Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

ΚΑΙ "ΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ" ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗ...


     Μπορεί τα θυρανοίξια να είναι γεγονός και ο "Ύμνος εις τον Βασιλέα Ήλιον" να ηχεί στον νέο προπονητικό μας χώρο, όμως, οι εργασίες επαυξήσεως της χλωρίδος του και καλλωπισμού των δένδρων του συνεχίζονται.



     Στο εύρος των επεμβάσεών μας προσθέσαμε και τα δένδρα των παρτεριών της προσόψεως του κτηρίου ώστε οι προσερχόμενοι να γίνονται υποδεκτοί από ένα ευχάριστο φυσικό περιβάλλον το οποίο, αν και βρίσκεται στην καρδιά της "αμαρτωλής" μεγαλουπόλεως, προορίζεται να κάνει την "διαφορά"!


     Την φορά αυτή πολλαπλασιάσθηκαν οι καταρριχητικοί κισσοί ώστε να καλύψουν τα υψηλά τοιχία του κυρίως χώρου μας που θα "υποδέχονται" τον εισερχόμενο εκατέρωθεν της κεντρικής κλίμακος που οδηγεί στα υπερυψωμένα κλίτη.


     Τα νέα φυτά είναι ευγενής προσφορά της Φλώρας η οποία ..."εξ ορισμού" κρατά το "μάτι" της στο σύνολο των εργασιών συνεισφέροντας με την ειδικήν εμπειρία της.


     Όλος αυτός ο όμορφος φυτικός κόσμος σύντομα θα αποδώσει "εικόνα" και, κυρίως, μικροκλίμα, κατάλληλο για την περιβαλλοντική "εξιδανίκευση" του προπονητικού μας χώρου και την αναβάθμιση της ποιότητος των Προπονήσεών μας.


     Σιγά-σιγά, ένας νέος, μικρός, πνεύμονας οξυγόνου σχηματίζεται ως προέκταση του παρακείμενου Λυκαβηττού και του εξαιρετικού Πάρκου του "Ινστιτούτου Παστέρ" σε μία περιοχή η οποία, αν και "διακεκαυμένη ζώνη" από πλευράς περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων, διατηρείται σε ένα πολύ αξιοπρεπές επίπεδο το οποίο, οι "Έλληνες Κένταυροι"  θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο. Και θα το προσπαθήσουμε όχι υπό την ανόητη ιδιότητα του ..."οικολόγου" (διότι η ιδιότητα αυτή οίκοθεν νοείται ότι συνυπάρχει με κάθε φυσικό πλάσμα, εν αντιθέσει με τα όσα οι ανόητοι ταμπελοποιούν και "διαχωρίζουν") αλλά συνθέτοντα "μέρη"-πλάσματα της Φύσεως!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.