Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΖΕΝ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΖΕΝ


JULIUS EVOLA

  Η κοινωνία των γραικύλων στιγματίζεται από δύο, προφανέστατα, αλληλένδετα χαρακτηριστικά, αφ΄ ενός, ως η πλέον αστοιχείωτη της Ευρώπης, αφ'  ετέρου, ως η ...υπεράγαν ...αντιφασιστική! Και είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια τέτοια κοινωνία η "ευφυία" των μαζών φθάνει μέχρι σημείου να υπηρετεί, ανυποψίαστα, την διαιωνιζόμενη επικυριαρχία των εκμεταλλευτών της, νομίζοντας, μάλιστα, ότι δικαιούται να πανηγυρίζει για "νίκες" που συνιστούν οικτρές ήττες, όπως τούτες τις ημέρες που οι αριστεροί "οδοκαθαριστές" του δεξιού κράτους αγωνίζονται με ...αυταπάρνηση "ναρκαλιευτή" υπέρ της ενισχύσεως των, οσονούπω,  εκλογικών ποσοστών των δεξιών ταξικών εχθρών τους!

     Απαθείς και απολαμβάνοντες την περιρρέουσα παραφροσύνη των ηλιθίων, οι "Έλληνες Κένταυροι", με αυτοσεβασμό, επιμένουμε στην αυτοβελτίωσή μας επικεντρωμένοι στο καθήκον της αφυπνίσεώς μας εν μέσω μιας πανδημίας πνευματικής παρακμής και, τούτο το επιχειρούμε αδιαλείπτως και παραλλήλως με την εφιπποτοξοτική δράση μας, αυτοκαλλιεργούμενοι, μελετώντας και διαλογιζόμενοι, την φορά αυτή δε, ανατρέχοντας στην "Διδασκαλία της Αφυπνίσεως" του κορυφαίου φιλοσόφου των μεταπολεμικών χρόνων Julius Evola και μελετώντας το διδακτικότερο κεφάλαιό της "Μέχρι το Ζεν".


Ο Μεταφραστής Κωνσταντίνος Μαλεβίτης

     Ένας "δικός μας Άνθρωπος" (ικανότατος Ιππέας και Τοξότης) ο μεταφραστής του δυσκολότατου αυτού κειμένου το οποίο ο ίδιος εξέδωσε συντονίζοντας και την Εβολιανή Κοινότητα της Ελλάδος, ο Κωνσταντίνος Μαλεβίτης, μας προσφέρει μια συναρπαστική πνευματικήν άσκηση 310, μεστών, σελίδων, εκ των οποίων οι, εν συνεχεία παρατιθέμενες 14 αποτελούν το κεφάλαιο που παρουσιάζουμε εδώ. 

















     Στο εμπνευσμένο σημείωμά του, ο Μεταφραστής Κωνσταντίνος Μαλεβίτης, επισημαίνει:


     "Ο άνθρωπος έρχεται σε αντιπαράθεση με τον ίδιο του τον εαυτό και την εξαρτημένη φύση της ύπαρξής του. Μπαίνει σε μία μάχη καθημερινή, χωρίς ανακωχή, σε έναν ηρωικό αγώνα πνευματικού είδους . Προτιμάει να πεθάνει μαχόμενος για την πραγμάτωση της ύστατης κορύφωσης, παρά να ζει νικημένος. Περπατάει το μονοπάτι της αφυπνίσεως, κατευθυνόμενος προς την φώτιση. Το μόνο που έχει πλέον σημασία είναι η κάθε στιγμή. Έχει αποκτήσει έλεγχο επί του εαυτού του, διακατέχεται από επίγνωση, γαλήνη, αταραξία και αξιοπρέπεια. Katam karaniyam-Θα γίνει αυτό που ήταν να γίνει."  
 
     Ας δώσουμε λοιπόν, κατά την διάρκεια του σύντομου βίου μας, την πρέπουσα έμφαση στην επίγνωση, την γαλήνη, την αταραξία και, κυρίως, την αξιοπρέπεια, κάτι για το οποίο μας ευνοεί η ενασχόλησή μας με την Πολεμική Τέχνη της Έφιππης Τοξοβολίας ώστε, αδιαφορώντας για τα ανθρωποσκύβαλα τα οποία αφανίζονται, αλληλοσπαρασσόμενα γύρω μας, εμείς να κατευθυνόμεθα προς την φώτιση!


     Και στο διάβα του μονοπατιού της αφυπνίσεώς μας ας μας συνοδεύουν στίχοι, όχι σαν εκείνους του ψυχανώμαλου περιθωριακού  για τον οποίο αλληλοδιαγκωνίζονται τα ανθρωποσκύβαλα στους δρόμους, αλλά στίχοι σαν αυτούς, του ευγενούς Ιάπωνος Οτόμο νο Γιακαμότσι (716; - 785) που θεωρείται ο δημιουργός της ανθολογίας "Μανιοσού" (συλλογή δέκα χιλιάδων φύλλων) μέσα στην οποία περιέχονται περισσότερα από πεντακόσια δικά του ποιήματα ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και λαμπρά πεντάστιχα ποιήματα τριάντα μιας συλλαβών (τάνκα):

Γρήγορη και φευγαλέα
Η επίγεια ζωή!
Γι' αυτό θέλω να διαλέξω
Της χαράς βουνίσιο ρέμα
Δρόμο ειλικρινή κι αληθινό...

     Ωστόσο, οι κομπάρσοι της δικής μας καθημερινότητος, τα ανόητα ανθρωπάρια τα οποία θα θορυβούν ως αδειασμένα τενεκέδια μέχρι τον οριστικόν αφανισμό τους, ας μη ταράζουν την σταθερότητα του μονοπατιού μας προς τη φώτιση κι ας τους συγχωρήσουμε την επιλογή τους να χαθούν στη σκόνη των πεζοδρομίων που εναπόθεσαν τις προσδοκίες τους. Εμείς ας κρατήσουμε εκείνο το αισιοδοξότατο "Katam karaniyam" (Θα γίνει αυτό που ήταν να γίνει) όπως μας το σημείωσε ο Κωνσταντίνος Μαλεβίτης, έχοντας κατά νου το αλάνθαστο των φυσικών επιλογών!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.