Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ 
ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


     Ένας πολύ καλός φίλος από την ανατολική όχθη του αγαπημένου μας Αιγαίου, εμπνευσμένος από τον υποχρεωτικό εγκλεισμό του στο σπίτι μιας και οι εντολές που εκτελούν οι απανταχού "παγκοσμιοποιητές" είναι "ίδιες", μας θυμίζει ένα βασικό "κεφάλαιο" της προπονητικής των "Ελλήνων Κενταύρων", παρουσιάζοντας κάτι που εφαρμόζουμε από τετραετίας: Την Τοξοβολία εξ Επαφής.


     Mε τον Murat Özveri, όπως λέγεται ο πολύ καλός φίλος, ο Ιδρυτής των "Ελλήνων Κενταύρων" γνωρίσθηκε κατά την διάρκεια του 1ου W.T.A.F. στη Ν. Κορέα το 2007 όπου, εκτός από τον Τούρκο Τοξότη, εξετίμησε πολλούς ομοτέχνους μας από διάφορες χώρες. "Ζωντανή' ανάμνηση από τότε, το βιβλίο "Τοξοβολία" που ευγενώς προσέφερε ο Τούρκος συγγραφέας στον "Έλληνα Κένταυρο".


     Άριστος γνώστης της Τοξοβολίας και, δη, της Οθωμανικής, με σχετικό συγγραφικό έργο και πολλές διεθνείς διαλέξεις, ο φίλτατος, οδοντίατρος, Murat Özveri, μελετώντας κι ερευνώντας ασταμάτητα ό,τι έχει σχέση με το Τόξο και την τέχνη του, αυτές τις μέρες που, αναγκαστικά, παραμένει (όπως όλοι) στο σπίτι του, συνεχίζει να προπονείται στο κλειστό περιβάλλον με τον ιδανικό τρόπο της Τοξοβολίας εξ Επαφής και μας δείχνει το "πως";


     Σπουδαίος Τοξότης και θεωρητικός γνώστης της Παραδοσιακής Τοξοβολίας ο Murat Özveri, ενισχύει με το κύρος των γνώσεων και δεξιοτήτων του εκείνο που εφαρμόζουμε από τετραετίας, όταν θελήσαμε να εμβαθύνουμε στην ενστικτώδη σχέση μας με την χορδή και το άνοιγμά της.


     Και ο Murat Özveri, στα βίντεο που ανέβασε μας δίνει μια σειρά οδηγιών ακριβώς όπως κι εμείς τις εφαρμόζουμε στην Τοξοβολία εξ επαφής, κάνοντάς μας να θαυμάζουμε την αρμονία των κινήσεών του και την επιδεξιότητα της όλης διαδικασίας.


     Ουδέν κακόν αμιγές καλού και ο εγκλεισμός λόγω ..."κορωναϊού", ή, ακριβέστερα, λόγω εποχιακής γρίπης, δείχνει γόνιμος και για τους Τοξότες.


     Έτσι και μεις, όπως και ο φίλτατος Murat Özveri, συνεχίζουμε να προπονούμεθα ακόμη και μέσα στο σπίτι "κουβαλώντας" τις εμπειρίες μας από τους φυσικούς, εξωτερικούς, προπονητικούς χώρους όπου επιχειρούμε επί τετραετία την Τοξοβολία εξ Επαφής συνιστώντας την ανεπιφυλάκτως σε όλους τους Τοξότες προς τους οποίους, με πρώτο τον Murat, ευχόμαστε γρήγορην επάνοδο στη Γραμμή Βολής με το Τόξο ανά χείρα!


     Άλλωστε, δεν υπάρχει καλύτερη ευχή για όλους τους, απανταχού της γης, θεράποντες της τέχνης του Απόλλωνος η τάχιστη έξοδος στα φυσικά μας περιβάλλοντα που αποτελούν και το "λίκνο" των δραστηριοτήτων μας.


Teşekkür ederim Murat, size ve insanlarınıza her iyilik!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.