Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020


ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ 
Κυριακή, 2α Αυγούστου 2020


ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» 
ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ ΜΙΝΥΩΝ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ...ΦΡΑΓΚΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ



     Σπουδάζοντας την Ελληνική καταγωγή μας και ιχνηλατώντας το νήμα της φυλετικής μας ιδιοσυστασίας, οι «Έλληνες Κένταυροι» σ΄ αυτή την τρίτη εκπαιδευτικήν εξόρμησή μας θα καταλήξουμε σε μιαν απόληξη της εθνικής μας προελεύσεως που συνιστά το προϊστορικό έθνος των Βοιωτών Μινύων το οποίο εξακολουθεί να υποδέχεται τους φιλοξενουμένους του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών.


     Από αυτό το σημαντικότατο Μουσείο της χώρας μας θα ξεκινήσει η, Τρίτη, μονοήμερη εκδρομή της Ομάδος μας, την Κυριακή 2α Αυγούστου 2020, όπου θα σφίξουμε τα χέρια των προϊστορικών προγόνων μας και θα φιλοξενηθούμε στον άριστα προβαλλόμενο «χώρο» τους στον οποίο θα μας ξεναγήσει ο αγαπημένος μας Αριστείδης Μ. Μαρούλης με τον τρόπο που εκείνος ξέρει να μας πληροφορεί και να μας μαγεύει!


     Λόγω των περιορισμών εισόδου προς αποτροπή του … «κοροϊδοϊού», ενώ οι μισοί θα ξεναγούμεθα εντός του κυρίως Αρχαιολογικού Μουσείου, οι άλλοι μισοί θα ξεναγούμεθα στον Μεσαιωνικό Πύργο Νικολάου ΙΙ Σεντ’ Ομέρ  (Nicolas II Saint-Omer, 1258-1294) ή, "Πύργος Σανταμέρ", ένα ιστορικό φεουδαλικό κάστρο του οποίου τα "ομιλητικότατα" κατάλοιπα έχουν αποκατασταθεί σε έναν εντυπωσιακό μουσειακό χώρο με πολλά ενδιαφέροντα εκθέματα κυρίως από την περίοδο κατά την οποία αυτό το φρουριακό οικοδόμημα χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή.


     Κατόπιν, θα επισκεφθούμε το γειτονικό "Μεγάλο Καστέλλι" όπου,. στη βόρεια πλαγιά του λόφου, κοντά στις Προιτίδες πύλες, μία εκ των επτά πυλών του τείχους της Καδμείας, θα δούμε θαλαμωτούς μυκηναϊκούς τάφους (ο μεγαλύτερος ανήκει στους Ετεοκλέους και Πολυνείκη, γιοί του Oιδίποδος που αλληλοσκοτώθηκαν) και θα αναφερθούμε στη σοφία της καμπύλης αρχιτεκτονικής.


     Το πάντοτε πολυτελές και καλοκλιματιζόμενο πούλμαν θα μας παραλάβει από εδώ και με αργή ταχύτητα, θα επιτρέψει στον οργανωτή μας Αριστείδη να μας ξεναγήσει εν κινήσει, χωρίς να κουραστούμε και να εκτεθούμε στον ήλιο, την λίαν ενδιαφέρουσα, περιβάλλουσα, γεωμορφολογία της Κωπαίδος και όσα απαραίτητα να γνωρίζουμε γι αυτή την ιδιαίτερη γεωγραφική περιοχή.


     Κατά το μεσημέρι θα βρεθούμε στα ερείπια  της εντυπωσιακής Ακροπόλεως Γλα με το μεγαλύτερο εμβαδόν όλων των Ακροπόλεων της Πατρίδος μας, όπου θα επιχειρήσουμε μια σκηνική Τοξοβολία μέσα στο ακτινοβόλο φόντο του τοπίου επικαλούμενοι την ιαματικότητα του ενεργειακότατου σημείου!


     Λίγο πιο πέρα, θα μας περιμένει το Ακραίφνιο όπου θα ξεναγηθούμε στον ναό του Αγίου Γεωργίου ο οποίος φέρει έναν παράξενο «καθολικορθόδοξο» χαρακτήρα, εγερθείς από έναν επιζήσαντα της σφαγής των Φράγκων από τους Καταλανούς. Εδώ θα δούμε σημαντικές τοιχογραφίες και, κατόπιν, θα επισκεφθούμε ένα Λαογραφικό σπίτι.


     Κάπου εδώ, σίγουρα θα έχουμε πεινάσει και θα μας περιμένει ένας σπουδαίος ταβερνιάρης να κορέσει την πείνα μας με ένα πλούσιο γεύμα κόστους 10 ευρώ με προσφερόμενο τον καλύτερο βοιωτικό οίνο… Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το φαγητό διότι έχουμε ήδη εμπειρία του «τι»… επιλέγουμε στις εκδρομές μας… κι αυτό το «τι», ο οργανωτής μας Αριστείδης έχει την τέχνη να το κάνει εύγευστο!


     Μετά από όλα τούτα, θα έχουμε μιαν ευκαιρία μιας «επαφής» με την δαντελένια λίμνη Υλίκη και ο Αριστείδης θα μας ενημερώσει για τους υδροβιοτόπους της και το φυσικό περιβάλλον της.


     Αφού θα έχουμε χωνέψει, θα μας περιμένει ο Ιππόκαμπος Δροσιάς για μπάνιο προσφέροντάς μας ανέσεις σκιάσεως κλπ κι εδώ θα κάνουμε και Τοξοβολία, Μην απορήσετε διόλου για ότι δείτε αφού στην Ομάδα των «Ελλήνων Κενταύρων» τα απρόβλεπτα είναι τα …καλύτερα!


     Κι επειδή το μπάνιο κι η Τοξοβολία ανοίγουν και πάλι την όρεξη, ο οργανωτής μας έχει φροντίσει να μας προσφέρει ευγενώς ένα «κολατσιό» σε …πακέτο! Τα τουριστικά γραφεία τον κατηγορούν ότι με τα «extra» που προσφέρει συνεχώς στους ταξιδιώτες του χαλάει την …αγορά, όμως δεν γνωρίζουν ότι ο Αριστείδης Μαρούλης είναι Μέλος των «Ελλήνων Κενταύρων» και αγαπά τους Συνασκουμένους του…


     Τέλος, τα Βασιλικά Κτήματα Τατοίου θα μας περιμένουν για να μας δείξουν την φυσική και την αρχιτεκτονική ομορφιά τους με ξεναγό μας τον αγαπημένο μας Αριστείδη Μαρούλη και από εδώ, μετά την ολοκλήρωση της επισκέψεως αναχωρούμε, επιστρέφοντας στην Αθήνα.


     Μπορεί ήδη να κουραστήκατε να διαβάζετε όλα τούτα τα ωραία και πολλά αυτού της μονοήμερης  εκδρομικής μας εξορμήσεως αλλά μην ξεχνάτε ότι είναι σχεδιασμένη ώστε να μην σας κουράσει με έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια ενώ, παραλλήλως, θέλει να σας προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες και γνώση.


     Κλείστε την θέση σας στην τιμή των 25 ευρώ στο maroulis9@gmail.com, τηλ. 6981826135.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.