Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

ΓΕΙΩΜΕΝΟΙ ...ΩΣ ΘΑ ΕΔΕΙ!


     Ο ευεργετικότατος κανόνας της παρουσίας στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" ιδιαιτέρων και χαρισματικών προσωπικοτήτων είναι και το βασικό πλεονέκτημα της διαρκούς ανελίξεως του εφιπποτοξοτικού μας αποτελέσματος διότι μέσα από τα εξαγόμενα προπονητικά συμπεράσματα βελτιώνεται και η εκπαιδευτική μας διαδικασία.


     Στην τελευταία μας Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολία το γνωστό ..."δίδυμο", η Δέσποινα και η Νικολέτα ...δίδαξαν πολλά τόσο στον Εκπαιδευτή τους όσο και, δι' αυτού, σε ολόκληρη την Ομάδα μας διότι η αναλυτική ευφυία και των δύο αυτών κοριτσιών αξιοποιήθηκε από τον Εκπαιδευτή ώστε να προαχθεί το προπονητικό μας πλαίσιο.


     Aκολουθώντας την πάγια συνήθειά του ο Εκπαιδευτής, σχεδόν πάντα μετά από κάθε τόξευση επεδίωκε να ακούσει τις αυτοκριτικές παρατηρήσεις των Συνασκουμένων και, πραγματικά, οι απαντήσεις τους ήσαν όχι απλώς εύστοχες αλλά και διδακτικές ώστε να προστεθούν στα σημαντικά συμπεράσματα που καθοδηγούν το έργο της Ομάδος μας.


      Πολύ πέραν του υψηλού προσήμου ωφελείας για την Δέσποινα και την Νικολέτα, όπως καταγράφηκε μετά την ολοκλήρωση της Προπονήσεως, καθ΄ όλη την διάρκειά της, για το έμπειρο "μάτι" η σταθερή ανοδική γραμμή προόδου του προσδοκώμενου αποτελέσματος ήταν οφθαλμοφανέστατη!


     Με την αυτοσυγκέντρωση φαεινότερην ηλίου και την αποφασιστικότητα "ανάγλυφη" στο πρόσωπο, πράγματι, κάθε φορά που διασταυρωνόμαστε με την Τοξοβολία τα επιβεβαιώνουμε και τα "προεκτείνουμε" στην καθημερινότητά μας. Και σε κάθε επαφή μας με το εφιπποτοξοτικό αντικείμενο μας δωρίζει νέες εμπειρίες και συμπεράσματα τα οποία δεν είναι ωφελίμως εφαρμόσιμα, απλώς, στο πλαίσιο της πολεμικής τέχνης μας αλλά σε ολόκληρο το εύρος της ζωής μας.


     Ένα, όλως τυχαίο, περιστατικό  υπεχρέωσε την Δέσποινα να προπονηθεί ανυπόδητη, υπό καθεστώς "γειώσεως", επάνω στο πεντακάθαρο και καλώς διευθετημένο, φυσικό, χώμα του προπονητικού μας χώρου. Κι αυτό μας υπενθύμισε τα μεγάλα οφέλη της ανυπόδητης βαδίσεως επί φυσικού εδάφους:

     "Μετά από έρευνες που δημοσιεύτηκαν στην εφημεριδα «Journal of Environmental and Public Health», καταδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο τα ηλεκτρόνια από τη γη βελτιώνουν την υγεία μας. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η γείωση άλλαξε την ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο μετά από μέτρηση που έγινε με εγκεφαλογράφημα. Επίσης από τη γείωση επωφελήθηκαν η αγωγιμότητα του δέρματος, μετριάστηκε το ποσοστό μεταβλητότητας της καρδιακής λειτουργίας, βελτιώθηκε η ρύθμιση της γλυκόζης, μειώθηκε το στρες και αυξήθηκε η ανοσία του οργανισμού. Μια ιδιαίτερα συναρπαστική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της εναλλακτικής και συμπληρωματικής ιατρικής, διαπίστωσε ότι η γείωση αυξάνει το φορτίο στην επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Ως αποτέλεσμα είναι να αποφευχθεί η συσσώρευση των κυττάρων, μειώνοντας έτσι το ιξώδες του αίματος. Το υψηλό ιξώδες αυξάνει τις πιθανότητες για καρδιακή νόσο. Οι άνθρωποι συνήθως παίρνουν ασπιρίνη για να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς τους. Μια άλλη μελέτη στο ίδιο περιοδικό διαπίστωσε ότι η γείωση μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του ενδοκρινολογικού και του νευρικού συστήματος."

     Άραγε, πόσα ουσιώδη για την φυσική μας υγεία ακυρώνει ο μηχανιστικός τρόπος "ζωής" (τουτέστιν, παρατεταμένου ...θανάτου) των συγχρόνων τρομολαγνικών κοινωνιών οι οποίες, στην προσπάθειά τους να πιστωθούν με "ουμανιστική προνοητικότητα" καταντούν να ακυρώνουν την ίδια την ζωή...


     Το πέρας και αυτής της Προπονήσεως ήταν ένα "υστερόγραφο" - αφιέρωμα στην ανεκτίμητην αξία του απροσδόκητου και μια έκφραση απέραντης ευγνωμοσύνης προς όλους τους Συνασκουμένους μας και προς τις δύο εξαιρετικές Συνασκούμενες αυτής της ημερίδος, για το, εκ του μόχθου τους, συλλογικό όφελος των εξαγομένων, γονίμων, συμπερασμάτων επί του άξονος των οποίων ανελίσσεται όλη η παιδαγωγική και εκπαιδευτική μας προσδοκία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.