Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

ΔΙΣΧΙΛΙΟΣΕΛΙΔΟ ...ΑΤΟΠΗΜΑ!
Υπό την ...αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας


     Πολύ πριν οι Πολωνοί αρχίσουν να γενοκτονούν τους μειονοτικούς Γερμανούς του Danzig ώστε να προκαλέσουν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο τον οποίο προκάλεσαν βάσει σχεδίου των Βρεταννών, ήταν πασιφανές ότι οι ίδιοι κύκλοι που προκάλεσαν τον αιματηρό, αυτόν, πόλεμο, είχαν ως στόχο τους τον πλήρη έλεγχο μιας Ευρώπης η οποία μεταξύ σουίγκ και καν-καν δεν ήταν διατεθειμένη να σκεφτεί θεωρώντας την σκέψη ...κουραστική και ...πεζή!


     Και κάπως έτσι, μεταπολεμικώς, η γνώση στην Ευρώπη κατήντησε έρμαιο των πολεμοκάπηλων των οποίων η αριθμητική ισχύς κατέστησε ελεγκτές των συνειδήσεων των κατοίκων της γηραιάς ηπείρου με συνέπεια τον κατακλυσμό έντυπης και ηλεκτρονικής παραπληροφορήσεως η οποία από το 1945 μέχρι σήμερα "σαρώνει" αποβλακώνοντας και της οποίας η αντιμετώπιση απαιτεί την συνεχή εγρήγορση εκείνου που επιθυμεί να διασωθεί από την αποβλακωτική καταιγίδα σε μιαν εποχή όπου τα σκουπίδια, το thrash αποτελεί προωθούμενο δόγμα ..."Τέχνης" από τον κυρίως εκφραστή της παρακμής, την ...Wikipedia! 

     Με κύρια, λοιπόν, χαρακτηριστικά των μεταπολεμικών δυτικών κοινωνιών την αγραμματοσύνη, το κιτς και την μεθοδευμένη παραχάραξη της αλήθειας, συγκροτώντας την Βιβλιοθήκη της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας' είμαστε πολύ επιφυλακτικοί στις αγορές νέων τίτλων, ιδίως, όσων προέρχονται από την ελλαδική βιβλιογραφία η οποία, δεν είναι απλώς ό,τι κατώτερο διεθνώς συγκρινόμενη, αλλά είναι πλήρως ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη!


     Την φορά αυτή, όμως, "συγκρουσθήκαμε" με τις ντάνες ενός συγκεκριμένου τίτλου τις οποίες παρατηρήσαμε σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία των Αθηνών να κατακλύζουν τα "καλάθια" των "ευκαιριών" προσφέροντας έναν τόμο 2000 σελίδων στην τιμή των 5 ευρώ! Στο εξώφυλλο βαρύγδουπος ο τίτλος "ΕΠΙΤΟΜΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΉ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας",  εκδότης "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ" (..."όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω", από εκκλησιαστικές εγκυκλοπαίδειες μέχρι πραγματείες για ...μπύρα και μεζέ!) και ...δράστες όλους τους παρακάτω οι οποίοι φιγουράρουν ως ακολούθως:


     Η εξευτελιστική τιμή του μας έκανε εντύπωση πολλώ δε μάλλον η "αιγίδα" ενός Υπουργείου Άμυνας που μετέτρεψε τον στρατό σε hot spots ξένων αταυτοποιήτων "παραθεριστών" και πλήρεις ...περιεργείας το αγοράσαμε για να δούμε και σε έντυπη εκδοχή το "πνεύμα" των μπασταρδοποιητών ενός, άλλοτε, στρατού! Και, επειδή, εμείς μελετούμε από εξωφύλλου μέχρις οπισθοφύλλου ένα βιβλίο, στον πρόλογο μόλις, κινδυνεύσαμε από ...εγκεφαλικό διαβάζοντας το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της εγκυκλοπαιδείας όπως το παρουσιάζει στον αναγνώστη του ο ίδιος ο εκδότης της:  


     Μεγαλειώδες, πράγματι και πρωτότυπο ...πλεονέκτημα αυτής της εγκυκλοπαιδείας η " ...αλφαβητική σειρά καταγραφής των λημμάτων..." λες και οι υπόλοιπες εγκυκλοπαίδειες καταγράφουν ...φύρδην μίγδην τα λήμματά τους, δίκην ...σπαζοκεφαλιάς των αναγνωστών τους και μόνον (!) οι "Στρατηγικές Εκδόσεις" με το Υπουργείο των hot spots ανεκάλυψαν τον ...τροχό! Εύλογα ...υποψιασμένοι, μετά από αυτό, σπεύσαμε να "επισκοπήσουμε" λήμματα στρατιωτικής ιστορίας τα οποία, όμως, απεδείχθησαν ...λύματα!

     Επί παραδείγματι, στο λήμμα "Στρατιώτες" και αναφερόμενος στους Στρατιώτες της Αναγεννήσεως στη Δύση, ο συντάκτης αγνοεί ότι η λέξη δεν σχετίζεται με την έννοια του τακτικού "στρατιώτη" αλλά το έτυμον προέρχεται από την "strada" (estradioto) δηλαδή, τον "δρόμο" διότι εκείνοι οι Στρατιώτες (δρομάρηδες) πολεμούσαν κινούμενοι και όχι στρατοπεδευμένοι! Έτσι στο ανεκδιήγητο, συγκεκριμένο, λήμμα ο συντάκτης μπερδεύει τους Στρατιώτες της Αναγεννήσεως στη Δύση με στατικούς ...βυζαντινούς ...προνοιαρίους, όχι μόνον χρησιμοποιώντας τον ανιστόρητο χαρακτηρισμό "βυζαντινός" αλλά και μην έχοντας εννοήσει καν τον ρόλο των Στρατιωτών στους οποίους αναφέρεται! Και το θλιβερότερο, όλα τούτα τα ανιστόρητα, έχοντας επίγνωση των ανοησιών του ο συντάκτης, προσπαθεί να τα ...απεντομώσει από τον σκόρο με την προειδοποίηση:"Η αλήθεια είναι  μ ά λ λ ο ν  διαφορετική." νομίζοντας ότι με ένα "μάλλον" μπορεί να ετεροχρονήσει τους Έλληνες Στρατιώτες της Αναγεννήσεως ...π ί σ ω, στους χρόνους ακμής της ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας! Ας σημειωθεί δε ότι καθ΄ όλο το λήμμα ουδεμία αναφορά γίνεται στην εγκυρότερη ιστορική πηγή που αφορά στο θέμα των Ελλήνων Στρατιωτών της Αναγεννήσεως και δεν είναι άλλο από το σύγγραμμα του Κωνσταντίνου Σάθα " ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΙ ΕΝ ΤΗ ΔΥΣΕΙ". Τέτοια ανιστόρητα ανοσιουργήματα από το ...Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο δεν αρκείται στην hotspotοποίηση του στρατού αλλά επιδιώκει και την όμοια της Ελληνικής Ιστορίας!     

     Καθ΄ υπαγόρευση της ...Intelligence Service και του Langley όλα τα λήμματα τα έχοντα σχέση με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο προς δόξα του ...Τελ Αβίβ από αυτούς που αυτοθεωρούνται ως νικητές σε έναν κόσμο ο οποίος με την λήξη εκείνου του πολέμου είχε μόνον ηττημένους! Αλλά, αν η πλαστογραφία της Ιστορίας έχει τα ...όριά της, στο εν λόγω δισχιλιαδοσέλιδο έγκλημα καθοσιώσεως, αυτά τα όρια είναι ανύπαρκτα!

     Με την "Αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας" ...δακτυλικό αποτύπωμα ενός εντύπου κακουργήματος, σπεύσαμε στα λήμματα των δικών μας "χωραφιών" ελπίζοντας ότι τουλάχιστον εδώ η υπάρχουσα, πλούσια, ελληνόγλωσση βιβλιογραφία εγκύρων στρατιωτικών πηγών θα ήταν αντικείμενο προσοχής των συντακτών τους! Εδώ κι αν ήταν...! όπου οι συντάκτες ούτε είχαν συμβουλευθεί προϋπάρξασες στρατιωτικές πηγές ούτε και που καταλάβαιναν τι έγραφαν δίνοντας την εντύπωση ότι συνέτασσαν τα λήμματα υπό την επήρεια ...αλκοόλ!


     Έτσι, ο ξεδιάντροπος συντάκτης αυτής της δισχιλιαδοσέλιδης έντυπης ανοησίας κατήργησε την ... Ι π π ι α τ ρ ι κ ή! Ναι σωστά διαβάσατε, σε αυτό το γελοίο ογκώδες έντυπο το οποίο απήλαυσε την ...αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η κτηνιατρική επιστήμη της Ιππιατρικής φέρεται  ...καταργημένη! Όχι, αγαπητοί αναγνώστες, κατά τους ηλιθίους οι οποίοι αποβλακώνουν τις μάζες με κονδύλια γνωστής προελεύσεως η Ιππιατρική, η  Equine Medicine έχει ...καταργηθεί και η υγεία των Ίππων έχει εγκαταληφθεί στη μέριμνα των ..."Στρατηγικών Εκδόσεων"! Αν η ακριβολογία υπέρκειται του καθωσπρεπισμού (και θα πρέπει να υπέρκειται!) εν προκειμένω, μόνον ένας ισχυρός πεοκολαφισμός στις ανερυθρίαστες παρειές του συντάκτη αλλά και του Υπουργείου θα ήταν επιβεβλημένος! 


     Αναζητήσαμε πιθανόν ...'ελαφρυντικό" των αδιστάκτων συντακτών αυτού του εεντύπου εξαμβλώματος αλλά μόνον επιπροστιθέμενα επιβαρυντικά στοιχεί επιτείνοντα την αν΄γκη πολλαπλών, πλέον, πεοκολαφισμών, αντικρύσαμε! Και η επόμενη δοκιμασία μας τα ..."ιππόδεσμα", όρος ανύπαρκτος στην ιππική ορολογία και απορούμε που την ..."ανεκάλυψε" ο συντάκτης του λήμματος αν και είναι προφανές ότι τον σκαρφίστhκε μετά από κάποια κακή μετάφραση ...Googleάροντας ...ζουρλομανδύες! Το λήμμα συνοδεύεται από εικονίδιο επί του οποίου, μάλιστα ένα κόκκινο βέλος επισημαίνει τις ηνίες ενώ το κείμενο δείχνει γραμμένο όχι, απλώς, από άσχετο Ιππικής αλλά και από άσχετο της ...πραγματικότητος, όπερ και επικίνδυνο. Διαβάζοντας προσεκτικά το κείμενο παρατηρούμε ότι αναφέρεται σε "δερμάτινο ιμάντα που είναι δεμένος στο χαλινάρι (χαλινό, ήθελε να γράψει) και το χρησιμοποιεί ο ιππέας για να οδηγεί τον ίππο πεζή ή εφίππως", όμως αυτά είναι εντελώς ανόητα διότι: Όπως δείχνει το σχήμα, πρόκειται περί ηνιών (και όχι "ιππόδεσμων") τις οποίες ο Ιππέας χρησιμοποιεί για να διευθύνει μόνον εφίππως (και όχι πεζή) τον Ίππο του! Εάν ο συντάκτης εννοεί τον ρυτήρα που χρησιμοποιείται για την ρυταγώγηση του Ίππου μόνον  π ε ζ ή, τότε αυτός δεν είναι δερμάτινος αλλά κανάβινος και δεν τον χρησιμοποιεί μόνον ο Ιππέας αλλά και οι σταυλίτες και οι ιπποκόμοι και οιοσδήποτε επί του εδάφους! Τέλος, εάν ο πανύβλαξ συντάκτης εννοεί τον συραγωγέα ο οποίος χρησιμοποιείται από το έδαφος και από τον συραγωγούντα εκπαιδευτή του Ίππου, τότε αυτός, επίσης, δεν είναι δερμάτινος αλλά κανάβινος και επίσης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί "εφίππως" όπως ορίζει ο φωστήρας της τρισηλίου ηλιθιότητος! Τώρα, δια της εις άτοπον απαγωγής θα μπορούσαμε να διασκεδάσουμε το ατόπημα, αλλά το δισχιλιοσέλιδο ατόπημα που τιτλοφορείται "ΕΠΙΤΟΜΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΉ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας" βρίθει ατοπημάτων ων ου έστι αριθμός!



     Ακόμη ένας "αδάμας" επακριβούς ...παραπληροφορήσεως περί ...ιππικών αγώνων! Εδώ ο ...ολιγαρκής συντάκτης πληροφορήθηκε ότι υπάρχουν μόνον αγώνες υπερπηδήσεως εμποδίων, αλλά κανείς δεν τον ...υποψίασε για την ύπαρξη πολύ περισσοτέρων ειδών ιππικών αγώνων όπως οι αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας, οι αγώνες Ιππικής Αντοχής και το three day event όπως και πολλοί άλλοι (Ολυμπιακοί, ή, όχι) κυρίας σημασίας για τον διεθνή ιππικό "χώρο"!



     Βεβαίως δεν θα παραλείπαμε και το λήμμα της δικής μας ειδικότητος, της Έφιππης Τοξοβολίας. Εδώ ο ανελλήνιστος συντάκτης νομίζει ότι μόνον Σκύθες και ...Τούρκοι (Οθωμανούς, εννοεί) υπήρχαν αλλά δεν άκουσε ...τίποτε για Έλληνες Κρήτες, Θράκες αλλά και Έλληνες Στρατιώτες της Αναγεννήσεως! Αυτά διαπράττει η (κατ-)αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η οποία φαίνεται να αγνοεί και την Κρήτη και την Θράκη και ...ολόκληρο τον Ελληνισμό! 



     Kατόπιν, φανταστήκαμε ότι μία "στρατιωτική εγκυκλοπαίδεια" θα ήταν πιο ...ενημερωμένη σε αμιγώς στρατιωτικά ζητήματα και αναζητήσαμε ένα αμιγώς στρατιωτικό λήμμα για να την αξιολογήσουμε, το καθιερωμένο σε όλες τις επίσημες στρατιωτικές εκδόσεις "ΘΕΡΙΣΤΙΚΟ ΠΥΡ" και τι ...ανακαλύψαμε; Για τους δράστες του συγκεκριμένου εντύπου το "θεριστικό πυρ" έγινε... "ΘΕΡΙΣΜΟΣ ΒΟΛΗΣ", θερισμός και ...τρύγος, λες και μετέφεραν λάθος ακόμη και την πλέον κακομεταφρασμένη εκδοχή του Google Translator. 



     Τέλος δεν παραλείψαμε να επισκεφθούμε και το λήμμα "Χίτλερ" για να πεισθούμε ότι, αν παραπάνω εκρίθη ως αναγκαίος ο πεοκολαφισμός, εν προκειμένω κρίνεται ως απαραίτητος ο εξακολουθητέος και αχαλίνωτος πεοδορατισμός και, μάλιστα, μετ΄ ιδιαιτέρας επιτάσεως αναφορικώς με τους αρμοδίους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διότι, για πρώτη φορά ο Αδόλφος Χίτλερ εμφανίζεται με ...διδακτορικό τίτλο λες και ο ηγέτης αυτός χρειάζονταν ...δοκτορά για να κυβερνήσει! Αν, πάλι, ο συντάκτης αντί του "διδάκτορα" εννοούσε "δικτάτορα" ο πεοδορατισμός του πρέπει ιδιαζόντως...ανοικτίρμων διότι, ως γνωστότατον, ο Αδόλφος Χίτλερ δεν υπήρξε "δικτάτορας" αλλά ανήλθε στον θώκο της Καγκελαρίας νομιμότατα και δια ...κοινοβουλευτικών εκλογών (1933). Ήμαρτον δις!

     Οι "μαθητές" της Ρεπούση που συνέταξαν τούτο το παντελώς ασύντακτο ανοσιούργημα δεν στάθηκαν ικανοί να καταλάβουν το τι γράφουν, αλλά αυτή είναι και η δουλειά μιας δημοκρατίας που επιδιώκει την αγραμματοσύνη των πολιτών-θυμάτων της.


     Οικτρό το "πνευματικό" επίπεδο της δημοκρατικής μας κοινωνίας και των "μέσων" δια των οποίων επιχειρεί την πλύση εγκεφάλων των πολιτών της. Και θρασεία και η παραδοχή του επιπέδου αυτού από φορείς που παραμένουν ανεξέλεγκτοι από τα ίδια τα θύματά τους και οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν εναποτεθεί στους "αποθέτες" της Ιστορίας εάν οι λαοί είχαν, όντως, ...εγκέφαλο! Και η πατρίδα μας η πλέον πληττόμενη (άλλωστε είναι και η μόνη η οποία διαθέτει ...κομμουνιστικό κόμμα σε μία Ευρώπη στην οποία ο κομμουνισμός χαρακτηρίζεται εγκληματικός). Ας μην απογοητευόμαστε, πάντως, διότι ακόμη κι ένα πεντάευρο που πετάχτηκε στα σκουπίδια μπορεί, αίφνης, να αξιοποιηθεί!


     Όχι μόνον την απερίγραπτη, αυτή, "ΕΠΙΤΟΜΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΉ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας" αλλά και κάθε τι προερχόμενο από τους γνωστούς κύκλους που απεργάζονται την αποβλάκωσή μας θα πρέπει να το μετατρέπουμε σε υποπόδιο, τοποθετώντας το εκεί που του αρμόζει! Η απόρριψη του ο,τιδήποτε θίγει την πνευματικότητα και την αισθητική μας, είναι στοιχειώδες καθήκον μας!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.