Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΤΡΙΑ ΟΛΟΜΕΤΑΞΑ ΓΑΛΑΖΩΠΑ KHADAK


     O Tεγκερισμός δεν διδάσκεται, δεν μεταδίδεται με χρίσμα ούτε με τις ευλογίες χρυσοπλούμιστων αρχιερέων που κατέχουν δογματικές "αλήθειες", αλλά βιώνεται σε περιστάσεις μεγάλης δοκιμασίας και, κατά την διάρκειά τους ο Τεγκεριστής (ή, εσφαλμένα, "Σαμάνος") αναπτύσσει τις θεραπευτικές ικανότητές του. Διότι, ο Τεγκερισμός δεν είναι θρησκεία όπως ο εβραιοχριστιανισμός, ούτε φιλοσοφική εκκλησία όπως ο Βουδδισμός, αλλά ικανότητα επικλήσεως της συνδρομής των πνευμάτων για θεραπευτικούς σκοπούς! Και σήμερα, στην περίοδο του κατασκευασμένου "λοιμού" του ..."κορωναϊού" κατά την οποία δοκιμάζεται σκληρά η νοημοσύνη των κοινωνιών έναντι του εντοπισμού της απάτης, κάθε Τεγκεριστής ασκείται προκειμένου να περισώσει την εαυτού διανοητικήν υγείαν, αλλά και να συνεισφέρει στην ιαματική διάσωση της διανοητικής υγείας των γύρω του, τουλάχιστον, όσων κατά την κρίση του αξίζουν διότι η "διάσωση όλων" και άδικη είναι και ανέφικτη! Και πρώτη άσκηση του Τεγκεριστή, είναι η αναμέτρηση με τις περιστάσεις της μεγάλης δοκιμασίας αυτών των ημερών για την υπερνίκησή τους κι εμείς καταφέραμε υπό το σκηνικό της καθολικής απαγορεύσεως της ελευθεροκοινωνίας που οι δημοκρατίες επιβάλλουν παντού, ακόμη και στη χώρα μας, όχι μόνον να συνεχίσουμε την υπαρξιακή μας πρόοδο αλλά και να αφιερώσουμε τρία ολομέταξα γαλαζωπά Khadak στο δικό μας Ovoo επικαλούμενοι την συνδρομή των πνευμάτων για την ενδυνάμωση των (διαφορετικών)  δεξιοτήτων και των τριών Συνασκουμένων που βρεθήκαμε και σήμερα στη Γραμμή Βολής, στην αυλή των "Ελλήνων Κενταύρων" που για τον Ιδρυτή της Ομάδος αποτελεί ένα ευλογημένο Ovoo.



     "O v o o", μία κωνική σωρολιθιά ανάμεικτη με κλαριά δένδρων και με διάμετρο βάσεως δύο έως τριών μέτρων στη βάση της οποίας είναι κρυμμένο ένα αγγείο που περιέχει τις εννέα πολύτιμες προσφορές προς τα πνεύματα (Τέγκερ): Χρυσό, άργυρο, κοράλλι, φίλντισι, χάλυβα, χαλκό, τυρκουάζ, λάπις λάζουλι και μαργαριτάρι. Πολύ πιο λιτά τα πράγματα για εμάς τους πένητες, αλλά διόλου απομειωτικά για την δυναμική του χώρου στον οποίο ο Ιδρυτής της Ομάδος ασκείται κατά μόνας εδώ και πολλά χρόνια. Και το Ovoo το συναντά κανείς σε πανέμορφα σημεία των σταυροδρομιών των μογγολικών στεπών, όπου οι διερχόμενοι ταξιδιώτες των συνεχών μεταναστεύσεων σταματούν για να ζητήσουν την βοήθεια των πνευμάτων στα μακρινά ταξίδια τους αφιερώνοντάς τους εδώ την ευλαβική προσφορά τους, αφού διαλογισθούν περιφερόμενοι τρεις φορές γύρω του.



      h a d a k", ένα μαντήλι, κατά κανόνα μεταξωτό και γαλαζωπού χρώματος που αποτελεί προσφορά σεβασμού των Μογγόλων προς τα πνεύματα, τις εν γένει σεβάσμιες προσωπικότητες, αλλά και αγαπημένα πρόσωπα! Και εμείς, σήμερα, δεν αφιερώσαμε μαντήλια στα πνεύματα της αυλής μας, αλλά τρεις ισοδύναμες, προπονητικές ενότητες που φάνηκαν να εισακούστηκαν αποδίδοντας το ποθητό αποτέλεσμα και επί των τριών Συνασκουμένων. 



     Οι δύο Συνασκούμενοι κατέφθασαν στον χώρο, καθένας με διαφορετική διάθεση, έντονα προβληματισμένος ο Μηνάς και η Ναυσιστράτη με το απίστευτο, μόνιμο, χαμόγελό της. Εδώ και χρόνια μάθαμε να υποδεχόμεθα με την ίδια αφοσίωση κάθε Συνασκούμενο στη Γραμμή Βολής, προσπαθώντας να του προσφέρουμε αν μη τι άλλο μια βελτίωση της διαθέσεως στο τέλος κάθε ημερίδος.



     Το πρώτο khadak "εναποτέθηκε" στο υπερώο του ...ovoo μας και δεν ήταν άλλο από μία σύνθεση κατανοήσεως των αλληλοεπιδρωσών δυνάμεων του "μπιλιάρδου", από δύο Τοξότες, σε μία προσπάθεια διευθύνσεως μιάς μπάλλας προς την αντίπαλη πλευρά με ταυτόχρονες τοξεύσεις!



     Το "κοάν" αυτό συνδυάζει την Τοξοβολία εξ Επαφής με την υπερνίκηση ενός ...αδιανοήτου, ήτοι, την εξουδετέρωση της αντίπαλης τοξεύσεως αλλά με τόσο άνοιγμα χορδής ώστε να αποφευχθεί η επικίνδυνη επιστροφή του βέλους, ταυτοχρόνως και για τους δύο Τοξότες, ενώ παραλλήλως θα πρέπει να υπολογισθεί και το απαραίτητο "φάλτσο" του ...μπιλιάρδου. Πολλές αλληλοσυγκρουόμενες παράμετροι που άγουν σε αποτέλεσμα δυσερμήνευτο από την οιανδήποτε μαθηματική προσέγγιση! 



     Τα αρώματα των λεμονόδενδρων μας βοήθησαν να δούμε ωραίες τοξεύσεις και αρμονικές μετατοπίσεις της μπάλλας πέραν πάσης προσδοκίας... Κι ας μη ζητήσει κανείς λογικές αναλύσεις διότι "αυτό" "είναι"!



       Το δεύτερο khadak, επίσης στο υπερώο, μία διάρθρωση αντισταθμίσεων χιασματικών αντινομιών με πρόταγμα το μη "καλό" χέρι. 



     Εν αρχή η εκτόξευση βέλους με το "δεύτερο" χέρι κατά της μπάλλας.



     Ακολούθως η εκτόξευση και παραλαβή της μπάλλας, πάντοτε με το "δεύτερο"  (και ένα μόνον...) χέρι, ανάμεσα από κλαριά και λοιπά εμπόδια.



     Εδώ "αιματώσαμε" τον Μηνά μας που έδειξε να χρειάζεται οξυγόνωση, στέλνοντάς τον να μαζεύει την μπάλλα όποτε αυτή έπεφτε στο μεσαίο διάζωμα.



     Και, αδιαμαρτύρητα, ο Μηνάς μας έδειξε πολλές φορές την αιλουροειδή δεξιότητά του υπερπηδώντας και ανερχόμενος με άνεση το τοιχίο.



     Όλα επιτυγχάνονται εκεί που έχει προηγηθεί ένας καλός προγραμματισμός και αυτή η προκαταρκτική διαδικασία έδειξε να συντονίζει τους δύο Συνασκουμένους, προετοιμάζοντάς τους καταλλήλως για τις τοξεύσεις ευστοχίας που θα ακολουθούσαν.



     Το τρίτο khadak, εναποτέθηκε στο μεσοδιάζωμα το οποίο προσφέρεται για μέσες αποστάσεις...



     Μια σειρά προσβολών του στόχου οδήγησε στο συμπέρασμα ότι και οι δύο επί της Γραμμής Βολής ήσαν έτοιμοι για τα ...τολμηρότερα!



     καλί-σκαλί" χτίζεται ο δρόμος προς τις επάλξεις του πύργου και στη σημερινή Προπόνηση όλα έδειξαν ότι τα σκαλιά ήσαν καλοπάτητα. 



     Ακόμη και οι drone-views εμφάνισαν άψογα συντονισμένους τους δύο Συνασκούμενους σε επίπεδο ...χορογραφίας!



     Εδώ "αθροίστηκαν" τα οφέλη από τα δύο προηγηθέντα khadak και αναπτύχθηκε ένα πρόγραμμα ευστοχίας συμβατικών τοξεύσεων και, όχι μόνον!



     Ο εκπληκτικός συντονισμός των δύο Συνασκουμένων που ήδη επετεύχθη μας επέτρεψε να αποτολμήσουμε και τοξεύσεις συστοιχιών τριών βελών, κάτι που και οι δύο Συνασκούμενοι επεχείρησαν για πρώτη φορά.



     Σημαντική άσκηση αναπτύξεως αυτοκυριαρχίας τοξεύσεως, η βολή συστοιχιών βελών και σήμερα έδειξε ότι μπορεί να οδηγήσει τον Τοξότη τόσο στη βελτίωση της τεχνικής του όσο και στην ενίσχυση της βλητικής του αυτοπεποιθήσεως, παράγων σημαντικός της ευστοχίας. 


     Στο τέλος της σημερινής Προπονήσεως οι δύο Συνασκούμενοι, ενστικτωδώς και χωρίς λογική συνειδητότητα, μαγνητίστηκαν από τον στόχο και ζήτησαν να φωτογραφηθούν, πλαισιώνοντάς τον.



     Κατόπιν, αποσυρθήκαμε στον εσωτερικό χώρο της έδρας της Ομάδος για να "αδειάσουμε τις κούπες του τσαγιού μας" και να ανταλλάξουμε σκέψεις για την ποιότητα της Προπονήσεώς μας, αλλά και για να απαντήσουμε σε απορίες της Ναυσιστράτης,



     Ο Μηνάς επεσήμανε ότι το τέλος της Προπονήσεως δεν τον βρήκε καθόλου ηρεμότερο, με την ταραχή που έφερε προσερχόμενος να εξακολουθεί να τον ταλανίζει! Όμως, δήλωσε ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα της ευστοχίας των σημερινών τοξεύσεών του και απορημένος γι αυτή, Τα πανταχού παρόντα πνεύματα αποκρίθηκαν ότι η Τοξοβολία είναι ένα ρόπαλό με δύο λαβές το οποίο, απ΄ οπουδήποτε κι αν το αδράξεις θα οδηγηθείς σε θετικό αποτέλεσμα, αρκεί να το κάνεις αφήνοντας ελεύθερο το ένστικτό σου να σε καθοδηγήσει. Κι αυτό, σήμερα, ο Μηνάς το είχε πετύχει εξ αρχής, χωρίς καν να το συνειδητοποιήσει. Και αποχωρώντας συντροφιά με την σκυθρωπότητα που "κουβάλησε", πήρε μαζύ του μιαν βαθύτατην ικανοποίηση για την πρόοδό του η οποία, πραγματικά, τούτη την φορά ήταν μοναδική!


     Η Ναυσιστράτη πάντα χαρούμενη, ευγενέστατη κι ευφυέστατη, δήλωσε την χαλαρότητά της στο τέλος της Προπονήσεως αλλά και την ικανοποίησή της για την ευστοχία της! Το ρόπαλο, είπαμε, έχει δύο λαβές... Κατόπιν άκουσε αυτά που ζήτησε να μάθει και αφήσαμε πίσω μας, ακόμη, μιαν ωραία Προπόνηση, την έδρα της Ομάδος και τα ...πνεύματα που πάντα μας προστατεύουν...!


     Και τα ευμενή πνεύματα δεν συνέβαλαν, απλώς, σε μία ωφελιμότατη Προπόνηση αλλά, αποχωρώντας και αφήνοντάς τα πίσω, τα ακούσαμε να μας λένε ότι τα απομεινάρια της (ούτω καλουμένης) "Ελλάδος" οδεύουν προς την ζοφερή εξαφάνισή τους με μία επερχόμενη καθαρτήριαν ανατροπή η οποία θα κοστίσει εκατόμβες αλλά θα οδηγήσει σε νέους, ανοιχτούς, "ορίζοντες" μια κοινωνία που καλείται να παραδεχθεί τα εγκλήματα καθοσιώσεως που διέπραξε εναντίον της επικαλούμενης "καταγωγής" της!



     Ήδη ο εξαίρετος καθηγητής λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ κ. Ιωάννης Ιωαννίδης δικαιώθηκε σε όλες τις προβλέψεις του από τις επίσημες παγκόσμιες στατιστικές που μιλούν για ΜΗ "πανδημία" του κορωναϊού και την διατήρηση της θνητότητός του στα επίπεδα της ετήσιας εποχικής γρίπης και, μάλιστα, σε πολύ χαμηλότερα για φέτος. 



     Ο ίδιος επιστήμων ο οποίος επεσήμανε την τραγική επικινδυνότητα των επιπτώσεων των μέτρων "αντιμετωπίσεως" του κορωναϊού με καταστρεπτικές συνέπειες πολλαπλασίων θανάτων εξ οικονομικών αιτίων και επιβεβαιώνεται από όλα τα τελευταία δημοσιεύματα!






     Όλα τούτα "χαστουκίζουν" τη ελλαδική πολιτική καμαρίλα και τα περί αυτήν "φερέφωνα", αφήνοντάς την έκθετη ενώπιον των εξελίξεων που πλησιάζουν! "S' appressan gl' istanti..." όπως ακούμε και στον βερντιάνικο "Nabucco"!



     Και η Τοξοβολία θα παραμένει ένα καθαρό "μονοπάτι" ενδυναμώσεως της συνειδήσεως των διακόνων της, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται, όπου κι αν αυτοί ασκούνται με καθαρό νου και λυτρωμένοι από κάθε ίδιοτελήν ευτέλεια.





Υστερόγραφο:

Ουδέν κακόν αμιγές καλού και η αναγκαστική χρήση του Ovoo των "Ελλήνων Κενταύρων", αυτής της φιλόξενης αυλής για Προπονήσεις Μελών της Ομάδος ένεκεν απαγορεύσεων λόγω ..."κορωναϊού", μας ενθαρρύνει να την χρησιμοποιούμε για τις προπονητικές μας δραστηριότητες και μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων. Επειδή όμως, μπορεί να φιλοξενήσει (λόγω διαστάσεων Γραμμής Βολής) μόνον μέχρι τέσσερα άτομα, θα εξακολουθήσουμε να προπονούμεθα όπως και μέχρι τώρα σε υπαίθριο, εξωτερικό, χώρο κατά τις προγραμματισμένες εβδομαδιαίες Προπονήσεις, ενώ, κατά τις υπόλοιπες καθημερινές, κάθε Μέλος θα μπορεί να αιτείται Προπονήσεως στον χώρο της αυλής, κατόπιν συνεννοήσεως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.