Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΦΙΠΠΟΙ ΚΑΙ ...ΕΝΟΠΛΟΙ!


     Μετά από το καθημερινό ...χαλαρωτικό προθερμαντικό του πρόγραμμα της υπερπηδήσεως εμποδίων , καλωσορίσαμε και πρακτικά τον νεαρό μας Χάρη στην Ομάδα, με μία εισαγωγή στην ενστικτώδη Τοξοβολία και στην χρήση του παραδοσιακού Τόξου.


     Ήδη, δεινός άλτης εμποδίων ο νεαρότατος Χάρης έχει μία αδυναμία στα υψηλά εμπόδια η υπερπήδηση των οποίων απαιτεί και πανύψηλους ...Ίππους τους οποίους ο Χάρης, παρά την ηλικία του, χειρίζεται αποτελεσματικότατα! 


     Σήμερα, ο Χάρης εφίππευσε για πρώτη φορά με το Τόξο του και βίωσε τις ομοιότητες και τις διαφορές με την υπερπηδητική ίππευση με την οποία καταγίνεται.


     Άριστος Ιππέας, παρά το δέμας και την ηλικία, ο Χάρης, με το Τόξο ανά χείρα, κάλπασε τον Ίππο του και, πλέον, είναι υπόθεση ελαχίστου χρόνου ώστε ένας ικανότατος και νεότατος Εφιπποτοξότης να αναδειχθεί και πάλι στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Όμως για την Ομάδα μας, μεγαλύτερη σημασία έχει η σχέση των Μελών μας με τον ίδιο τον Ίππο παρά με ο,τιδήποτε άλλο και ο Χάρης μας έχει υποδειγματική σχέση με αυτό το αγαπημένο τετράποδο πλάσμα!


     Κι ενώ όλα τα παραπάνω στο Ιππευτήριο, η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" ούσα μη ..."μονοδιάστατη" χάρηκε ακόμη ένα μάθημα Οπλομαχητικής στην Σχολή του Γιώργου Ζαχαρόπουλου "CORIOLANOS".


     Μια Σχολή Οπλομαχητικής με βαθύτατη γνώση αλλά και στυλ, ο "ΚΟΡΙΟΛΑΝΟΣ" του διεθνούς Μετρ Γιώργου Ζαχαρόπουλου, μας υποδέχτηκε για δεύτερο, ευγενώς προσφερόμενο, "open day", ολοκληρώνοντας την μεγάλη εμπειρία κάθε που απολαμβάνουμε την διδασκαλία αυτού του λαμπρού μύστη των αγχεμάχων!


     Γνώστης της ουσίας των "λευκών όπλων", ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος, αρνείται κάθε "φαντασία" και κάθε "θεαματική" απόκλιση, επικεντρωμένος στην δοκιμασμένη και ιστορικώς τεκμηριωμένη γνώση των αγχεμάχων, λόγος που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους αμέτρητους ..."κατά δήλωση", διατηρούμενος στην κορυφή!


     Και το αποτέλεσμα της μεστής διδασκαλίας του αποτυπωμένο στα πρόσωπα των μαθητών του που μαρτυρούν αυτοσυγκέντρωση, γαλήνη και αυτοπεποίθηση ως βασικές προϋποθέσεις κάθε οπλομάχου!


     Αυτό το μάθημα εμπεριείχε πολλές ασκήσεις οι περισσότερες των οποίων ήσαν αφοπλισμοί αντιπάλου.


     Kαι όπως πάντα, ο Οπλοδιδάσκαλος Γιώργος Ζαχαρόπουλος δίδαξε τόσο αναλυτικά αλλά και εύληπτα με αποτέλεσμα το περιεχόμενο του μαθήματός του να γίνει αμέσως "κτήμα" των μαθητών του.


     Στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" προσδοκούμε να διδασκόμεθα πάντοτε από τον καλύτερο Δάσκαλο του είδους και ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος, σαφώς, είναι ο διακρινόμενος στην Ελλάδα! !Από τον Kassai Lajos, τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Έφιππης Τοξοβολίας μέχρι τον οιονδήποτε διδάσκαλο που επιλέγουμε να μας διδάξει η μόνη προσδοκία μας είναι να εντάσσεται στους αριστείς και σε αυτό επιμένουμε και τον απολαμβάνουμε.


     Έτσι κι αυτή η εβδομάδα που αφήνουμε πίσω μας υπήρξε γονιμότατη, με την επισφράγιση μιας συνεπούς ενδυματολογικής σχεδιάσεως για την Σχολή του Ιππικού Θεάτρου μας, με το ...έφιππο καλωσόρισμα ενός ταλαντούχου παιδιού στην Έφιππη Τοξοβολία και με την απόλαυση ενός μαθήματος Οπλομαχίας από τον κορυφαίο Έλληνα Οπλοδισάσκαλο!


     Ωφελιμότερα, δεν θα μπορούσε να είναι!  


Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα διημερίδος Σπαθασκίας  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.