Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020


ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ 2020



     Με συμβολικές περιστροφικές τοξευτικές τροχιές γύρω από τον στόχο που εκπροσωπεί για μας τον ζωοδότη Ήλιο, υποδεχθήκαμε στον Λυκαβηττό (Lux/lΛύκος) σήμερα, 5 Ιανουαρίου 2020 το, αστρονομικώς, Νέον Έτος 2020 στο οποίο εισήλθαμε από τις 9:48 το πρωί, αφού η γη βρέθηκε στην πλησιέστερη απόστασή της από τον ήλιο, που ονομάζεται «περιήλιο» και σε απόσταση 147.091.149 χλμ.



     Με την καταιγίδα του Ηφαιστίωνος εν εξελίξει και με ένα κατάμαυρο καταιγιδοφόρο νέφος πάνω από την Αθήνα να απειλεί τα …χείριστα, μόνον ο αγαπημένος μας Αντώνιος τόλμησε να εμφανισθεί στην Γραμμή Βολής και αυτό όχι μόνον δεν μείωσε την "γοητεία" της σημερινής Προπονήσεως αλλά και ανέβασε τον προπονητικό "πήχη" διότι μας δόθηκε η ευκαιρία να μελετήσουμε πολύ ενδιαφέρουσες προπονητικές παραμέτρους τις οποίες δεν θα μπορούσαμε να μελετήσουμε με μεγαλύτερη συμμετοχή Συνασκουμένων.


     άχη ενάντια στον χρόνο" αυτή η Προπόνηση περιμένοντας από στιγμή σε στιγμή τον υέτιο Δία να σημάνει το ξέσπασμα του Ηφαιστίωνος και χωρίς να πτοηθούμε ξεκινήσαμε την ημερίδα μας (έτσι την φανταστήκαμε...αλλά...) με μία σύναψη προθερμαντικής κι κυρίως Προπονήσεως για να κερδίσουμε και το τελευταίο, δυνατόν, λεπτό όσο το καταιγιδοφόρο νέφος θέριευε πάνω από τα κεφάλια μας!


     Διονυσιακή και σαρωτική αυτή η -όσο διήρκεσε- Προπόνηση με στροβιλιστική κίνηση η οποία, όμως, παραδόξως, αντί να αναπτύξει άγχος λειτούργησε πολύ αυτοσυγκεντρωτικά και ο Αντώνιος, αν και αρχάριος, έκανε σήμερα τις καλύτερες, από ποτέ, τοξεύσεις του και σε τεχνική και σε ευστοχία.


     Κυκλική γρήγορη κίνηση με αιφνιδιαστικά παραγγέλματα τοξεύσεως, αυξομειώσεις αποστάσεων και, επίτηδες, διασπάσεις προσοχής, πίεση χρόνου κι όμως...


      Καμιά φορά στον στρατό υπηρετούν και πραγματικοί ...Στρατιώτες οι οποίοι, αν και αντίθετοι του νοσηρού μιλιταρισμού, διάγουν ...στρατιωτικότατα!


     Η ενθουσιώδης, προπονητική, "παραζάλη" κι ο ενθουσιασμός παρέσυρε και τον Εκπαιδευτή στην ανάληψη μιας πρωτοβουλίας για την διδασκαλία της οπισθοπλατιαίας τοξεύσεως στον Αντώνιο ο οποίος θα την επιχειρούσε για πρώτη φορά κι απ΄ ό,τι φάνηκε την επεχείρησε και την κατάφερε κατ΄επανάληψη αρκετά καλά με αξιοπρόσεκτην ευστοχία.


     Ο Αντώνιος συνέχισε ακάθεκτος, παρά τις πρώτες στάλες της βροχής που άρχισαν να μας ραντίζουν με ενθουσιώδη ρυθμό αλλά δυστυχώς η απειλή της καταιγίδος μας υποχρέωσε σε τάχιστη εγκατάλειψη του δασώδους χώρου προς αποφυγή δυσαρέστων από ενδεχόμενη πτώση κεραυνού.


     Παρά ταύτα, ο Αντώνιος τόξευσε αρκετά βέλη και, μάλιστα, με άριστο συνδυασμό τεχνικής, ταχύτητος και στοχαστικής επιτυχίας!


     Τέτοιου είδους Προπονήσεις που άλλους μπορεί να οδηγήσουν σε ψυχαναγκαστικές εκτροπές, η διαχείριση του προγράμματος βάσει των εμπειριών της πολυετούς λειτουργίας της Ομάδος μας, μόνον σε αγαθό αποτέλεσμα μπορούν να οδηγήσουν. Κι αυτό συνέβη και σήμερα!


      Κατεβαίνοντας στον ..."πολιτισμό", η βρεγμένη κι έρημη Λεωφόρος Αλεξάνδρας μέσα στο ημίφως έδινε μιαν αποκαρδιωτικήν "εικόνα" αστικής καταθλίψεως που δεν είχε καμιά σχέση με τον ενθουσιασμό που βιώσαμε κατά την διάρκεια της "κολοβής" Προπονήσεώς μας. Αλλά ποιος είπε σ΄όλους αυτούς που συνθέτουν  την ...αστική πλήξη να μην έχουν ακόμη ανακαλύψει την Έφιππη Τοξοβολία;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.