Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΣΤΗ ΡΟΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ


     Ένα σοφό, συνιδρυτικό, Μέλος των "Ελλήνων Κενταύρων" που εκ της ιδρύσεώς τους στηρίζει την Ομάδα με πολύτιμες συμβουλές λειτουργίας, μόλις σήμερα, εντελώς ενστικτωδώς ανέφερε ότι η σχέση της Ομάδος με τους Ίππους ρέει μέσα σε έναν "ενεργειακό διάδρομο" αμοιβαίας επικοινωνίας η οποία θεμελιώνει την θετική και ασφαλή συνεργασία Ίππου και Ανθρώπου!

     Έτσι, εντελώς διαισθητικώς, το συγκεκριμένο συνιδρυτικό Μέλος διετύπωσε αυτό που συνέλαβε η ολόσωστη εξωαισθητή αντίληψή του, με ενάργεια και ακρίβεια διατυπώσεως. 

     Και μία από τις ιστορίες των έξι δασκάλων του Τσαν, από την Αυτοκρατορική Συλλογή ΡητώνΤσαν (Γιου Συάν Γιου Λυ) μας αποκαλύπτει τον τρόπο χαράξεως αυτού του ενεργειακού διαδρόμου, όπως περιγράφεται εν συνεχεία! 












Αυτή η ανάρτηση είναι αφιερωμένη από τον Ιδρυτή των "Ελλήνων Κενταύρων" σε όλα τα Μέλη της Ομάδος αλλά και σε κάθε φίλιππο ο οποίος αναζητά ειλικρινώς το καλύτερο "μονοπάτι" βελτιώσεως των ιππικών δεξιοτήτων του που δεν είναι άλλο από την χάραξη του δικού του "ενεργειακού διαδρόμου" που θα τον συνδέσει με τον Ίππο και όχι μόνον... Ενός "διαδρόμου" γεμάτου δυσκολίες, απογοητεύσεις, αδιέξοδα, λύπες, ο οποίος όμως είναι η πιο σίγουρη πορεία για την κατάκτηση του τελικού σκοπού. παραμένοντας στην ουσία του εαυτού μας (Σβαμπχάβα), κατανοώντας την απόλυτη σοφία (Πραγκνιά), σε μία διαρκή αναζήτηση της φωτίσεως η οποία, όταν επιτευχθεί, όχι μόνον με τον Ίππο αλλά και με κάθε φυσικό πλάσμα θα μπορεί να χαράξει τον "ενεργειακό διάδρομο" της θετικής επικοινωνίας. Γι αυτό και η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων", κάτι περισσότερο από μία Σχολή Έφιππης Τοξοβολίας, Ιππικού Θεάτρου και Εφίππων Πολεμικών Τεχνών, από την ίδρυσή της, επιδιώκει να συνεχίζει το έργο του Βαρκάρη Μοναχού του Χούα Ντινγκ της επαρχίας Σίου Τζόου φωτίζοντας κι απελευθερώνοντας αισθανόμενα όντα τα οποία δεν είναι πολλά αλλά ελάχιστα, ίσως κι ένα, αλλά τούτη η προσπάθεια που προορίζεται ίσως για τον έναν, όντως, αξίζει. Άλλως τε σε αυτό ακριβώς είχε αναφερθεί  ο αφιερώνων κατά την εισήγησή του στο 5ο Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ, προ τετραετίας:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.