Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"


     Με επικέντρωση στην πρόοδο των μαθητών της Σχολής του, ο επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" Χριστόφορος Κασφίκης, σε κάθε ομαδική Προπόνηση, μεριμνά προσεκτικά για την ενσωμάτωση στο προπονητικό πρόγραμμα παραμέτρων απαραιτήτων για την διαμόρφωση ενός σωστού Τοξότη και η "γεωμετρία" είναι βασικός παράγοντας στην σωστή τόξευση.


     Κι αυτή η "γεωμετρία" αποτελεί μία συνισταμένη η οποία δεν αφορά μόνον στην διάταξη των Τοξοτών αλλά προεκτείνεται και στην ίδια την τόξευση και στις ασκήσεις του όλου προγράμματος.


     Για τον Χριστόφορο η σχεδίαση μιας Προπονήσεως αποβλέπει στην ολοκλήρωση του Τοξότη επεκτεινόμενη και στο επίπεδο της αναπτύξεως μιας αμφοτερόχειρης τοξευτικής ικανότητος.


     Αυτά και πολλά άλλα, με επίκεντρο την ανάπτυξη της στοχαστικής αντιλήψεως αλλά και σωματικής ανταποκρισιμότητος του Τοξότη απασχολούν την σκέψη του επικεφαλής των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" Χριστόφορου Κασφίκη του οποίου η εμβάθυνση στην κουλτούρα των ανατολικών πολεμικών τεχνών αποδεικνύεται ιδιαιτέρως χρήσιμη και στην ανάπτυξη της Παραδοσιακής-ενστικτώδους Τοξοβολίας, επί των μαθητών του.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.