Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΕ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

 

ΜΕ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ


     Στη σημερινή μας Προπόνηση δεν κρατούσαμε μόνον Τόξα και βέλη αλλά και τσουγκράνες, σκούπες, φαράσια, σακούλες σκουπιδιών, κλαδευτήρια κλπ διότι δεν αρκεί να χαίρεσαι τη γη που σε φιλοξενεί αλλά πρέπει και να την φροντίζεις!

      Και τίποτε πιο ωραίο όταν προπονείσαι με συνειδητούς Συνασκουμένους που προθερμαίνονται ...φροντίζοντας τη "μάνα" γη ενώ καταλήγουν σε ένα λαμπρό προπονητικό αποτέλεσμα και, μετά επί δύο ώρες. αναπτύσσουν εκπληκτικές συζητήσεις που σε ταξιδεύουν σε υπέροχα "μονοπάτια" ζωής! Είμαστε ευλογημένοι σ΄ αυτή την Ομάδα όπου ο ειλικρινής λόγος "φοδράρει" τα καθαρότερα συναισθήματα!

     Η καθαρότητα και η καθαριότητα, ίδια των Ελλήνων και σήμερα υπηρετήθηκαν στον προπονητικό μας χώρο όπως ακριβώς τα φέρουμε «μέσα» μας και όπως τα έχουμε διδαχθεί και στην «Κοιλάδα» του Δασκάλου μας Kassai Lajos ο οποίος μας προσέφερε τα δωρήματα των όσων μας δίδαξε.

     Διότι, αν δεν εμφορείσαι από καθαρότητα ψυχοπνευματικού «περιεχομένου» και ο χώρος σου δεν χαρακτηρίζεται από ανάλογη καθαριότητα δεν δικαιούσαι να ασχοληθείς με κάτι εκ φύσεως καθαρό όπως η Έφιππη Τοξοβολία, ή, μια αυθεντική πολεμική τέχνη!

     Κι αυτή η ημερίδα είχε μια διαφορετική αρχική σχεδίαση: Αν και το προπονητικό ασκησιολόγιο κάθε ημερίδος προσχεδιάζεται από τον Εκπαιδευτή, τούτη τη φορά, ο Εκπαιδευτής ρώτησε τους προσελθόντες "τι;" θα τους ευχαριστούσε να κάνουν, "τι;" θα ήθελαν να βελτιώσουν οι ίδιοι στον εαυτό τους... Κι εδώ φάνηκε η μεγάλη εκπαιδευτική αξία των δημοσιεύσεων του οπτικοακουστικού υλικού των δραστηριοτήτων της Ομάδος μας όταν, π.χ., ο Αντώνης μας είπε ότι, παρατηρώντας τις φωτογραφίες του πρόσεξε την υπερύψωση του, έλκοντος την χορδή, χεριού του, κάτι που θα ήθελε να διορθώσει.

     Με όλα τα απαραίτητα, λοιπόν, ...παρελκόμενα, βρεθήκαμε στην ιδιότυπη Γραμμή Βολής του πεντακάθαρου προπονητικού μας χώρου, αυτή την φορά μόνον με Τόξα και βέλη.


     Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην χαλαρότητα των δύο προπονουμένων ώστε και εν προκειμένω να μπορούν να εξαχθούν ουσιώδη συμπεράσματα κάτι που επετεύχθη.

     Επί παραδείγματι, είδαμε "ολοζώντανη" την ολέθρια πρόταξη της ανθρωποκεντρικής λογικής έναντι του φυσικού ενστίκτου σε μία αδρή περίπτωση όπου μια τόξευση ξεκίνησε με ολόσωστο ενστικτώδη στοχασμό ο οποίος αμέσως αναθεωρήθηκε σε "εκλογικευμένο" με αποτέλεσμα την αστοχία του βέλους.

     Διαπιστώσαμε ότι η ανάγκη ξυπνά τον μαχητή όπως το αγώι ξυπνά τον αγωγιάτη και μέσα στις επιταγές της ανάγκης ο δρων είναι αποτελεσματικότερος και, εν προκειμένω, ευστοχότερος!

     Επαληθεύσαμε ότι η υπαρξιακή ομογενοποίηση των μελών μιας ομάδος, στη περίπτωσή μας των Συνασκουμένων της Γραμμής Βολής, οδηγεί σε άριστο συντονισμό και βέλτιστα στοχαστικά αποτελέσματα.

     Και ανακαλύψαμε ακόμη ένα αποτελεσματικότατο "μονοπάτι" για την επίτευξη μιας εντελούς αλλά και τάχιστης "υπαρξιακής ομογενοποιήσεως" που αποτελεί βασικό προπονητικό "εργαλείο', όμως, ας κρατήσουμε και "κάτι" για ...μας!

     Κάθε Προπόνηση μας χειραγωγεί και λίγο πιο μπροστά και λίγο πιο πάνω κι αυτή μας χειραγώγησε πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο.

     Το περιεχόμενο της σημερινής Προπονήσεως το οποίο "χτίστηκε" απρόσμενα την τελευταία στιγμή μετά την διατύπωση των παρατηρήσεων των δύο Συνασκουμένων, ..."taylor made", απέδωσε σημαντικούς καρπούς και ήταν υπέροχες οι δύο ώρες μιας de profundis συζητήσεως που ακολούθησε και που δικαιώνει πλήρως αυτό που προαναφέραμε: "Είμαστε ευλογημένοι σ΄ αυτή την Ομάδα όπου ο ειλικρινής λόγος "φοδράρει" τα καθαρότερα συναισθήματα!". Εκπληκτικό απόγευμα και, ομοίως, εκπληκτικό βράδυ για όσους το χαρήκαμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.