Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

ΜΑΡΤΥΣ ΜΑΣ 
Ο ΚΟΝΤΟΤΙΕΡΟΣ PIPPO SPANO

[ΣΧΟΛΗ ΙΠΠΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"]

O Φλωρεντινός Κοντοτιέρος Pippo Spano
["Baukunst der Renaissance in Europa" Umshau Verlag, Frankfurt a. M. , 1960]

     Επικεντρωμένο στην αναπαράσταση της αλήθειας της ζωής την οποία αποδίδει η ιστορική ακρίβεια, το Ιππικό Θέατρο των "Ελλήνων Κενταύρων" συνεχίζει τις εργασίες του προετοιμάζοντας την παράσταση "Μιχαήλ Μάρουλλος Ταρχανιώτης" η οποία αποτελεί την δική μας "condotta" (συμβόλαιο) με ένα θεατρικό είδος το οποίο εισάγει η Ομάδα μας στη σύγχρονη Ελλάδα.


     Έτσι κι εμείς, με διάθεση κοντοτιέρων αμίσθως-..."εκμισθωμένων" στη δούλεψη της Τέχνης του Ιππικού Θεάτρου, συνεχίζουμε με συστηματική προσπάθεια προς την πρεμιέρα χωρίς καμία διάθεση εντυπωσιασμού προς "είσπραξη" χειροκροτημάτων αλλ' ως απότιση αυτεπαγγέλτου χρέους προς την εκλείπουσα, αν και αεί παρούσα εν μέσω Ελλήνων, φερώνυμον μορφή του Πολέμου και των Γραμμάτων και, κυρίως, προς την παρακαταθήκη του περί δημιουργίας "Πατρίδος" η οποία, αιώνες τώρα..., δεν υφίσταται!


     Πρόθεσή μας δεν είναι η επίδειξη ριψοκινδύνων ταυροκαθαπτών στην κονιορτοβριθή αμμοδόχο, ή, η επιστράτευση αρειμανίων διμαχαίρων μονομάχων όπως εκείνοι οι οποίοι επί επτά, συναπτούς, αιώνες ράντισαν με αίμα αρένες και θεωρεία ρωμαϊκών αμφιθεάτρων κάνοντας το φιλοθεάμον κοινό να σείεται αλαλάζοντας, εκατέρωθεν του Αυτοκράτορος!



      Εκείνο το οποίο επιδιώκει η Σχολή Ιππικού Θεάτρου των "Ελλήνων Κενταύρων" είναι η καλλιέργεια Ελληνικού θεατρικού Ήθους, Παιδείας και Τέχνης στους μαθητές της, διευκρινιζομένου ότι, ως "μαθητές" της και επί "στρογγυλής τραπέζης", εκλαμβάνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι σ΄ αυτήν, ασχέτως ιεραρχικής θέσεως στην "πυραμίδα" του οργάνου.


     Ήδη ένα μεγάλο μέρος των κοστουμιών και σκηνικών έχουν ετοιμασθεί και περιμένουν ταξινομημένα την, επί σκηνής, αξιοποίησή τους.


     Και η εξ αναβολής, λόγω εκλογών, ευκαιρία, μας επιτρέπει την, ακόμη, καλύτερη προετοιμασία των ρόλων! Μάρτυς μας ο Aναγεννησιακός ...συνάδελφος κοντοτιέρος Pippo Spano!



     Kαι, κάπου ανάμεσά μας, μέσα στον χώρο της οργανωτικής ...συνευρέσεώς μας, παρεπιδημεί και το μετείκασμα του Καρδιναλίου Βησσαρίωνος.



     Χωρίς το εκκλησιαστικό ιμάτιό του και τον ερυθρωπό πλατύγυρο πίλο του και, αντ'  αυτού την αναχρονική ...νορμανδική περικεφαλαία του, με αλυσιδωτό κουάφ καιθώς και χιτώνιο και ...διπλοτσέκουρο στο χέρι, ιδού ο Τραπεζούντιος να μας θωρεί βλοσυρός, έτοιμος να μας διαμελίσει επί ...ολιγωρία εν η περιπτώσει... κλπ κλπ!     



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.