Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


     Οι "Έλληνες Κένταυροι Καλαμάτας", σήμερα Τσικνοπέμπτη το τσικνίζουν ...άγρια, με τον δικό τους τρόπο, εξοβελίζοντας δαιμόνια και χωρίς να "ψήνουν" ή να "ψήνονται" παρά μόνον για να προπονηθούν και να εκπαιδεύσουν τ'  αλογάκια τους.


     Στον καταπράσινο και φυσικότατο χώρο τους, οι "Έλληνες Κένταυροι Καλαμάτας", απερίσπαστοι από συμπαθείς δεινοσαύρους κι αξιολάτρευτα ...ρακούν, καταφέρνουν να ασκηθούν και να εκπαιδεύουν το περιεχόμενο του ιδιοτύπου Ιπποστασίου τους σε μια Κοιλάδα της οποία η πολυμορφικότητα προσφέρει τις καλύτερες εκπαιδευτικές συνθήκες για Ιππείς και Ίππους!


     Με την ιδιαίτερην εκπαιδευτικήν ικανότητα αλλά και την σωφροσύνη του Αρχηγού του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", Εφιπποτοξότη Αθανασίου Ψωρομύτη, εδώ, όλα γίνονται με την προβλεπόμενη εκπαιδευτική τάξη και ασφάλεια που ισχύει σε όλη την Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων".


      Έτσι και αυτή την φορά Άνθρωποι και Ίπποι εκπαιδεύθηκαν όπως πρέπει τόσο στην εκπαίδευση νεολέκτων Ίππων όσο και στην Τοξοβολία, διαχειριζόμενοι μικρόσωμους μεν, ισχυρούς δε Ίππους και ιππάριο αφού, εδώ, όχι μόνον αυτά αλλά και αρκετά ακόμη τετράποδα, εγκαταβιούν αρμονικότατα!


     Προσέχοντας την κάθε εκπαιδευτική λεπτομέρεια, ο Αθανάσιος μεταδίδει στους μαθητές του τον σεβασμό προς τον Ίππο αλλά και την ικανότητα επικοινωνίας με το πολύτιμο αυτό πλάσμα και, όπως τεκμηριώνει το οπτικοακουστικό των μαθημάτων τους η επιτυχία είναι πλήρης.


     Ίπποι οι οποίοι διαβιούν υπό συνθήκες πλήρους ελευθερίας στην φύση, καλούνται με ευγένεια να συνεργασθούν με τον Άνθρωπο και το αποτέλεσμα είναι δεδομένο.


     Έτσι και, υπό την επίβλεψη του Εφιπποτοξότη Αθανασίου Ψωρομύτη, ο μαθητής καταφέρνει να θεμελιώσει μια σωστή και ασφαλή σχέση με τον Ίππο.


     Και παρατηρούμε αυτή την αρμονική σχέση ακόμη και στην περίπτωση του νεαρού και ...άτακτου επιβήτορος να στέκεται ηρεμότατος πλάι στον συνοδό του με πειθαρχία ...νεοσύλλεκτου! 


     Χωρίς καμία βιασύνη, εδώ, οι Ίπποι εξοικειώνονται με τον εξοπλισμό της Έφιππης Τοξοβολίας και την χρήση του και οι μαθητές του Αρχηγού του Παραρτήματος ανταποκρίνονται στην εκπαίδευσή τους επιτυχώς.


     Διδασκαλία "στρογγυλής κινήσεως" αλλά και διαδικασιών με την προβλεπόμενην αλληλουχία οδηγεί στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα.


     Ήδη, η εμπειρία του ως Εκπαιδευτή νεολέκτου Ίππου του Αρχηγού του Παρατήματος έχει κριθεί κατά το παρελθόν ως ικανοποιητικότατη και είμαστε βέβαιοι ότι στην Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", σε λίγο, θα απολαύσουμε ακόμη δύο ιδανικούς Ίππους Σχολής και Έφιππης Τοξοβολίας.


     Και καθώς η ιδανικής αντοχής, διαμορφώσεως και σκληρότητος οπλές των φυσικότατων Ίππων σε λίγο θα αρχίσουν και να λιμάρονται, τα απετάλωτα πέλματα θα επιβεβαιώνουν και πάλι την ορθότητα των φυσικών επιλογών της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" η οποία στέκεται με σεβασμό απέναντι στον Ίππο και αρνείται κάθε άσκοπη ή και επιζήμια παρέμβαση ανθρωποκεντρικής ανοησίας, έχοντας ήδη δικαιώσει τον γυμνιππευτικό κανόνα ως τον υπέρτερο κανόνα ιππεύσεως.


     Για όλα φροντίζει ο Αθανάσιος ο οποίος με επ΄θιγνωση την υποχρέωσή του να βελτιώνει πρώτα "εαυτόν" και κατόπιν "αλλήλους" παραμένει υπόδειγμα Αρχηγού Παραρτήματος και "Έλληνος Κενταύρου"! Όπως υποδειγματικοί είναι και όλοι οι μαθητές του!


     Ναι, "τσικνίσαμε" και φέτος αλλά μην ανησυχείτε για τα ...μπουρλότα! Ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", εκτός από άξιος οικογενειάρχης, λαμπρός Εφιπποτοξότης και Εκπαιδευτής, συμβαίνει να είναι και εμπειρότατος εν ενεργεία... πυροσβέστης, οπότε, ουδέν πρόβλημα! Όχι μόνον ξέρει από φωτιές, αλλά και ξέρει πως να τις ...δαμάζει, σεβόμενος την χλωρίδα και την πανίδα που, ακόμη και στο πεδίο της ...Έφιππης Τοξοβολίας, ακμάζουν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.