Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


     H Iππική είναι μια τέχνη της οποίας το πραγματικό μεγαλείο δεν αναδεικνύεται σε "υπερμοντέρνους" Σταύλους αλλά μέσα στην ανεπιτήδευτη Φύση!  Και στο αγρόκτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" αυτό το μεγαλείο της Φυσικής Ιππικής είναι πάντοτε εμφανές στο οπτικοακουστικό υλικό που καταγράφεται μετά από κάθε δράση του Παραρτήματος. 


     Σαν πόσοι έχουν παρατηρήσει το μεγαλείο ενός ταπεινού κάκτου όπως προβάλλεται στον νυχτερινό ουρανό? Σαν πόσοι μπορούν να ανακαλύψουν το μεγαλείο ταπεινών τετραπόδων όπως αναδεικνύονται ως φυσικά Έργα Τέχνης μέσα στο καθημερινό περιβάλλον τους? Ε, λοιπόν, αυτό γίνεται αντιληπτό με μια προσεκτική "ματιά" στη Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" όπου ο Αρχηγός του Παραρτήματος, Εφιπποτοξότης - Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης, με τους μαθητές του έχουν το προνόμιο να βελτιώνουν την σχέση με τον κόσμο που τα περιβάλλει, συμπαθέστατα τετράποδα που τους εμπιστεύθηκε η τύχη!


     Και καθένας γνώστης μπορεί να φαντασθεί τις δυσκολίες που συνεπάγεται η εκπαίδευση ενός επιβήτορος ο οποίος είναι και νεαρός και ζει σε ελεύθερο περιβάλλον...


     Παρά τις ευνόητες δυσκολίες της "συνδιαχειρίσεως" ενός επιβήτορος, μιας φοράδας και κάποιων ακόμη ιπποειδών, ο Αθανάσιος δείχνει ότι βαδίζει στον σωστό δρόμο. υποστηριζόμενος από τους βοηθούς του Μελέτη και Χρύσανθο! 


     Ακολουθώντας την πάγια εκπαιδευτική διαδικασία των προσεκτικών και διεξοδικών εξοικειωτικών προσεγγίσεων, χωρίς καμία βιασύνη, ο Αθανάσιος δείχνει να ξεπερνά κάθε επιφύλαξη των εκπαιδευομένων του Ίππων. 


     Και πάντοτε προσεκτικά και μεθοδικά, η δυνατότητα της εφιππεύσεως (με πρόβλεψη την αποφυγήν αιφνιδιασμού του Ίππου) έρχεται ως επιστέγασμα των επιτυχών προσπαθειών του.


     Το μεγάλο "ατού" του Αθανασίου είναι ο βαθύτατος "σύνδεσμός" του με την Φύση  αλλά και η φυσική ευφυία του που τον κάνει να διαθέτει το θάρρος αλλά και την σωστή επιλογή "ατραπού προσεγγίσεως" με κάθε φυσικό πλάσμα πλάσμα, όπως και ο Ίππος. 



     Για τον λόγο αυτό και στον Αρχηγό των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" έχουν πιστωθεί επιτυχίες όσο σε κανέναν άλλο, καθιστώντας τον υπόδειγμα "αλογατάρη"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.