Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

ΤΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ 
ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ


     Με την ανεκτίμητη προσφορά του επαίοντα φίλου της Ομάδος μας Σταύρου, συνεχίζονται οι εργασίες αναδείξεως της αυλής της έδρας της Ομάδος μας σε έναν ιδανικό προπονητικό χώρο Τοξοβολίας.


     Το μεγάλο «επιθετικό» δένδρο  ή «βρωμοκαρυδιά» (Ailanthus altissima Αΐλανθοςπου κυριαρχούσε αποτρέποντας την ανάπτυξη της υπόλοιπης χλωρίδας αφαιρέθηκε και όχι μόνον…


     Στο υπόλοιπο του κορμού του διαμορφώθηκε υποδοχή εγχύσεως ειδικού χημικού το οποίο θα το καταστρέψει εντελώς αποτρέποντας την καταστρεπτική επανεμφάνισή του.


     Πολλές εργασίες κλαδέματος και αφαιρέσεως περιττών κλάδων και κορμών έγιναν, προκειμένου να επιτραπεί η διέλευση ηλιακού φωτός προς ανάπτυξη της χλωρίδος όπως σχεδιάζεται η τελική διαμόρφωση.


     Η αναρχία βλάπτει σοβαρά την φυσική τάξη και παραπέμπει σε ανώμαλες «εκβλαστήσεις» με αποτέλεσμα το αλυσοπρίονο να καλείται να δώσει λύση! Kαι στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" η όποια "παρά φύσει αναρχία" αντιμετωπίζεται λυσιτελώς και παραχρήμα!


     Και το αλυσοπρίονο του Σταύρου μας έδωσε την πρέπουσα λύση και στην περίπτωση του αναρχικού γιούκα και ...γιούχα του γιούκα που τόλμησε να μας προκύψει λερναία ύδρα με τέσσερα …κεφάλια, οπότε, …αποκεφαλίσθηκε με ...δημοκρατικές διαδικασίες, για να το φυσικοποιήσουμε ώστε να επανέλθει με ένα κεφάλι, όπως όλα τα φυσικά πλάσματα!


     «Βαρύ κλαδευτήρι» …έπεσε και στα υπόλοιπα «ζιζάνια», όπως σε κάθε ζιζάνιο το κλαδευτήρι είναι το ενδεδειγμένο φάρμακο! Κι ο ειδικός, ο Σταύρος, ξέρει να το χειρίζεται!


     Παραλλήλως, φροντίσθηκε και η εγκαταλελειμμένη έκταση της παραπλεύρως ιδιοκτησίας η οποία επηρεάζει το γενικότερο μικροκλίμα αλλά και την τελική εικόνα του δικού μας χώρου διότι ό,τι κι αν φτιάξεις αν το όλο πλαίσιο δεν είναι κατάλληλο, η εργασία σου πάει χαμένη!

     Βεβαίως, φυτέψαμε και την απαραίτητη φραγκοσυκιά (παρακαλείται ο αγαπημένος μας εκ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος να μην προβεί σε χιουμοριστικούς σχολιασμούς...) διότι τα φραγκόσυκα είναι τα αγαπημένα φρούτα τόσο του Σταύρου όσο και του Ιδρυτή της Ομάδος με αποτέλεσμα η εποχή τους να μας έχει βρει να ...σαλτάρουμε ξένες μάντρες! Τώρα πια θα έχουμε τα δικά μας και, μάλιστα, ...αξιοπρεπέστατα και θα προσφέρουμε και στον Κωνσταντίνο μας, όποτε μας έρχεται για εκπαίδευση στην Αθήνα!


     Τέλος ψεκάσαμε και τα ζαρζαβατικά μας με το διάλυμα που μας συνέστησε ο Σταύρος, ενώ ολοκληρώσαμε με τα, κατά σύστασή του, ποτίσματα!


     Η ενασχόληση με τη μάνα Γη είναι ευχάριστα κουραστική, αλλά συμπληρώνει την απόλαυση της ενασχολήσεως με τα ζωντανά της πλάσματα κι εμείς πάντοτε ευγνώμονες προς τον αγαπημένο μας Σταύρο για την σπουδαία, ανιδιοτελή, προσφορά του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.