Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

ΠΕΡΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΝ ΚΑΙ ...ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ


     Όταν εισάγεις στη χώρα σου μία πολεμική τέχνη, την Έφιππη Τοξοβολία, αλλά και την Παραδοσιακή Τοξοβολία η οποία. τότε (2005) ήταν άγνωστη ακόμη και στην εθνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, κήδεσαι του αντικειμένου με υπευθυνότητα και υποχρεούσαι να το προστατεύσεις από νοθεύσεις, αλλοιώσεις, παραχαράξεις που διάφοροι "μετέπειτα" θα ήθελαν κατά το δοκούν να το προσαρμόσουν στα "μέτρα" τους λόγω αδυναμίας να το σπουδάσουν και να το υπηρετήσουν με την επιμέλεια που το ίδιο αυτό το αντικείμενο, απαιτεί! 

     Βεβαίως, για τους γνωρίζοντες, επειδή οι πολεμικές τέχνες έχουν ως βασική προϋπόθεση της αυθεντικής τους διδασκαλίας την μη "εμπορικοποίηση" και την μη "μεσολάβηση" χρηματικών δοσοληψιών, είναι εξ αρχής εμφανές ποιος ασχολείται εντίμως με μία πολεμική τέχνη και ποιος "απατεωνίστικα"! Παρά ταύτα, περιστασιακοί "εμπορικοποιητές" ή και "ευτελιστές" της Παραδοσιακής Τοξοβολίας εμφανίζονται κατά καιρούς και συχνά, κατά την άσκηση των αυτεπαγγέλτων υποχρεώσεών μας, βρεθήκαμε σε αντιπαράθεση μαζύ τους.

     Ευτυχώς αυτό συμβαίνει μόνον με την Παραδοσιακή Τοξοβολία διότι με την Έφιππη Τοξοβολία δεν ασχολείται κανείς άλλος στην Ελλάδα, δεκατέσσερα χρόνια μετά την εισαγωγή της, ενώ όσοι ασχολούνται και αποτελούν ανεξάρτητους από την Ομάδα μας "πόλους", προέρχονται από τους "Έλληνες Κενταύρους" και το κάνουν με την δεδιδαγμένη προσοχή και σεβασμό αλλά και την δική μας εκτίμηση στη προσπάθειά τους.


     Στην Κοιλάδα του Οργανισμού "Kassai" υπάρχει οργανωμένη τραπεζαρία όπου εκατοντάδες συναδαιτυμόνων συντρώγουν και διασκεδάζουν μετά από κάθε προπονητικήν ημερίδα, όμως η τραπεζαρία αυτή βρίσκεται  μ α κ ρ ά ν  του προπονητικού πεδίου και των, αξίων σεβασμού, στόχων διότι η "τσίκνα" σε έναν τέτοιο χώρο αποτελεί και ασέβεια και κακαισθησία!


     Διότι, ούτε η Έφιππη, ούτε η Παραδοσιακή, Τοξοβολίες αποτελούν δραστηριότητες "καταυλισμού" αλλά διέπονται από τη τάξη και το πλαίσιο που οι αιώνες προσέδωσαν απευθυνόμενες σε "θεράποντες" με Παιδεία και Αισθητική ικανούς, τουλάχιστον, να διαχωρίσουν τον χώρο αυτοσυγκεντρώσεως από τον χώρο ευωχίας, γνωστού όντος ότι όσο και εάν το ...τσιφτετέλι αποτελεί παραδεδεγμένη όρχηση δεν συνδυάζεται, επ΄ ουδενί, με τον ...διαλογισμό!

     Βεβαίως, η ενασχόληση με μία πολεμική τέχνη προϋποθέτει ότι ο ενασχολούμενος με αυτήν μετέχει της φιλοσοφίας της και δεν την "διεκπεραιώνει" μηχανικά ως "ενεργούμενο" όπως θέλουν οι άσχετοι και η παραδοσιακή Τοξοβολία δεν είναι απασχόληση ελευθέρων ωρών, δεν είναι "άθλημα", είναι η αρχέγονη ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ η οποία στήριξε τον Άνθρωπο στην επιβίωσή του δια των αιώνων, είτε μέσα στους ευρψωπαϊκούς παγετώνες, είτε στις αφρικανικές σαβάνες, είτε στις ασιατικές στέπες, οπουδήποτε! 

     Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι μπορεί, κατά κανόνα, τα πάντα σε τούτη την άτυχη χώρα να διάγουν ...αθιγγανοπρεπώς, όσοι όμως κηδόμεθα υψηλών πολιτισμικών Αξιών όπως οι πολεμικές τέχνες, είμεθα υποχρεωμένοι να τις προστατεύουμε από καταυλισμικές αθιγγανοποιήσεις οι οποίες μπορεί να εμπεριέχουν το στοιχείο της γραφικότητος για τους συμπαθέστατους αθιγγάνους αλλ΄ ουδεμία σχέση έχουσες με την υπηρέτηση και προαγωγή πολεμικών τεχνών. Διότι η διαφορετικότητα είναι διακριτότατη όσο και σεβαστή στην ανθρώπινη κοινωνία κι έτσι πρέπει να παραμένει!.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.