Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

"ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ"


     Η μελλοντική αβεβαιότητα που προξενεί η απάτη του κοροϊδοϊού μπορεί να πλήττει ολόκληρη την κοινωνία αλλά η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" διατηρώντας την αλτική ευελιξία του πηδήματος του βατράχου σχεδιάζει τις εναλλακτικές της, ώστε να μπορεί να συνεχίζει στους ρυθμούς της την αποστολή της.


     Έτσι, σύμφωνα με τους προγραμματισμούς μας ξεκινήσαμε το πρόγραμμα της εξατομικευμένης αξιολογήσεως στην Τοξοβολία των Μελών μας, προκειμένου να συνθέσουμε αποστολές συμμετεχόντων σε διεθνείς αγώνες, καιρώ δέοντι!


     Αυτή την φορά ο Πολυδεύκης μας, μετά από μία υποχρεωτική "ακινησία" δυόμιση μηνών, απέδειξε ότι τα καλά "θεμέλια" τεχνικής της Τοξοβολίας δεν ακυρώνονται ακόμη και υπό την πίεση σοβαρών αρνητικών παραγόντων.


     Σήμερα ο Πολυδεύκης κλήθηκε να δείξει τις όποιες επιπτώσεις της αναγκαστικής αποχής του από την Γραμμή Βολής με μία προπονητική προσέγγιση δύο φάσεων: (α) Επαναφορά στην τοξευτική κανονικότητα και (β) Βαθμολόγηση του επιπέδου του ως "παραμένοντος" Τοξότη.


     Ακολουθώντας μία τακτική διαρκούς εναλλαγής "καταστάσεων", με την αυξομείωση αποστάσεων και παραλλαγή στάσεων και με σεβασμό στον χρόνο της αναγκαστικής αποχής του που απαιτούσε προσεκτική και βαθμιαίαν επαναφορά, τηρήθηκε ένα πρόγραμμα 45 λεπτών το οποίο συμπεριέλαβε προθέρμανση και Τοξοβολία εξ Επαφής, καταλήγοντας σε συγκέντρωση βελών επί μεσαίας αποστάσεως.


     Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι συνθήκες του αυλείου χώρου της έδρας της Ομάδος μας που ευνοούν την αυτοσυγκέντρωση έδειξαν γρήγορα τις ευεργετικές επιπτώσεις τους επί των τοξεύσεων του Πολυδεύκη ο οποίος "έδρασε" σωστά και πολύ ταχύτερα απ΄ ό,τι ανεμένετο.


     Τηρώντας τον βασικό προπονητικό κανόνα της εμθαρρύνσεως του ασκουμένου να παραχωρήσει την προπορεία στην ίδια την δεξιότητά του και όχι στα "καλουπώματα" εξωγενών προπονητικών αντιλήψεων απολαύσαμε μία κατάληξη αρκετά υψηλότερη απ΄ ό,τι, αρχικώς, προσδοκούσαμε.


     Πάντα "τέτοια"! Κι ας είναι και μετά από δυόμιση μηνών αποχή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.