Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΝΕΟΝ ΠΡΟΣΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ...ΑΠΟΡΡΙΨΕΙΣ


     Σε αθηναϊκό παλαιοβιβλιοπωλείο καταφέραμε να εντοπίσουμε και να αγοράσουμε το πληρέστερο εγχειρίδιο Ιππολογίας που γράφτηκε ποτέ για τον Ελληνικό Στρατό, το "ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΙΠΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΠΠΟΓΝΩΣΙΑΣ", έκδοση του Υπουργείου των Στρατιωτικών, Γ.Ε.Σ., Επιθεωρήσεως Ιππικού (1929), προς συμπλήρωση της Βιβλιοθήκης της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Το νέον πρόσκτημα έρχεται να ακεραιώσει όλη την σειρά των κορυφαίων στρατιωτικών εκδόσεων τις οποίες ήδη διαθέτει το βιβλιοστάσιό μας και χαρακτηρίζεται από διεξοδικότητα, σαφήνεια, περιεκτικότητα και εύληπτη ύλη προοριζόμενη για ειδήμονες του αντικειμένου, υποστηριζόμενη με πλούσιαν εικονογράφηση λεπτομερών σχεδιασμάτων.


     Δυστυχώς, όμως, εκτός των ευχαρίστων υπάρχουν και τα δυσάρεστα νέα, ήτοι, της αρνήσεώς μας να αποδεχθούμε μίαν ευγενή μεν, αλλά ασύμβατη με τα εθνικά ιδεώδη της Ομάδος μας, προσφορά και αναφερόμεθα στην πρόταση να αποδεχθούμε μία βιβλιοθήκη πολύ πλούσια σε ...αντεθνικό περιεχόμενο! Μία βιβλιοθήκη που περιείχε υποπροϊόντα κομμουνιστικής υποπαραγωγής με άφθονο Μαρξ, Λένιν και ...Άρη! Επειδή, δε, η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" εκ του Καταστατικού της (άρθρον 5) έχει Ελληνικό προσανατολισμό και αντιτίθεται στην βία και στο έγκλημα, δεν θα ήταν δυνατόν να υποβαθμίσουμε την Βιβλιοθήκη μας με υποπροϊόντα κομμουνιστικής εγκληματικότητος. Έτσι, ευχαριστούμε τον εξαιρετικό φίλο της Ομάδος μας ο οποίος μας προέτεινε την δωρεά της βιβλιοθήκης του θανόντος θείου του (ας βρει την απαραίτητη συγχώρεση ο μεταστάς) αλλά ούτε οι απολογίες των εγκληματιών της Ιστορίας μας ενδιαφέρουν ούτε η μαγειρική έξαρση του Γιάννη Ρίτσου που προτιμά τα λαδερά καθαρίζοντας φρέσκα ...φασολάκια στην αυλόπορτα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.