασία" αλλά "επανεκκίνησε" την σχέση όλων μας με την Φύση και την γύμναση.


     Και μαζύ με την Λία, την Ελένη, τον Παντελή και την Νικολέτα, μαζύ με τον Δάσκαλο-Ίππο και τον Εκπαιδευτή-Άνθρωπο, σήμερα, προόδευσε κι ο 12χρονος Εφιπποτοξότης Χάρης ο οποίος, ως Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη, υπεισήλθε στο "σκεπτικό" και στην πράξη του συγκροτημένου εισαγωγικού μαθήματος αρχαρίων, που θα αποτελέσει στην μετέπειτα εφιπποτοξοτική διδασκαλία τον ακρογωνιαίο λίθο.


     Η Νικολέτα βοήθησε πολύ όλους τους Συνασκουμένους της με εικόνες ιδανικού καθίσματος και ιδανικών χειρισμών.


     Αυτό το προικισμένο κορίτσι, βοήθησε και τον Ίππο μας ώστε να αποδεχθεί ακόμη περισσότερο το Τόξο ώστε, εν συνεχεία να χαίρεται μαζύ μας την τοξευτική διαδικασία.


     Και, βεβαίως, όλη αυτή την διαδικασία της "συζεύξεως" του Ίππου με το Τόξο, ο αγαπημένος μας Στίλπων την αποδέχθηκε εντελώς ελεύθερος να αντιδράσει όπως ο ίδιος θα ήθελε, ακόμη και στην περίπτωση που θα είχε επιφυλάξεις από την παρουσία ενός αντικειμένου που θα μπορούσε να του υπενθυμίσει την βαρβαρότητα του μαστιγίου, επάνω στη ράχη του. 


     Με απύθμενο θράσος μέσα στη χειρότερην αστρολογική "συγκυρία", η δρομολογημένη επιτυχία των μαθημάτων μας δείχνει σα να βγάζουμε τη γλώσσα στις ερεβώδεις προβλέψεις για τις ημέρες που διανύουμε και στις οποίες προβλέψεις συγκλίνουν οι "ειδικότεροι" της αστρολογικής "στατιστικής" επιστήμης.


     Κι όταν μια αγωνιώδης φωνή μας ρώτησε από τηλεφώνου "Πώς πήγατε σήμερα;" και άκουσε "Υπέροχα, όπως πάντα...!" απόρησε και μας είπε "Μα εκεί συνέβησαν αυτά κι εκείνα και τ΄ άλλα..." οπότε άκουσε την απάντησή μας "Είναι φυσικό διότι  ε κ ε ί  δεν ακολουθούν το σύστημά μας!".


     Έπαρση; Κάθε άλλο! Απλή αποτίμηση πραγματικών παραγόντων δοκιμασμένων στον χρόνο. 


     Α! Και μια μικρή "δόση" γνώσεως και ...επιγνώσεως του εφιπποτοξοτικού αντικειμένου και των πτυχών μιας Πολεμικής Τέχνης της οποίας το "σκαρίφημα" χάνεται στα βάθη αιώνων.


     Κι ανάμεσα σ΄ όλα 'τούτα, να έχεις και την Λία να θέλει να εκπαιδεύσει τον υπερήλικα Εκπαιδευτή στην ...πόση ύδατος μαθαίνοντας "καινούργια περπατησιά" σε ..."γέρο γάιδαρο"! Και μάταια ο υπερήλικας να της λέει ότι δεν πίνει καθόλου νερό αλλά, καθημερινώς, δυο ποτήρια καφέ και δυο ποτήρια τσάι... Και να που η αγαπημένη μας Λία να επιμένει και να του προμηθεύει ένα μισόλιτρο δροσερό νερό το οποίο ο ..."γέρο γάιδαρος" το ήπιε και του ...άρεσε! Κοντά στα εβδομήντα του, ξάφνου, ανεκάλυψε το πόσιμο νερό δια χειρός ...Λίας και θυμήθηκε το Παυλικό: "Πάντα δε δοκιμάζετε το καλόν κατέχετε"... Και δοκιμάσαμε και την καλή, όσο και ευγενή προσφορά της Λίας, την οποία πλέον, κατέχουμε, αλλά με σθεναρήν αντίρρηση σε εκείνο το "πάντα"... Ε, όχι και στα γεράματα εμείς, οι της "παλαιάς" κοπής να ...α μ φ ι σβητηθούμε... Πάντως και χωρίς "πάντα", υπέροχο το νεράκι Λία μου και ο "γερο γάιδαρος" θα μάθει στη "καινούργια περπατησιά" της καταναλώσεως ποσίμου ύδατος! Άλλωστε το είπαμε, στη Σχολή μας, πρώτος εκπαιδευόμενος είναι ο ίδιος ο Εκπαιδευτής!

     Εκεί, λοιπόν, όπου ο Δάσκαλος-Ίππος είναι έτοιμος να ...διδαχθεί(!) και ο Εκπαιδευτής-Άνθρωπος είναι έτοιμος να ...εκπαιδευθεί(!), ο μαθητής είναι, ασφαλώς, σε θέση να ωφεληθεί αρκεί το πλαίσιο της διαδικασίας να περιφρονεί επιμελώς το περιρρέον «μπάχαλο» και να παραμένει εντός ορίων σεβασμού των φυσικών κανόνων ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ, άνευ της οποίας ουδέν! Και σήμερα η ιδανική «σύνθεση» της τετράδος των αρχαρίων απέδωσε μιαν, ακόμη, εξαιρετικήν ημερίδα  στο Ιππευτήριο των «Ελλήνων Κενταύρων» όπου «έλαμψε» ο Στίλπων με την λαμπρή συνεργασιμότητά του και με τον Εκπαιδευτή και με τους εκπαιδευομένους!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.