Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ


     Mε μία σοφή διαπίστωση κι ένα συζητήσιμο ...παράπονο, ολοκλήρωσε την τελευταία Προπόνησή του ο Μηνάς, μια Προπόνηση στην οποία, κυριολεκτικώς, "σάρωσε" τους στόχους (σταθερούς και κινητούς) υπερβαίνοντας κάθε προηγούμενη επίδοσή του.



     Πραγματικό "άλμα" στάσεως ζωής η διαπίστωσή του την οποία συμπεριέλαβε σε μία λακωνική φράση: "Με αυτοπεποίθηση και σεμνότητα..." εννοώντας τα απαραίτητα στοιχεία για την επιτυχία των προσπαθειών του Ανθρώπου. 



     Και, αληθινά, καθ΄ όλη την διάρκεια αυτής της Προπονήσεως, ούτε για μια στιγμή δεν υπέστειλε την "σημαία" της αυτοπεποιθήσεώς του δείχνοντας ότι "πατά" γερά στον εαυτό του πεπεισμένος για τις ικανότητές του, χωρίς όμως ούτε και προς στιγμή να επιτρέψει στην οιανδήποτε έπαρση να σκιάσει την συμπεριφορά του.



     Το ...παράπονό του ήταν γιατί χρειάστηκαν τα πέντε χρόνια παραμονής του στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" για να καταλήξει σε αυτή την διαπίστωση... Και τότε ο Εκπαιδευτής του, του θύμισε την εισαγωγή ενός σπουδαίου βιβλίου, του "Dancing with Horses" του Klaus Ferdinand Hempfling που γράφει τα εξής:



     Κάποια συμπεράσματα είναι καρποί ζωής κι ευτυχής όποιος εγκαίρως τα εξάγει. 



     Και σήμερα, με μία προπονητική συγκυρία εκπληκτικών αποτελεσμάτων για τον Μηνά ήταν φυσικό κάποιες ουσιαστικές "εκκρεμότητες" να 'τακτοποιηθούν" επ΄ αγαθώ της υπόλοιπης ζωής του.



     Άλλωστε, αυτή είναι και η επιδίωξη της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων", να συνεισφέρει στην πρόοδο των Μελών της κυρίως σε υπαρξιακό επίπεδο, όσο και σε εφιπποτοξοτικό.





Υστερόγραφο:
Οι δίσκοι σε μας έχουν διάμετρο 24 εκτμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.