Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

    ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ...ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!


     Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν αρκείται στην παροχή μιας τυποποιημένης εκπαιδεύσεως στους μαθητές της, αλλά προάγει και την έρευνα εφ'  όλων των γνωστικών πεδίων επί των οποίων δραστηριοποιείται, τόσον της Ιππικής όσον και της Τοξοβολίας.


     Στο πλαίσιο της προαγωγής αυτής της έρευνας και στον τομέα της Τοξοβολίας, από την Άνοιξη του 2017, η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" εξεπόνησε κι έκτοτε ακολουθεί ένα ειδικό πρόγραμμα το οποίο τιτλοφορείται «Φ Ω Σ, ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ...ΔΕΟΣ!» με αντικείμενο την έρευνα των επιπτώσεων του φωτός στην οπτικήν αντίληψη του μαχητή (Τοξότη).


     Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας έχουμε διεξαγάγει επτά διαφορετικές διοργανώσεις προς εξαγωγή συμπερασμάτων από τις επιπτώσεις (α) του φυσικού, εκτυφλωτικού, φωτός, (β) του τεχνητού, αμυδρού, φωτός, (γ) του φυσικώς υποφωτισμένου περιβάλλοντος, (δ) των οπτικών βοηθημάτων, (ε) της τυφλότητος, (στ) του φυσικού φωτός και (ζ) της συζυγούς τυφλότητος και κινήσεως, ενώ έπεται συνέχεια.


     Διόλου τυχαία, οι δύο από τις ήδη διεξαχθείσες επτά διοργανώσεις (β και γ) έλαβαν χώρα σε δύο διαφορετικά στρατιωτικά καταφύγια, η πρώτη στα βασιλικά καταφύγια του Τατοίου και η δεύτερη στα καταφύγια της Δραπετσώνος, ενώ έπονται κι άλλες εκπαιδευτικές διοργανώσεις σε καταφύγια όχι μόνον προς αξιοποίηση παραμέτρων φωτισμού αλλά και υπογείου περιβάλλοντος το οποίο διαμορφώνει ιδιαίτερες ψυχολογικές συνθήκες στον μαχητή (Τοξότη) αποενοχοποιώντας του κλειστοφοβικές τάσεις, αγωνία προσανατολισμού και ορθής κινήσεως και πολλά άλλα. 


     Για την Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων", ακριβώς αυτή η υπόγεια εκπαίδευση κρίθηκε απαραίτητη για την ισχυροποίηση του χαρακτήρος του μαχητή (Τοξότη) αλλά και την ενδυνάμωση του οργανισμού του κι έτσι συνδυάσθηκε κατά την σχεδίαση αυτού του ερευνητικού προγράμματος το οποίο "συλλάβαμε" προ τριετίας.


     Κι ενώ η πρωτοπόρος Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" ασκήθηκε ήδη σε υπόγειες συνθήκες, μόλις ...χθες (!) διαβάσαμε στον ειδικό (στρατιωτικό) ηλεκτρονικό "τύπο" την παρακάτω είδηση:


     «Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020

     Κέντρο εκπαίδευσης για αγώνα σε υπόγειες εγκαταστάσεις και σήραγγες ζήτησε η JSOC

     Η Διακλαδική διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ (Joint Special Operations Command (JSOC)), μέσω της Διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων (United States Special Operations Command (USSOCOM ή SOCOM)) στην οποία υπάγεται, ζήτησε επισήμως την δημιουργία ενός κέντρου εκπαίδευσης ώστε τα στελέχη της να μπορούν να εκπαιδευτούν σε μάχη εντός υπόγειων εγκαταστάσεων και σηράγγων.

     Πολλοί δυνητικοί αντίπαλοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Κορέας, του Ιράν, της Κίνας και της Ρωσίας,  χρησιμοποιούν αυτούς του τύπου εγκαταστάσεων για την προστασία των διοικητικών τους κέντρων και των αποθεμάτων όπλων μαζικής καταστροφής ή άλλων προηγμένων και κρίσιμων στρατιωτικών τους υποδομών.

     Σύμφωνα με το έγγραφο το οποίο έφερε στην δημοσιότητα το the drive, η JSOC ζήτησε να τις παραχωρηθεί κατά το οικονομικό έτος του 2021 το ποσό των 14,4 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία αυτής της δομής, η οποία θα καλύπτει 19.200 τετραγωνικά πόδια.

     Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως μέχρι τώρα οι μονάδες των ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ εκπαιδεύονται σε αυτό το αντικείμενο σε διάφορες εγκαταστάσεις ανα την επικράτεια των ΗΠΑ, όπως: το White Sands Missile Range’s Launch Complex 38 στο New Mexico, το Tunnel Warfare Center στην China Lake στην California, διάφορες εγκαταστάσεις στο Muscatatuck Urban Training Center στην Indiana, και το Asymmetric Warfare Training Center στο Fort A.P. Hill στην Virginia.

     Αναλυτικά το αίτημα της διοίκησης μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω:





     Βεβαίως, η ερμηνεία των "ειδικών" δημοσιογράφων η οποία περιορίζει τον λόγο της υπόγειας εκπαιδεύσεως των Αμερικανών στρατιωτών στο ενδεχόμενο της ανάγκης εξουδετερώσεως υπογείων εχθρικών εγκαταστάσεων είναι ευνόητο ότι δεν καλύπτει όλους τους λόγους που υπαγορεύουν μια τέτοιαν εκπαίδευση και τους οποίους η δική μας Σχολή από τριετίας ενετόπισε και, παραπάνω, αναφέρουμε. Γι αυτό και είμαστε υπερήφανοι για το έργο που παράγει η Σχολή μας η οποία, όπως φαίνεται, προηγείται του Στρατού των Η.Π.Α. κατά ...τρία χρόνια! Δεν είναι και ...λίγο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.