Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΡΧΑΡΙΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΒΕΛΗ ΚΑΙ ...ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ!

 ΑΡΧΑΡΙΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΒΕΛΗ 

ΚΑΙ 

...ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ!




     Ανέκαθεν, όπως και σήμερα,  α ρ ν η τ ι κ ή  για τους πολιτισμένους Ευρωπαίους η "εικόνα" των νοτιοβαλκανίων  γ ρ α ι κ ύ λ ω ν  οι οποίοι, χάρη τοπογεωγραφικού προσδιορισμού απεκαλούντο, αδοκίμως, ..."Έλληνες"! Ληστές, απειθείς, φθονεροί και ...δημοκράτες, οι γραικύλοι, "τρυγούσαν" όπως και συνεχίζουν να "τρυγούν" την παγκόσμια επίκριση για μία ομαδική κοινωνική συμπεριφορά η οποία, διεθνώς, θεωρείται παράδειγμα προς αποφυγήν! Παρά ταύτα, μέσα σε αυτή την "χωματερή" των γραικύλων ανθούν ..."παράλληλα σύμπαντα" αυθεντικών Ελλήνων οι οποίοι αποτελούμε υποδείγματα ανιδιοτελείας, πειθαρχίας, αντιδημοκρατικότητος και φιλαλληλίας, όπως η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" (και, ευτυχώς, αρκετοί άλλοι Συνέλληνες) που βαλθήκαμε να διορθώσουμε τον Γερμανό ιστορικό Carl Wolfgang Paul Mendelssohn Bartholdy σε ό,τι αφορά στην, κατά τα λοιπά, αληθή κρίση του περί των γραικύλων τους οποίους, καταχρηστικώς, αποκαλεί "Έλληνες".

     Κι έτσι, υπερήφανοι για τις, ως Ελλήνων, ιδιότητές μας, σήμερα επιβεβαιώσαμε ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο, επιχειρώντας μιαν εντελώς ρηξικέλευθη Προπόνηση με εισαγωγική διδασκαλία πρωτοείσακτης Συνασκουμένης η οποία ολοκλήρωσε το, σημερινό, μυητικό της απόγευμα με τρεις ωραιότατες καταληκτικές τοξεύσεις με την καθοδήγηση των δύο αρχαρίων Συνασκουμένων της.

     Σήμερα, οι δύο προχωρημένοι (και πολύ καλοί για την βραχύτατην εμπειρία τους) Συνασκούμενοι, η Δέσποινα και ο Αντώνης, εξασκήθηκαν όχι μόνον στην στοχαστική Τοξοβολία αλλά και στην αξιολόγηση βελών, τοξεύοντας πειραματικώς με διαφορετικά βέλη, εναλλάξ.

     Παρά το ότι η τοξευτική εμπειρία αμφοτέρων είναι πολύ μικρή, όταν τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν τα βέλη που τόξευσαν, ήταν εκπληκτική η ακρίβεια των χαρακτηρισμών και των κατατάξεων που έκαναν και οι δύο, αξιολογώντας ακριβέστατα τις ομάδες των τοξευθέντων βελών με οξυδέρκεια και σωστήν αποτίμηση των ιδιοτήτων τους.


     Το εισαγωγικό μάθημα της ευγενέστατης νεαρότερης Συνασκουμένης έγινε με μία πρωτότυπη διαδικασία ξένη προς ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα γνωρίζοντας ότι αυτό το, εμφανώς, ευφυέστατο παιδί θα μπορούσε να μυηθεί στην Τοξοβολία με έναν δυναμικότερο, του συνήθους, τρόπο, εντάσσοντάς το απευθείας στη Γραμμή Βολής και διορθώνοντάς το εκ των υστέρων για τα όποια, ενδεχόμενα, λάθη και αδυναμίες του.

     Σήμερα η Βίκη ελαφρώς "υποψιασμένη" για την Τοξοβολία κατόπιν των συμμετοχών της στις πρόσφατες εκδρομές μας και με την φροντίδα του Μηνά μας ως Εκπαιδευτή της, ανέλαβε το Τόξο της και τα βέλη εντασσόμενη εξ αρχής στη Γραμμή Βολής με όλα όσα αυτό σημαίνει αλλά δεν υστέρησε καθόλου σε χειριστικήν αποφασιστικότητα καίτοι απολύτως αρχάρια. Και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Εκπαιδευτής εκτιμώντας την αντιληπτικότητα του εξαιρετικού, αυτού, παιδιού αλλά και τις ικανότητες των άλλων δύο Συνασκουμένων, ...απεσύρθη παραδίδοντας την Βίκη στην, πραγματική, στοργή της Δέσποινας και του Αντώνη οι οποίοι την ανέλαβαν προθυμότατα και την "οδήγησαν" στο επιθυμητό αποτέλεσμα ενός διεξοδικού μεν αλλά και ευχάριστου, πλήρους, εισαγωγικού μαθήματος.

      Εναλλασσόμενοι, οι Δέσποινα και ο Αντώνης, ..."επέπεσαν" με προσοχή στην Βίκη ξεκινώντας την από το "μηδέν" και τηρώντας όλους τους κανόνες αποφυγής ενδεχομένων μυοσκελετικών καταπονήσεων την "χειραγώγησαν" με σεβασμό προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

     Παρατηρώντας και τους δύο αρχαρίους στον ρόλο του "Εκπαιδευτή" της νεαρής Βίκης δεν θα μπορούσε κανείς να μη θαυμάσει την ψυχική καλλιέργεια και των δύο αλλά και την υπευθυνότητα να μεταδώσουν σωστά τις όποιες γνώσεις τους, με σεμνότητα και χωρίς την οποιανδήποτε δασκαλίστικη έπαρση την οποία, αναγκαστικώς, παράγει η "στιγμή".

     Η ευγένεια αποτελεί το βασικό γνώρισμα των Ελλήνων διότι σ΄ αυτήν συνοψίζονται πολλά, επιμέρους, χαρακτηριστικά τα οποία καθορίζουν μια πολιτισμένη ράτσα κι η ευγένεια είναι ο άξων της λειτουργίας των "Ελλήνων Κενταύρων", κάτι που και σήμερα χαρήκαμε στην ομαδική συμπεριφορά και των τριών νεαρών Συνελλήνων της Γραμμής Βολής!

     Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" με τον "βατήρα" της πολεμικής τέχνης που υπηρετεί στοχεύει, πρωτίστως, στην ανάδειξη των θετικών χαρακτηριστικών των ελληνικών μας υπάρξεων και η επιτυχία αυτής της επιδιώξεως ήταν εμφανής σε τούτη την προπονητικήν ημερίδα της οποίας ο "επίλογος" υπήρξε περισσότερο από ικανοποιητικός.


     Αλλά η ομορφιά αυτής της ημερίδος δεν έληξε στη Γραμμή Βολής αλλά συνεχίστηκε στην έδρα της Ομάδος όπου, σε μια ωραία συναναστροφή ...διαρκείας, απολαύσαμε την χαρά και τον ενθουσιασμό των τριών συνασκηθέντων όχι μόνον για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα αυτής της Προπονήσεως αλλά και για τις προσωπικές τους επιτυχίες στο επαγγελματικό επίπεδο με προαγωγές και προτάσεις εργασίας σε σημαντικές θέσεις στο εξωτερικό... Το ήθος, η καλλιέργεια και η ευγένεια ανταμείβονται και, μάλιστα, πλουσιοπάροχα και, όταν οι μεγαλύτεροι γινόμαστε κοινωνοί αυτής της ανταμοιβής των νεωτέρων εισπράττουμε το δικό μας ηθικό κέρδος, διορθώνοντας, επιπλέον και τον Γερμανό ιστορικό Carl Wolfgang Paul Mendelssohn Bartholdy, ώστε, έστω και μετά θάνατον να μπορεί, από κει όπου βρίσκεται, να ξεχωρίζει τους διαμετρικώς διαφέροντες "Έλληνες" και "γραικύλους"!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίς της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.