Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΕΙ ΑΛΛΗΛΟ-ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΙ


ΑΕΙ ΑΛΛΗΛΟ-ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΙ


     Πάντοτε με γνώμονα την σωστή υπηρέτηση του εφιπποτοξοτικού αντικειμένου αλλά και την προαγωγή της προόδου των "Ελλήνων Κενταύρων", η Σχολή μας σχεδιάζει συνεχώς επί τα βελτίω το πλαίσιο της εκπαιδεύσεως της Ομάδος μας μη διστάζοντας να επιλέγει ρηξικέλευθα "μονοπάτια" αλλά και συχνά να τα αναθεωρεί προς χάρη κάτι καλύτερου όταν οι εκπαιδευτικές ανάγκες προτάσσουν επανασχεδίαση.

     Το καλοκαίρι που μας πέρασε μας έκανε πολύ ευτυχείς για την επιλογή μιας σειράς εκδρομικών εξορμήσεων οι οποίες ήσαν επιτυχέστατες, μας ψυχαγώγησαν, αλλά και μας έφεραν στην Ομάδα εξαιρετικά νέα Μέλη. Και κατά την διάρκεια αυτών των εκδρομών θαυμάσαμε τον Εκπαιδευτή μας, Εφιπποτοξότη Μηνά Α. Τσομπανιάν να διεκπεραιώνει έναν ρόλο πάντοτε υπεύθυνο, απαιτητικό όσο και καίριο κατά την ανάπτυξη του "κορμού" κάθε μιας από αυτές τις εκδρομές που ήταν η Τοξοβολία. 

     Όμως μια Προπόνηση σαν την σημερινή, αλλά και μια μύηση νεοεισερχομένης στην Ομάδα μας όπως της αγαπητής μας Αγλαίας, δεν θα μπορούσαν ποτέ να διεξαχθούν με την επιτυχία που ολοκληρώθηκαν στον προπονητικό μας χώρο, ακόμη και στον συναρπαστικότερο ταξιδιωτικό προορισμό.

     Δυο τακτικά και αξιότατα Μέλη τα οποία, όμως, είχαν καιρό να τοξεύσουν καθώς και η πρωτοείσακτη Αγλαία, βρέθηκαν στην Γραμμή Βολής του δικού μας, απομεμονωμένου και περίκλειστου προπονητικού χώρου που εξασφαλίζει ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση, με αποτέλεσμα και οι τρεις, στο τέλος αυτής της εκπαιδευτικής ημερίδος να έχουν "φθάσει"  ..."εκεί" που έπρεπε.

     Με την καθιερωμένη Τοξοβολία εξ Επαφής και για τους τρεις Συνασκουμένους και όλο το επακολουθήσαν ασκησιολόγιο, η Αγλαία, ο Πολυδεύκης κι ο Πάνος κατάφεραν να σχηματίσουν γρήγορα ένα ομογενοποιημένο σύνολο, να αλληλοβοηθηθούν, να παρατηρήσει ο ένας τον άλλον και να ενεργοποιήσουν αυτοδιορθωτικούς "σερβομηχανισμούς" ώστε στο τέλος να κατακτήσουν τον στόχο.

     Πόσο δύσκολο θα ήταν, όμως, οι τρεις Συνασκούμενοι, να επιχειρούσαν κάτι ανάλογο κατά την διάρκεια μιας εκδρομής εν μέσω πολλών άλλων παρισταμένων συνταξιδιωτών...

     Ακόμη ένα γόνιμο φθινοπωρινό απόγευμα με καθαρήν ατμόσφαιρα αλλά και ...αιμοβόρα κουνούπια, με άριστες σχέσεις Συνασκουμένων που ενισχύονταν και από τον φυσιοκεντρικό χαρακτήρα της Αγλαίας και, κυρίως, με ομαδική πρόοδο στην Τοξοβολία.

      Η συνάσκηση αυτή, με την ιδιαίτερη σύνθεσή της, υπήρξε ένα ακόμη "εφαλτήριο" τελεσφορέστερου ανασχεδιασμού της δομής ενός ωφέλιμου ασκησιολογίου  

     Τώρα, αναφορικώς με τις εκδρομές, όλα τα παραπάνω και, επιπλέον, η κατατρομοκράτηση των εκδρομικών Γραφείων με την υποχρέωση λήψεως μέτρων κατά της διασποράς του ...κοροϊδοϊού η οποία κάνει, πλέον τα εκδρομικά γκρουπ με τις μάσκες να θυμίζουν "σώμα" ...νοσηλευτών Μ.Ε.Θ., μας κάνει να προτιμήσουμε, προς το παρόν, τον δικό μας προπονητικό χώρο για την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων, επιφυλασσόμενοι για το μέλλον.


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίς της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.