Τετάρτη 27 Μαΐου 2020


ΠΕΡΙ "ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ"
και πάλι...


     Σε μια, παλαιότερη ανάρτησή μας, σημειώναμε: «Συχνά θίγουμε τον τρόπο με τον οποίο ο Ιππαγωγός πρέπει να κινείται γύρω από τον Ίππο και πάνω σ΄ αυτόν, σημειώνοντας ότι η κίνησή του πρέπει να είναι "στρογγυλή". Με τον όρο αυτόν εννοούμε μία κίνηση η οποία παραμένει αρμονικά σταθερή σε όλη την έκτασή της, χωρίς "γωνιώδεις" εντάσεις κι απότομες αυξομειώσεις που θα μπορούσαν να διαταράξουν την ηρεμία κι αυτοσυγκέντρωση του Ίππου!»


     Ως «στρογγυλή κίνηση», λοιπόν, ορίζουμε τον τρόπο που εμείς κινούμεθα γύρω από τον Ίππο ώστε να επικοινωνήσουμε μαζύ του χωρίς να του προξενήσουμε κανένα αίσθημα ταραχής ή ξαφνιάσματος, διευκολύνοντας να επικεντρωθεί απερίσπαστος στην μεταξύ μας επικοινωνία.


     Και η «στρογγυλή κίνηση» είναι μια κατάσταση την οποία τηρεί κάθε Ιππέας από την στιγμή της εισόδου του στο Ιππευτήριο μέχρι την στιγμή της αποχωρήσεώς του από αυτό, δοθέντος ότι ο Ίππος παρατηρεί τα πάντα ακόμη και με την περιφερειακή του όραση με αποτέλεσμα εάν κάτι τον ενοχλήσει στην κίνηση του Ανθρώπου έστω και εξ αποστάσεως, η συνδυαστική μνήμη του η οποία θα έχει «εγγράψει» την ενόχληση θα την επαναφέρει σε «πρώτο πλάνο» κάθε φορά που στην όρασή του θα εμφανίζεται το άτομο με το οποίο συνδέεται η ενόχληση.


     Σ΄ εκείνη την ανάρτησή μας αναλύαμε την τεχνική αναπτύξεως της «στρογγυλής κινήσεως» για όλους εμάς που επιθυμούμε να επιτύχουμε αποτελεσματικήν επικοινωνία με τον Ίππο και συμπληρώνουμε ότι η εξάσκησή μας με τα υπερευαίσθητα πτηνά αποτελεί έναν καλό τρόπο προσεγγίσεως, τελειοποιούμενοι όταν καταφέρνουμε να τα «βάλουμε» μέσα στους χώρους ως καλοδεχούμενους «επισκέπτες». Και σ΄ αυτή την κορύφωση επιβεβαιώνεται η πλήρης κατάκτηση της «στρογγυλής κινήσεως».


     Η επικοινωνία με τον Ίππο βασίζεται, όχι σε φθόγγους, αλλά στην κίνηση του σώματος εκείνου που επιδιώκει να «συνομιλήσει» μαζύ του, μια κίνηση η οποία ελάχιστα απέχει από την «χορευτική», μια κίνηση η οποία αποκλείει κάθε υποψία επιθετικότητος εκ μέρους ημών των σαρκοβόρων προς τον φυτοφάγο Ίππο, μια κίνηση «στρογγυλή».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.