Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ  ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


     Mε μαγιό και βουτιές στη θάλασσα περνάνε τις ...κρύες μέρες του Δεκέμβρη οι καλαματιανοί Συνασκούμενοί μας δροσιζόμενοι μόνον από τα στολισμένα με λευκό ...βαμβάκι, εποχιακά δεντράκια. Παρά ταύτα, ο Αρχηγός του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" Εφιπποτοξότης-Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης  και οι μαθητές του δεν παραλείπουν και τα προπονητικά καθήκοντά τους αλλά και την εκπαίδευση των δύο Ίππων της Σχολής τους, του νεαρού επιβήτορος και της νεοείσακτης φοράδας τους.


     Για τον επιβήτορα ακολουθείται από τον, πραγματικώς, ικανότατο (!) Αθανάσιο μια καλοσχεδιασμένη συνδυαστική εκπαίδευση η οποία όχι μόνον τον καθιστά κατάλληλο για την αγελαία συμβίωση που απαιτούν οι τοπικές σταυλικές συνθήκες αλλά και τον προετοιμάζει ως Ίππο Σχολής πολλαπλών καθηκόντων και όχι μόνον για Έφιππες Πολεμικές Τέχνες ενώ, ταυτοχρόνως, εκπαιδεύει και επάνω στον εκπαιδευόμενο Ίππο μαθητές. Ένα χαρακτηριστικότατο βίντεο και το ακόλουθο το οποίο ηρεμεί τον Ίππο ώστε να αφοσιώνεται στην εργασία του, ηρεμεί τον Ιππέα εξαναγκάζοντάς τον να ρυθμίζει την αναπνοή του κι έτσι ολόκληρη την στάση του, ρυθμίζει την ροή του μαθήματος αλλά και αναπτύσσει τις δεξιότητες λόγου του Ιππέως με δυνατή προέκταση και στην υποκριτική. Ιππασία και απαγγελία και να το επιτυχέστατο πρώτο δείγμα της νεαρής Έλενας με υποβολές τον Μελέτη μας ο οποίος, κάκιστα, απέχει του θεάτρου με την εξαιρετική παρουσία του, την ωραιότατην άρθρωση λόγου και το υψηλότατο ήθος του τα οποία κρατά "φυλαγμένα" στη ...σκιά και "ΕΥΓΕ!" στον Αθανάσιο που τήρησε την απειλή του και μας έστειλε αυτό το ωραιότατο δείγμα ιππικής διδασκαλίας η οποία γίνεται στις παρισινές Βερσαλίες (υπό ...ανακτορικές συνθήκες!) αλλά εδώ δείχνει ακόμη φυσικότερη και εντυπωσιακότερη ως τεκμήριο ανθρώπινης θελήσεως, μέσα στο χειροποίητο Κυκλοτερές μιας ταπεινής σταυλικής εγκαταστάσεως της Καλαμάτας!


     Ο επιβήτορας υπό τους χειρισμούς του Αθανασίου αντιδρά με ασφάλεια και ταχύτητα σε όλη την διαδικασία της εξοικειώσεώς του με τα υπόλοιπα ζώα (Ίππους, ιπποειδή και άλλα) της εγκαταστάσεως (και είναι αρκετά) δείχνοντας πλήρως υποχειριασμένος από τον Εκπαιδευτή του.


     Είναι πολύ σημαντική η αίσθηση ότι σε όλη την Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" και οπουδήποτε και εάν αυτοί λειτουργούν και εκπαιδεύονται, η αλληλοδιδασκαλία άνευ ... "Διδασκάλου" είναι ο καλύτερος "δρόμος" για την ασφάλεια και την πρόοδο όλων, των Ίππων προηγουμένων!


     Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο με υψηλότατην εργατικότητα και αφοσίωση στον εκπαιδευτικόν αντικειμενικό σκοπό, ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" Αθανάσιος Ψωρομύτης κατάφερε και ο ίδιος να αναπτύξει έξοχες ικανότητες και να τις μεταφέρει σε Ίππους και μαθητές!


     Τώρα, με τον δεύτερο και τρίτο (επιβήτορα και φοράδα) κατά σειρά εκπαιδευόμενους Ίππους, τόσο δύσκολους για συνδιαχείριση όπως είναι ευνόητο, στο Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", ο Αθανάσιος καθιερώνει το δικό του σύστημα το οποίο θα μελετήσουμε όλοι και θα ωφεληθούμε από κοινού από όσα εκείνος επιχειρεί και εφαρμόζει. Κι αυτή είναι η μεγάλη αξία του ομαδικού έργου όπου ο ένας προάγει τον άλλο και όλοι μαζύ μιαν Ομάδα που ήδη είναι σημείο αναφοράς για την Ελληνικήν Ιππική επιδιώκοντας να παραμένει και για την παγκόσμια!

Η αναγνώριση των "Ελλήνων Κενταύρων" 
ως της καλύτερα οργανωμένης Ομάδος παγκοσμίως,
στους διεθνείς αγώνες Quinghai της Κίνας.

     Στο Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", παρά τα γλίσχρα "μέσα" η παραγόμενη εργασία διατηρείται σε υψηλά επίπεδα χάρη σε έναν εργατικότατο κι επιμελέστατο Αρχηγό. 


     Και η πρόσφατη, εκπαιδευτική, ημερίδα, τόσο στην Ιππική όσο και στην Τοξοβολία, έδειξε ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε πολλά από τους Μεσσήνιους Συνασκουμένους  μας! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.