Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"


     Μία εργωδέστατη "κυψέλη" αυτοβελτιώσεως των Μελών της είναι οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" η οποία, εδώ και χρόνια, αναπτύσσεται υπό τις ρηξικέλευθες όσο και ωφελιμότατες πρωτοβουλίες του επικεφαλής της, Συνασκουμένου Χριστόφορου Κασφίκη ο οποίος χαρακτηρίζεται από μία ευρυμάθεια αλλά και συνέπεια έναντι των πολεμικών τεχνών, ώστε να μπορεί να υπηρετεί την πρόοδο των μαθητών του.


     Έτσι, την φορά αυτή, οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" βρέθηκαν να ασκούνται στο "AIKIDO KEΡΚΥΡΑΣ", σε μία εκπαιδευτική διημερίδα της οποίας η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στην επαφή με την σπουδαία αυτή, ανατολική, αυτοαμυντική τέχνη.


     Ο πολυτάλαντος επικεφαλής του Παραρτήματος με την επιτυχή πρωτοβουλία του πέτυχε να εναρμονίσει και τους μαθητές του με εκείνο με το οποίο και ο ίδιος είναι εναρμονισμένος, συνεπής προς την ηθική αρχή του Εκπαιδευτή να μεριμνά για την διαρκή ανάπτυξη των μαθητών του.


     Κατ΄ αυτή την πρώτην ημέρα, οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας", ερχόμενοι σε επαφή με το Aikido, βίωσαν βαθύτερα την αίσθηση της κινήσεως του σώματος κάτι διόλου άσχετο με την πολεμική Τοξοβολία της οποίας η βάση, ως παράμετρος του Πολέμου, είναι η κίνηση συνωδά, βεβαίως, τω ...πυρί!


     Πολλοί νομίζουν ότι ασκούμενοι σε μία πολεμική τέχνη θα πρέπει να είναι προσηλωμένοι αυστηρώς σε αυτή, αγνοώντας το αλληλένδετο των παραμέτρων της ζωής και του κόσμου.


     Και κατά την παρούσα πρώτην ημέρα της εκπαιδευτικής διημερίδος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας", πολύ σοφά ο Χριστόφορος Κασφίκης, αυτό το αλληλένδετο και την σημασία του κατέδειξε στους μαθητές του, προετοιμάζοντάς τουςδυναμικά για την επόμενη ημέρα της διημερίδος, στην Γραμμή Βολής της Τοξοβολία.


     Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας", το ίδιο αποτελεσματική και εύτακτη στη Γραμμή Βολής, μετά τα "γυμνά χέρια" στο Aikido, με το Τόξο στο χέρι αυτή τη φορά, έδειξε πως ξέρει να μάχεται μα κάθε τρόπο!


     Στατικές αλλά και κινητικές ασκήσεις, "άρθρωσαν" και πάλι το προπονητικό πρόγραμμα.


     Αξιοπρόσεκτος ο συντονισμός και το "παιγνίδι" ως λίκνο μαθήσεως εν συνεχεία!


     Ελκυστική η άσκηση να παραπέμπει σε γνωστούς συνειρμούς για όσους ασχολούμεθα με το "μονοπάτι" του Τόξου.


     Και η επιτυχία δεδομένη για χαρακτήρες διαμορφωμένους με καλοσχεδιασμένη εξάσκηση, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου!


     Σε μία άρτια Σχολή, όπως αυτή των "Ελλήνων Κενυταύρων Κερκύρας"  ό λ ο ι  θα πρέπει να είναι ωφελημένοι στο τέλος κάθε Προπονήσεως κι αυτό είναι δεδομένο για τους Φαίακες Συνασκουμένους μας.


     Κι αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται από τα χαμόγελά τους στα πρόσωπά τους.


     Εκείνο που απομένει κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με τις δράσεις των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" είναι ένα κύμα θετικού δυναμισμού που σαρώνει έναν στατικώς παρακμάζοντα α-κόσμο κι αυτός είναι ο στόχος της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" όπου κι αν βρισκόμαστε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.