Σάββατο 20 Ιουνίου 2020


SÉNECA vs ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ = ?



     Στο ερώτημα του τίτλου ας μη προσπαθήσει να απαντήσει ο αναγνώστης διότι πρόκειται για μία ιδιαίτερην ανταλλαγή σκέψεων μεταξύ του διαλογιζομένου Μηνά και του, συχνά, εξω-λογιζομένου Ιδρυτή της Ομάδος, σε ένα διαπροσωπικό και πάντοτε υπερπραγματιστικότατο πλαίσιο διαλόγου.


     Αυτά τα προπονητικά απογεύματα στη δροσερή καλοκαιρινή αυλή των "Ελλήνων Κενταύρων" ευνοούν την γαλήνη της ψυχής και την αυτοσυγκέντρωση των παρευρισκομένων ώστε, τελικώς, να είναι περισσότερο ψυχοβελτιωτικές séances παρά ημερίδες ασκήσεως.


     Πάνω στη μεγάλη, δεινή, έκλειψη και γύρω μας ο "κουρνιαχτός" σκοτίζει τον ορίζοντα... αφού οι συνέπειες άρχισαν "πριν" και θα ολοκληρωθούν "μετά"... Οι θάνατοι, τα ατυχήματα, οι κακές στιγμές γέμισαν ήδη τα πρωτοσέλιδα, αλλά εμείς γεμίζουμε την αυλή μας με θετική σκέψη και δράση και με νέα ...φυτέματα. 


     Σήμερα φυτέψαμε πέντε λευκά γιασεμιά συνεχίζοντας την υλοποίηση της κηποτεχνικής σχεδιάσεως που κάναμε για την αυλή μας επί τη βάσει, ακόμη των αρωμάτων που θα ευνοούν την γαλήνη και την αυτοσυγκέντρωσή μας.


     Τα νέα φυτά τα "κανακέψαμε", τους μιλήσαμε και τα "χαϊδέψαμε" καλωσορίζοντάς τα στον χώρο της ψυχικής αγωγής (=ψυχαγωγίας) μας...


     ...Κι εκείνα, μετά την εγκατάστασή τους στο νέο τους "σπίτι" και μετά το πρώτο πότισμα, μας χαμογέλασαν και μας ευχήθηκαν ..."καλή συνύπαρξη"!


     Πολλοί θεωρούν τα φυτά ως υποδεέστερους οργανισμούς, πολλοί νομίζουν ότι τα φυτά δεν "σκέπτονται", δεν "αισθάνονται", δεν...


     Αν ο Άνθρωπος πράγματι "έθρωσκε άνω" δεν θα ήταν καν ...χορτοφάγος αλλά breatharian! 


     Η κυρίως Προπόνηση ήταν ένας γρήγορος και συμπαγής ...πολυβολισμός με επανεκτιμήσεις αποστάσεων και επιδιώξεων.


     Ο Μηνάς έχει προχωρήσει πολύ και αυτό του δίνει μιαν αίσθηση πνευματικού κατασταλάγματος που φαίνεται όχι μόνον κατά την αποτίμηση των τοξεύσεών του αλλά ακόμη και όταν, μετά την Προπόνησή του, οδηγεί την μοτοσυκλέτα του.


     Όπως και με το Τόξο, το ίδιο, πια, γαλήνιος και στο τιμόνι του κλασικού του δικύκλου ο Μηνάς, χωρίς, πια, εκείνη την κατάχρηση του κλάξον και την νευρικότητα των χειρισμών...


     Κι ο πειρασμός παραμένει: "Σενέκας έναντι Τοξοβολίας=?", μα, φυσικά, Τοξοβολία! Χρειάζεται σκέψη?...


     Και οι ανταύγειες από την πυρπόληση της Ρώμης φωτίζουν τα πρόσωπα πολλών, άλλων, εμπρηστών πέραν του ενοχοποιημένου Νέρωνος... 


     ρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις" μας έλεγε ο Αντισθένης κι εμείς "μεταφράζουμε" ως "Αρχή τοξεύσεων η Τοξοβολία εξ Επαφής" κι έτσι ξεκινήσαμε κι αυτή την φορά.


     Στην περίπτωση του σημερινού Συνασκουμένου οι συνεργαζόμενες μυικές ομάδες έδειξαν, κάπως, "σκληρές" στην αρχή αλλά τι φυσικότερο όταν αρχίζεις μία Προπόνηση Τοξοβολίας αμέσως μετά από την λήξη μιας δωδεκάωρης επαγγελματικής εργασίας; Μεγάλη "θυσία" για τον Μηνά αλλά αυτές οι "θυσίες" επενδύονται στην ωφέλειά μας. 


     Η Τοξοβολία εξ Επαφής αποδεικνύεται, σταθερότατα, ότι εισάγει κατά τον καλύτερο τρόπο σε μια συστηματική Προπόνηση Ενστικτώδους Τοξοβολίας κι αυτό επιβεβαιώθηκε και σήμερα με αποτέλεσμα, ο Μηνάς να βρει γρήγορα τους "ρυθμούς" του.


     Περισσότερο διαλογιζόμενος και λιγότερο "δρών", ο Μηνάς έδειξε ότι ελέγχει πολύ καλά το Τόξο του επιτυγχάνοντας τις στοχαστικές του προσδοκίες χωρίς εσωτερικήν ένταση.


     Μια ωραία "ροή" γίνεται, πλέον, για τον Μηνά κάθε προπονητική εμπειρία διότι, όπως μας εξηγεί, δεν τον ενδιαφέρει το ...αποτέλεσμα!


     Η πυρπόληση της Ρώμης, είναι βέβαιο, θα αναδείξει μιαν ακόμη ωραιότερη αιώνια πόλη κι οι εμπρηστές της "ακυρώνονται" από την ειμαρμένη του αγαθού που διέπει τους ευλογημένους!


     Και οι ευλογημένοι δεν είναι άλλοι από αυτούς που τολμούν μεγάλα άλματα ακόμη και σε στιγμές δεινής εκλείψεως, εκτός ή και εντός εισαγωγικών... Κρίμα που δεν τα τολμούν όλοι...


     Kαι τούτη η σημερινή καλή μέρα, φάνηκε από το πρωί αφού από το πρωί άρχισε η Τοξοβολία η οποία ήταν τόσο αρμονική ώστε δεν τρόμαξε ούτε καν το σμήνος των περιστεριών που τρώει ανέμελα δίπλα, στα πόδια μας, χωρίς να ενοχλείται από τις ...ολοστρόγγυλες, πια, κινήσεις μας.  Όλα είναι άσκηση κι όλα μας διδάσκουν, ακόμη και τα περιστέρια... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.