Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ & ΗΜΙΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ


     Όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο (2019) ο μόλις ένδεκα χρόνων Χάρης, ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στην Έφιππη Τοξοβολία, άκουσε από τον Εκπαιδευτή όλα τα απαραίτητα "βασικά" κατά το ισχύον "πρωτόκολλο" που τηρείται στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η πρόοδος των μαθητών στα μαθήματά τους. Και από τότε, ο Εκπαιδευτής του δεν χρειάστηκε να επανέλθει διότι ο Χάρης σε κάθε μάθημά του τηρεί κατά γράμμα τα όσα άκουσε εντυπωσιάζοντας για την συνέπειά του και την αυτοπειθαρχία του.


     Ο Χάρης είναι παιδί, ούτε καν έφηβος, φοιτά στο σχολείο του και καθημερινώς, πλην Πέμπτης, ιππεύει δύο ή και περισσότερους Ίππους σε μία διαρκή πρωταθλητική εκπαίδευση Έφιππης Τοξοβολίας και Υπερπηδήσεως Εμποδίων. Καθημερινώς πρωί και απόγευμα ακολουθεί ένα σκληρό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διατηρώντας το κέφι και το χαμόγελό του και ουδέποτε ακούστηκε να δηλώνει απρόθυμος ή ...κουρασμένος.


     Σήμερα, αφού αφίππευσε ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα της Υπερπηδήσεως Εμποδίων, ετοιμάζονταν για ένα ειδικό πρόγραμμα Ιππικής Δεξιοτεχνίας, πριν ολοκληρώσει την ημερήσια εκπαίδευσή του με μάθημα Έφιππης Τοξοβολίας. Ωστόσο σε ένα ολιγόλεπτο διάκενο δεν αρνήθηκε να μυήσει στην Τοξοβολία, μαζύ με Συνασκούμενό του, δύο φίλες της Ομάδος μας και ο φακός τον συνέλαβε να περιμένει αμίλητος, υπομονητικός και ευγενέστατος τους Συνασκουμένους του να ολοκληρώσουν τις τοξεύσεις τους, ιστάμενος σε στάση ΠΡΟΣΟΧΗΣ (2) με το Τόξο του ΥΠΟ ΜΑΛΗΣ (1) όπως τον περασμένο Σεπτέμβριο του είχε υποδείξει ο Εκπαιδευτής του! 


     Ναι, μέσα σε μία παρακμιακή κοινωνία της οποίας τα παιδιά αποδομούν τη ζωή τους παράγοντας ασκήμια και βαρβαρότητα, υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως ο Χάρης που διαιωνίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με αισθητική βίου και αυτοπειθαρχία! Σ'  αυτή την ηθικώς χρεωκοπημένη κοινωνία της οποία οι πρώτοι ένοχοι είναι οι ίδιοι οι θεσμοί της και ο σαθρός "Πολιτισμός" τον οποίο παράγει!


     Σε μιαν εκφυλισμένη κοινωνία χαώδους αναρχίας και διαστροφικότητος, όπου τα παιδιά των ηλιθίων αβανταδόρων του κοινουβουλευτικού διαφθορείου οδηγούνται αγεληδόν από ψυχοπαθείς "ιστρούχτορες" ολοένα και κοντύτερα στην ασκήμια, τη αρρώστεια και στο έγκλημα(!) με το οποίον έγκλημα επιχειρείται συστηματικώς η εξοικείωση της παιδικής ψυχής ώστε η ηλικιακή "ωρίμανση"  των δημοκρατικών και αντιφασιστών πολιτών να τους βρει τέλεια κτήνη, όπως το σύστημα τους θέλει!




     Αλλά εντελώς αντίθετος είναι ο κανόνας παιδαγωγικής στους "Έλληνες Κενταύρους" στους οποίους διδάσκεται η φυσιοκεντρική υγεία των χαρακτήρων, όπου οι νεαροί μαθητές ίστανται σε στάση "προσοχής", ώστε στον, πρεσβύτερο, Εκπαιδευτή να συγχωρούνται ελάχιστες στιγμές ...ημιαναπαύσεως και μόνον!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.